Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- Loisak
- Začátečník
[quote="J4REK"]nechapu proc mi deska nechce nabootovat windows ze sata 2 disku aj kdyz jsem nahral ovladace na sata 2 pres F6 ve windows (pri instalaci) porad mi to hodi hlasku ze system windows nelze nacist [/quote
pokud mas disky 2 , tak si nastav v biosu tvuj sata2 disk na prvni pozici
pokud mas disky 2 , tak si nastav v biosu tvuj sata2 disk na prvni pozici
X2_4200/4600_AM2-E_X1900GT_4X512
- J4REK
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- J.A.C.K.
- Nováček
-
Ůůůůů, přečet jsem to celý konečně. Většina problémů která je tu popisovaná se vícemeně řeší trojím způsobem:
1:nahrání nového biosu
2:reklamací pokud se jedná o špatný kus
3:pohrát si s nastavením biosu a ovladačů
Chtěl bych si koupit :
Desku:Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
Procesor:AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4000+ EE
Ramky: A-Data 1024MB PC800 Cl5 1,8V
(Procesor jede na jádře Brisbane-65nm 200x10,5=2100Mhz)
Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
Zajímá mně jestli i přes tento hendikep by dokázala dostat z toho procesoru frekvenci 3GHz+. (Procesor na to má!)
Nebo kde leží její max hranice za předpokladu že ramky nastavim na 667MHz a zvednu jim voltáž, nebo i při jiném nastavení.
1:nahrání nového biosu
2:reklamací pokud se jedná o špatný kus
3:pohrát si s nastavením biosu a ovladačů
Chtěl bych si koupit :
Desku:Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
Procesor:AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4000+ EE
Ramky: A-Data 1024MB PC800 Cl5 1,8V
(Procesor jede na jádře Brisbane-65nm 200x10,5=2100Mhz)
Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
Zajímá mně jestli i přes tento hendikep by dokázala dostat z toho procesoru frekvenci 3GHz+. (Procesor na to má!)
Nebo kde leží její max hranice za předpokladu že ramky nastavim na 667MHz a zvednu jim voltáž, nebo i při jiném nastavení.
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- J.A.C.K.
- Nováček
-
O té jsem taky chvíly uvažoval až na to že kupuju grafiku ATI takže Sli je mi tak trochu na nic.Guli píše:ak si priplatis na M2N-SLI deluxe, tak na tej sa da nastavit napatie na ramke az na 2.5V a tiez ma naviac firewire a e-sata
To už spíš toto Asus M2R32-MVP - ATI CrossFire Xpress 3200.
Mněla by na ni jít nastavit voltáž až na 2,4V.
Má jí plís někdo z vás, napište něco nebo najděte něco o ni zajímavího.
- bartes
- Nováček
-
ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro
asi jsem lama,ale nejak mi v teto kombinaci ASUS M2N-E + sapphire 1950 pro nejdou taktnout pameti na vic nez def. 1404 , Changing memory timing is not supported on this chipset
btw 3Dmark05 to na default dalo neco pres 9100, coz se mi nezda nejak moc (
btw 3Dmark05 to na default dalo neco pres 9100, coz se mi nezda nejak moc (
A64X2 3800+|ASUS M2N-E|Kingmax 1024MB800|Sapphire 1950pro 256|Seagate 250GB16MB sataII|Fortron 400W|ModeCom Harry
- Nokiac14
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosim pomooooc !!!!!!!!
Nemůžu v BIOSu najít volbu pro zvýšení FSB, násobičku, HyperTransport, napětí a frekvenci PCIexpressu, vím že je to fakt trapnej problém, ale ja ji fakt nikde nemužu najít.
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Demon
- Začátečník
Máš sice pravdu,ale když to chce vědět tak proč mu to neříct ?Guli píše:ak nedokazes najst ani to v biose tak sa do taktovania radsej nepustaj
Každej jednou začínal.
Vše máš v Biosu pod položkou Advanced.
V Jumper free Configuration máš nastavení FSB,násobičku cpu,frekvence PCI Express a napětí cpu a ram.
V Chipset je nastavení Hyper transport.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- petrmegac
- Nováček
-
Mám takový zajímavý dotaz, koupil jsem si do kříně 2 tiché ventilátory Noctua NF-R8 místo starých řvoucích. Připojil jsem je na desku s tím, že využiju jejich regulace. V nastavení biosu jsou pro skříň 3 hodnoty nastavení (tichý, optimální, na plno). Ventilátory jsou 3 drát. Dále je tam v biosu monitorování otáček vyntilátorů procesoru, 4x skříň a jednou zroj. Problém je v tom že se mi žádné otáčky nikde, kromě procesoru neukazují (všude 0), čili ani nechápu, jak to může deska regulovat. Jede to někomu třeba i s jinými druhy ventilátorů?
- MemphisM
- Začátečník
-
Tos mě dostal sem si ani nevšim, že je tam tolik konektorů , ale k věci. Mám do desky připojenýho jen zalmana (viz podpis), na jeho regulaci používám potenciometr, takže deska nic nereguluje, ale každopádně mi měření otáček v BIOSu funguje.petrmegac píše:Mám takový zajímavý dotaz, koupil jsem si do kříně 2 tiché ventilátory Noctua NF-R8 místo starých řvoucích. Připojil jsem je na desku s tím, že využiju jejich regulace. V nastavení biosu jsou pro skříň 3 hodnoty nastavení (tichý, optimální, na plno). Ventilátory jsou 3 drát. Dále je tam v biosu monitorování otáček vyntilátorů procesoru, 4x skříň a jednou zroj. Problém je v tom že se mi žádné otáčky nikde, kromě procesoru neukazují (všude 0), čili ani nechápu, jak to může deska regulovat. Jede to někomu třeba i s jinými druhy ventilátorů?
