Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Loisak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Loisak »

[quote="J4REK"]nechapu proc mi deska nechce nabootovat windows ze sata 2 disku aj kdyz jsem nahral ovladace na sata 2 pres F6 ve windows (pri instalaci) porad mi to hodi hlasku ze system windows nelze nacist :evil: :evil:[/quote
pokud mas disky 2 , tak si nastav v biosu tvuj sata2 disk na prvni pozici
X2_4200/4600_AM2-E_X1900GT_4X512
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

vzdycky ten 2 disk vypnu a necham jen ten sata 2 na 1 Sata portu
J.A.C.K.
Nováček
Nováček

Příspěvek od J.A.C.K. »

Ůůůůů, přečet jsem to celý konečně. Většina problémů která je tu popisovaná se vícemeně řeší trojím způsobem:
1:nahrání nového biosu
2:reklamací pokud se jedná o špatný kus
3:pohrát si s nastavením biosu a ovladačů

Chtěl bych si koupit :
Desku:Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
Procesor:AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4000+ EE
Ramky: A-Data 1024MB PC800 Cl5 1,8V
(Procesor jede na jádře Brisbane-65nm 200x10,5=2100Mhz)

Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
Zajímá mně jestli i přes tento hendikep by dokázala dostat z toho procesoru frekvenci 3GHz+.:?: :?: :?:(Procesor na to má!)
Nebo kde leží její max hranice za předpokladu že ramky nastavim na 667MHz a zvednu jim voltáž, nebo i při jiném nastavení. :?: :?: :?:
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ak si priplatis na M2N-SLI deluxe, tak na tej sa da nastavit napatie na ramke az na 2.5V a tiez ma naviac firewire a e-sata
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
J.A.C.K.
Nováček
Nováček

Příspěvek od J.A.C.K. »

Guli píše:ak si priplatis na M2N-SLI deluxe, tak na tej sa da nastavit napatie na ramke az na 2.5V a tiez ma naviac firewire a e-sata
O té jsem taky chvíly uvažoval až na to že kupuju grafiku ATI takže Sli je mi tak trochu na nic.
To už spíš toto Asus M2R32-MVP - ATI CrossFire Xpress 3200.
Mněla by na ni jít nastavit voltáž až na 2,4V.
Má jí plís někdo z vás, napište něco nebo najděte něco o ni zajímavího.
bartes
Nováček
Nováček

ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro

Příspěvek od bartes »

asi jsem lama,ale nejak mi v teto kombinaci ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro nejdou taktnout pameti na vic nez def. 1404 , Changing memory timing is not supported on this chipset
btw 3Dmark05 to na default dalo neco pres 9100, coz se mi nezda nejak moc :o(
A64X2 3800+|ASUS M2N-E|Kingmax 1024MB800|Sapphire 1950pro 256|Seagate 250GB16MB sataII|Fortron 400W|ModeCom Harry
Nokiac14
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prosim pomooooc !!!!!!!!

Příspěvek od Nokiac14 »

Nemůžu v BIOSu najít volbu pro zvýšení FSB, násobičku, HyperTransport, napětí a frekvenci PCIexpressu, vím že je to fakt trapnej problém, ale ja ji fakt nikde nemužu najít.
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ak nedokazes najst ani to v biose tak sa do taktovania radsej nepustaj
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Guli píše:ak nedokazes najst ani to v biose tak sa do taktovania radsej nepustaj
Máš sice pravdu,ale když to chce vědět tak proč mu to neříct ?
Každej jednou začínal.

