připojení dvou netebooků na internet přes EDGE
Moderátor: Don
- kqja
- Nováček

-
připojení dvou netebooků na internet přes EDGE
zdar...neví někdo jestli je možné připojit dva notebooky, přes PCMCIA kartu (EDGE), která je v jednom notebooku? (aby jsme si kartu furt nemuseli přehazovat)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kqja
- Nováček

-
spojení notebooků
spojil jsem, ale pokud dám na notebooku s GPRS (APN Internet Option Globetrotter EDGE, COM4), sdílení internetu tak se neukazuje ve výběru připojení k místní síti. A jakým způsobem se mám přihlásit s druhého notebooku?...upozorňuji nejsem žádný profík...[/b]Lukke píše:Kříženej kabel, nasdílet gprs připojení, hotovo.
//Dzin: to už tu snad bylo ne?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na druhom PC treba nastaviť v nastaveniach sieťovky ako výchoziu bránu IP adresu toho PC na ktorom je modem. A ono to na druhom PC už po pripojení modemu pôjde samo ak bude nazdielané to pripojenie.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- kqja
- Nováček

-
propojení notebooků
furt to nejde, asi je vyhodím z okna......Notebok s kartou má 192.168.1.11 notebook co chci připojit 192.168.1.12 v síti komunikují, ale na internet se druhej nepřipojí....co mám dělat....safra...Josko píše:Na druhom PC treba nastaviť v nastaveniach sieťovky ako výchoziu bránu IP adresu toho PC na ktorom je modem. A ono to na druhom PC už po pripojení modemu pôjde samo ak bude nazdielané to pripojenie.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kqja
- Nováček

-
mohl by jsi prosím víc polopatě.....u karty s netem IP není je ziskávána automaticky, DNS je 62.141.0.1..u síťové karty ani jednoho notebooku DNS nastavené není..jakou tam mám dát hodnotu a na oba?...Star_Gate píše:Co takhle pánové nastavit DNS adresu na tom notebooku co tam leze přez ten první.... Mimochodem je stejná jako IP brány, což je book s netem....
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kqja
- Nováček

-
pánové nejde...funguje to vůbec někomu?...dva notebooky v síti ( kde se vidí - takže to problém není) z toho jeden je připojený přes přes PCMCIA kartu GPRS na internet...Star_Gate píše:Nandej tam IP toho notebooku kterej sdílí ten net..... Jen na ten, na kterej to sdílíš.... DNS je prostě adresa Toho rozhraní notebooku s netem(IP adresa notebooku s netem v tvojí síti)...... Ok???
jsem v koncích..zkoušel jsem vše co jste poradili...jde taky o to jestli jsem to dělal dobře, že?...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
no třeba já takle jedukqja píše:pánové nejde...funguje to vůbec někomu?...dva notebooky v síti ( kde se vidí - takže to problém není) z toho jeden je připojený přes přes PCMCIA kartu GPRS na internet...Star_Gate píše:Nandej tam IP toho notebooku kterej sdílí ten net..... Jen na ten, na kterej to sdílíš.... DNS je prostě adresa Toho rozhraní notebooku s netem(IP adresa notebooku s netem v tvojí síti)...... Ok???
jsem v koncích..zkoušel jsem vše co jste poradili...jde taky o to jestli jsem to dělal dobře, že?...
btw: oprav si konečně název threadu!
- kqja
- Nováček

-
no třeba já takle jedu
jak to tu bylo....nastavil si IP adresy a DNS? Jak máš nakonfigurovanej firewall? Más povoleno sdílet uživatelum připojení???
btw: oprav si konečně název threadu![/quote]
víš jsem tak trochu amatér..za prvé nevím co to je thread..
nebyl by jsi tak hodnej a popsal to připojení úplně jak pro blbce...to jako pro mě...snad to pak zvládnu...nebo zas mně děcka berou kartu..dík
btw: oprav si konečně název threadu![/quote]
víš jsem tak trochu amatér..za prvé nevím co to je thread..
nebyl by jsi tak hodnej a popsal to připojení úplně jak pro blbce...to jako pro mě...snad to pak zvládnu...nebo zas mně děcka berou kartu..dík
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
víš jsem tak trochu amatér..za prvé nevím co to je thread..kqja píše:no třeba já takle jedujak to tu bylo....nastavil si IP adresy a DNS? Jak máš nakonfigurovanej firewall? Más povoleno sdílet uživatelum připojení???
btw: oprav si konečně název threadu!
nebyl by jsi tak hodnej a popsal to připojení úplně jak pro blbce...to jako pro mě...snad to pak zvládnu...nebo zas mně děcka berou kartu..dík[/quote]
No sme ti to napsali fakt po lopate
GPRS tak ve windows xp to pripojení nasdílej, normalne pres pripojení, pravym, vlastnosti, sdilení
A v tom druhym PC (ktery chceš taky pripojit) nastav pevnou IP v segmentu toho notase a jako branu a DNS server zadej IP toho notase
jj, v nastavení LAN, pridelíš NB treba 192.168.0.1 a PC dáš 192.168.0.2 .. jako vychozí branu i DNS nastavíš potom na PC 192.168.0.1
- kqja
- Nováček

-
GPRS tak ve windows xp to pripojení nasdílej, normalne pres pripojení, pravym, vlastnosti, sdilení
A v tom druhym PC (ktery chceš taky pripojit) nastav pevnou IP v segmentu toho notase a jako branu a DNS server zadej IP toho notase
jj, v nastavení LAN, pridelíš NB treba 192.168.0.1 a PC dáš 192.168.0.2 .. jako vychozí branu i DNS nastavíš potom na PC 192.168.0.1[/quote]
konečně.....dík...ta výchozí brána to jsem neměl
no a v obou mám wifi, mysíš, že by to šlo i bez káblu?....
jj, v nastavení LAN, pridelíš NB treba 192.168.0.1 a PC dáš 192.168.0.2 .. jako vychozí branu i DNS nastavíš potom na PC 192.168.0.1[/quote]
konečně.....dík...ta výchozí brána to jsem neměl
no a v obou mám wifi, mysíš, že by to šlo i bez káblu?....