Jestli ti ale funguje regulace (nejlíp zjistíš metodou strč prst do vrtule), tak bych se tou nulou moc nezabýval. Ještě můžeš zkusit změřit otáčky v jiným programu (everest, speedfan ...).
- J.A.C.K.
- Nováček
-
Většinou jsem se ale bohužel setkal s tím že pokud deska nedetekuju otáčky ventylátorů v biosu, tak ani jiné programi ve Win (everest,speedfan) to nedokážou.MemphisM píše: Tos mě dostal sem si ani nevšim, že je tam tolik konektorů , ale k věci. Mám do desky připojenýho jen zalmana (viz podpis), na jeho regulaci používám potenciometr, takže deska nic nereguluje, ale každopádně mi měření otáček v BIOSu funguje.
Jestli ti ale funguje regulace (nejlíp zjistíš metodou strč prst do vrtule), tak bych se tou nulou moc nezabýval. Ještě můžeš zkusit změřit otáčky v jiným programu (everest, speedfan ...).
- petrmegac
- Nováček
-
Takže Speedfan ukazuje úplné nesmysly, Everest ukazuje pouze otáčky ventilátoru procesoru a jiné ani nenabízí takže podle mě je to buď chyba na desce nebo chyba biosu. Zkoušel jsem to ještě u jiné desky Asus pro C2D a tam mi Everest ukázal otáčky ventilátoru jak pro procesor, tak pro zdroj tak i pro ventilátor ve skříni.
- petrmegac
- Nováček
-
Tak jsem to již vyřešil ač se to zdá neuvěřitelné. Do konektoru pro ventilátor skříně jsem zapojil ventilátor procesoru a v biosu to otáčky ukazovalo. Pak jsem zapojil ventilátor procesoru zpět do svého konektoru a do konektoru ventilátoru skříně jsem dal Noctuu a ejhle v biosu se začaly ukazovat otáčky obou ventilátorů. V modu otáček Performance ukazují otáčky 1800 (jmenovité), v modu Silence jsou otáčky 1000, teoreticky by mohly jít až na 800. Takže kdyby měl někdo podobný problém použijte můj postup. Jenom upozorním že všechny 4 ventilátory pro Case se regulují najednou takže je vhodné mít všechny stejné.
- janchv
- Nováček
-
Re: Chlazení CPU
Pánové já mám chladič Cooler Master HyperTX a za ty prachy fakt nej co se dá koupit!!! teplota 27/36stupňů, a to mám ve skříni (TT Mambo) jen zadní větrák!! parádaTakže fotky budou zítra, musím nejdřív nabít foťák.
Zkoušel sem ten Mine Cooler bez ventilátoru a teploty byly asi 40°C idle a 55°C burn, ale mám jěště ventilátor 12 cm vepředu a 9 cm vzadu, takže v nevětraný skříni budou vyšší. Jinak větrák je v podstatě neslyšitelnej i na max otáčky. Teploty 28 - 45°C. Jako pasiv bude lepší Ninja, s větrákem na tom sou zhruba stejně.
A ještě jedna věc: bednu to chce aspoň 19 cm širokou, jinak ji nezavřeš.
- MemphisM
- Začátečník
-
Re: Chlazení CPU
No za ty prachy možnájanchv píše:Pánové já mám chladič Cooler Master HyperTX a za ty prachy fakt nej co se dá koupit!!! teplota 27/36stupňů, a to mám ve skříni (TT Mambo) jen zadní větrák!! paráda
Jen nechápu proč je tam citace mojí zprávy, jestli to je narážka na ty teploty, tak musím upozornit, že větrák je nastavený na Silent a nepřesáhne 1000 otáček ani při plný zátěži. Když ho nechám jet naplno (asi 1500 ot), tak teplota po několika hodinách 100% vytížení procesoru je max 38°C. Větráky ve skříni běží na 5V. Pro mě je důležitá hlučnost a ne teplota (dokud bude do 45-50°C, tak to neřeším).
Ale to už sme trochu OT, je to přece jen diskuze o MB a ne o chladičích.
- janchv
- Nováček
-
Hele já bych to nedělal - buď jdi do varianty pro SLI (jedno že to nevyužiješ) a nebo se na tuhle vykašli..dle mého názoru to není špatná deska, ale jak se dočteš i takřka na všech zahraničních fórech, většina lidí se zasekne někde na 250 - 255MHZ FSB (i můj případ) ačkoliv procesor na to zjevně má...já toho teda moc nelituju protože na kámošově desce jsem se se svym CPU dostal jen na 262 a pak už byly chyby, takže o moc nepřicházím, ale pokud chceš jít na 3GHz tak se poohlídni radši jindeJ.A.C.K. píše: Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bios 0802
neviem k comu si to postoval, ale deluxe verzia existujeBimBOSS píše:Tak jsem ho tam dal a jede to, ani nevím zda nějaká verze deluxe vůbec existuje
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- talkymato
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
ASUS M2N - problem so zvukom
Zdravim uzivatelov PCtuning fora. Vcera som zlozil PC s doskou ASUS M2N a zvuk mi nechcel ist cez vystup z MB, iba cez front panel konektor. Skusal som najst nieco v ovladacej utilite, ale nic. Mohlo to byt tym, ze som zrusil wizarda ked som prvykrat vlozil konektor do zadneho vystupu na repro? Alebo Vas napadaju ine riesenia? Je tam ADI 6-channel High Definition Audio CODEC Dakujem Vam za radu a pomoc.