Vše máš v Biosu pod položkou Advanced.
V Jumper free Configuration máš nastavení FSB,násobičku cpu,frekvence PCI Express a napětí cpu a ram.
V Chipset je nastavení Hyper transport.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
petrmegac
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrmegac »

Mám takový zajímavý dotaz, koupil jsem si do kříně 2 tiché ventilátory Noctua NF-R8 místo starých řvoucích. Připojil jsem je na desku s tím, že využiju jejich regulace. V nastavení biosu jsou pro skříň 3 hodnoty nastavení (tichý, optimální, na plno). Ventilátory jsou 3 drát. Dále je tam v biosu monitorování otáček vyntilátorů procesoru, 4x skříň a jednou zroj. Problém je v tom že se mi žádné otáčky nikde, kromě procesoru neukazují (všude 0), čili ani nechápu, jak to může deska regulovat. Jede to někomu třeba i s jinými druhy ventilátorů?
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

petrmegac píše:Mám takový zajímavý dotaz, koupil jsem si do kříně 2 tiché ventilátory Noctua NF-R8 místo starých řvoucích. Připojil jsem je na desku s tím, že využiju jejich regulace. V nastavení biosu jsou pro skříň 3 hodnoty nastavení (tichý, optimální, na plno). Ventilátory jsou 3 drát. Dále je tam v biosu monitorování otáček vyntilátorů procesoru, 4x skříň a jednou zroj. Problém je v tom že se mi žádné otáčky nikde, kromě procesoru neukazují (všude 0), čili ani nechápu, jak to může deska regulovat. Jede to někomu třeba i s jinými druhy ventilátorů?
Tos mě dostal sem si ani nevšim, že je tam tolik konektorů :) , ale k věci. Mám do desky připojenýho jen zalmana (viz podpis), na jeho regulaci používám potenciometr, takže deska nic nereguluje, ale každopádně mi měření otáček v BIOSu funguje.
Jestli ti ale funguje regulace (nejlíp zjistíš metodou strč prst do vrtule), tak bych se tou nulou moc nezabýval. Ještě můžeš zkusit změřit otáčky v jiným programu (everest, speedfan ...).
J.A.C.K.
Nováček
Nováček

Příspěvek od J.A.C.K. »

MemphisM píše: Tos mě dostal sem si ani nevšim, že je tam tolik konektorů :) , ale k věci. Mám do desky připojenýho jen zalmana (viz podpis), na jeho regulaci používám potenciometr, takže deska nic nereguluje, ale každopádně mi měření otáček v BIOSu funguje.
Jestli ti ale funguje regulace (nejlíp zjistíš metodou strč prst do vrtule), tak bych se tou nulou moc nezabýval. Ještě můžeš zkusit změřit otáčky v jiným programu (everest, speedfan ...).
Většinou jsem se ale bohužel setkal s tím že pokud deska nedetekuju otáčky ventylátorů v biosu, tak ani jiné programi ve Win (everest,speedfan) to nedokážou.
petrmegac
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrmegac »

Takže Speedfan ukazuje úplné nesmysly, Everest ukazuje pouze otáčky ventilátoru procesoru a jiné ani nenabízí takže podle mě je to buď chyba na desce nebo chyba biosu. Zkoušel jsem to ještě u jiné desky Asus pro C2D a tam mi Everest ukázal otáčky ventilátoru jak pro procesor, tak pro zdroj tak i pro ventilátor ve skříni.
petrmegac
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrmegac »

Tak jsem to již vyřešil ač se to zdá neuvěřitelné. Do konektoru pro ventilátor skříně jsem zapojil ventilátor procesoru a v biosu to otáčky ukazovalo. Pak jsem zapojil ventilátor procesoru zpět do svého konektoru a do konektoru ventilátoru skříně jsem dal Noctuu a ejhle v biosu se začaly ukazovat otáčky obou ventilátorů. V modu otáček Performance ukazují otáčky 1800 (jmenovité), v modu Silence jsou otáčky 1000, teoreticky by mohly jít až na 800. Takže kdyby měl někdo podobný problém použijte můj postup. Jenom upozorním že všechny 4 ventilátory pro Case se regulují najednou takže je vhodné mít všechny stejné.
janchv
Nováček
Nováček

Re: Chlazení CPU

Příspěvek od janchv »

