system volume

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
alivio
Nováček
Nováček

system volume

Příspěvek od alivio »

Co znamená tahle chyba na disku? Dá se to nějak opravit? když pustím např.: antivir na tento disk tak to zamrzne právě na tomto souboru. A při kontrole disku to taky zamrzá.

H:\SystemVolume Information\_{0c3727df-fd2f-4c77-8905-08e30bd85e4d}\rp136
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

V Tento pocitac/Vlastnosti/Obnoveni systemu/Nastaveni vypni sledovani u inkriminovaneho disku. Obsah System Volume Information se vymaze a tvuj problem zmizi.
Pokud si budes prat obnovit sledovani pro automatickou obnovu, pochopitelne muzes, ale rozhodne bych neponechaval defaultnich 12% objemu disku, bohate postaci 3-4%.
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Podle mě nemá smysl mít zapnuté sledování změn na jiném než systémovém oddílu. Leda že bys instaloval programy i do jiných oddílů.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Souhlas, taky monitoruju jen systemovy disk
alivio
Nováček
Nováček

Příspěvek od alivio »

Momentálně mi ten disk dělá tohle: Když pustim pc tak ihned při startu mi to napíše
Warning:Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.
Po stisknutí f1 mi to normálně naběhne na plochu, ale když se pokusím na tom disku otevřít třeba nějakou fotku tak to zamrzne a nic pak to zas restartuju.
Takže ten disk asi odešel???
alivio
Nováček
Nováček

Příspěvek od alivio »

Když zkusim Tento pocitac/Vlastnosti/Obnoveni systemu/Nastaveni vypni sledovani u inkriminovaneho disku. Tak to taky zamrzá. :(
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

To vypadá na to, že smart něco našel. Nainstaluj třeba Speedfan a tam se podívej na smartové hodnoty.
Naposledy upravil(a) X-COM dne čtv 22. bře 2007, 17:13, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

alivio píše:Momentálně mi ten disk dělá tohle: Když pustim pc tak ihned při startu mi to napíše
Warning:Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.
Po stisknutí f1 mi to normálně naběhne na plochu, ale když se pokusím na tom disku otevřít třeba nějakou fotku tak to zamrzne a nic pak to zas restartuju.
Jo, disk je na odchodu, zálohuj dokud je co.
alivio
Nováček
Nováček

Příspěvek od alivio »

P_V píše:
alivio píše:Momentálně mi ten disk dělá tohle: Když pustim pc tak ihned při startu mi to napíše
Jo, disk je na odchodu, zálohuj dokud je co.
Nikdy sem nezálohoval, takže nevim jak se to dělá? :oops:
Můžete mi poradit jak to udělat třeba , že bych tenhle polorozbitej disk zálohoval na jinej disk? Jde to ?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

alivio píše:Nikdy sem nezálohoval, takže nevim jak se to dělá?
Můžete mi poradit jak to udělat třeba, že bych tenhle polorozbitej disk zálohoval na jinej disk? Jde to ?
Na jiný disk, který budeš používat, nainstaluj oparační systém.
Pochopitelně budeš muset instalovat znova i ostatní programy.
Zapoj poškozený disk a disk se systémem.
Zkopíruj všechna data, která chceš zachovat, na nový disk.
A je to.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Pripadne muzes pouzit nastroje, ktere ti udelaji klon disku a prenesou veskery jeho obsah na jiny disk..
Ale jestli uz ma stavajici disk nejake chyby, je mozne ze tenhle proces nepujde udelat, nejaka data se treba neprenesou apod..
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“