Takže fotky budou zítra, musím nejdřív nabít foťák.
Zkoušel sem ten Mine Cooler bez ventilátoru a teploty byly asi 40°C idle a 55°C burn, ale mám jěště ventilátor 12 cm vepředu a 9 cm vzadu, takže v nevětraný skříni budou vyšší. Jinak větrák je v podstatě neslyšitelnej i na max otáčky. Teploty 28 - 45°C. Jako pasiv bude lepší Ninja, s větrákem na tom sou zhruba stejně.
A ještě jedna věc: bednu to chce aspoň 19 cm širokou, jinak ji nezavřeš.
Pánové já mám chladič Cooler Master HyperTX a za ty prachy fakt nej co se dá koupit!!! teplota 27/36stupňů, a to mám ve skříni (TT Mambo) jen zadní větrák!! paráda :-D :-D :-D
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Re: Chlazení CPU

Příspěvek od MemphisM »

janchv píše:Pánové já mám chladič Cooler Master HyperTX a za ty prachy fakt nej co se dá koupit!!! teplota 27/36stupňů, a to mám ve skříni (TT Mambo) jen zadní větrák!! paráda :-D :-D :-D
No za ty prachy možná :)
Jen nechápu proč je tam citace mojí zprávy, jestli to je narážka na ty teploty, tak musím upozornit, že větrák je nastavený na Silent a nepřesáhne 1000 otáček ani při plný zátěži. Když ho nechám jet naplno (asi 1500 ot), tak teplota po několika hodinách 100% vytížení procesoru je max 38°C. Větráky ve skříni běží na 5V. Pro mě je důležitá hlučnost a ne teplota (dokud bude do 45-50°C, tak to neřeším).
Ale to už sme trochu OT, je to přece jen diskuze o MB a ne o chladičích.
janchv
Nováček
Nováček

Příspěvek od janchv »

J.A.C.K. píše: Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
Zajímá mně jestli i přes tento hendikep by dokázala dostat z toho procesoru frekvenci 3GHz+.:?: :?: :?:(Procesor na to má!)
Nebo kde leží její max hranice za předpokladu že ramky nastavim na 667MHz a zvednu jim voltáž, nebo i při jiném nastavení. :?: :?: :?:
Hele já bych to nedělal - buď jdi do varianty pro SLI (jedno že to nevyužiješ) a nebo se na tuhle vykašli..dle mého názoru to není špatná deska, ale jak se dočteš i takřka na všech zahraničních fórech, většina lidí se zasekne někde na 250 - 255MHZ FSB (i můj případ) ačkoliv procesor na to zjevně má...já toho teda moc nelituju protože na kámošově desce jsem se se svym CPU dostal jen na 262 a pak už byly chyby, takže o moc nepřicházím, ale pokud chceš jít na 3GHz tak se poohlídni radši jinde :wink:
BimBOSS
Nováček
Nováček

Bios 0802

Příspěvek od BimBOSS »

Tak jsem ho tam dal a jede to, ani nevím zda nějaká verze deluxe vůbec existuje
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Bios 0802

Příspěvek od Guli »

BimBOSS píše:Tak jsem ho tam dal a jede to, ani nevím zda nějaká verze deluxe vůbec existuje
neviem k comu si to postoval, ale deluxe verzia existuje 8-)
talkymato
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ASUS M2N - problem so zvukom

Příspěvek od talkymato »

Zdravim uzivatelov PCtuning fora. Vcera som zlozil PC s doskou ASUS M2N a zvuk mi nechcel ist cez vystup z MB, iba cez front panel konektor. Skusal som najst nieco v ovladacej utilite, ale nic. Mohlo to byt tym, ze som zrusil wizarda ked som prvykrat vlozil konektor do zadneho vystupu na repro? Alebo Vas napadaju ine riesenia? Je tam ADI 6-channel High Definition Audio CODEC Dakujem Vam za radu a pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“