připojení dvou netebooků na internet přes EDGE

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kqja
Nováček
Nováček

připojení dvou netebooků na internet přes EDGE

Příspěvek od kqja »

zdar...neví někdo jestli je možné připojit dva notebooky, přes PCMCIA kartu (EDGE), která je v jednom notebooku? (aby jsme si kartu furt nemuseli přehazovat)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jednoduše, spoj to pomoci LAN a switche, nasdílej net a je to:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

staci krizenej UTP kabel
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Kříženej kabel, nasdílet gprs připojení, hotovo.
//Dzin: to už tu snad bylo ne?
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
kqja
Nováček
Nováček

spojení notebooků

Příspěvek od kqja »

Lukke píše:Kříženej kabel, nasdílet gprs připojení, hotovo.
//Dzin: to už tu snad bylo ne?
spojil jsem, ale pokud dám na notebooku s GPRS (APN Internet Option Globetrotter EDGE, COM4), sdílení internetu tak se neukazuje ve výběru připojení k místní síti. A jakým způsobem se mám přihlásit s druhého notebooku?...upozorňuji nejsem žádný profík...[/b]
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Na druhom PC treba nastaviť v nastaveniach sieťovky ako výchoziu bránu IP adresu toho PC na ktorom je modem. A ono to na druhom PC už po pripojení modemu pôjde samo ak bude nazdielané to pripojenie.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
kqja
Nováček
Nováček

propojení notebooků

Příspěvek od kqja »

Josko píše:Na druhom PC treba nastaviť v nastaveniach sieťovky ako výchoziu bránu IP adresu toho PC na ktorom je modem. A ono to na druhom PC už po pripojení modemu pôjde samo ak bude nazdielané to pripojenie.
furt to nejde, asi je vyhodím z okna......Notebok s kartou má 192.168.1.11 notebook co chci připojit 192.168.1.12 v síti komunikují, ale na internet se druhej nepřipojí....co mám dělat....safra...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

stále Ti nejde to sdílení, zkoušel jsi to pomocí průvodce instalací sítě?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Co takhle pánové nastavit DNS adresu na tom notebooku co tam leze přez ten první.... Mimochodem je stejná jako IP brány, což je book s netem....
kqja
Nováček
Nováček

Příspěvek od kqja »

Star_Gate píše:Co takhle pánové nastavit DNS adresu na tom notebooku co tam leze přez ten první.... Mimochodem je stejná jako IP brány, což je book s netem....
mohl by jsi prosím víc polopatě.....u karty s netem IP není je ziskávána automaticky, DNS je 62.141.0.1..u síťové karty ani jednoho notebooku DNS nastavené není..jakou tam mám dát hodnotu a na oba?...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nejde o IP co máš na netu ale IP co pridelujes aby se videli ty PC :)
Jdej hlavne sdílet toto připojeni na druhem PC..
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Nandej tam IP toho notebooku kterej sdílí ten net..... Jen na ten, na kterej to sdílíš.... DNS je prostě adresa Toho rozhraní notebooku s netem(IP adresa notebooku s netem v tvojí síti)...... Ok???
kqja
Nováček
Nováček

Příspěvek od kqja »

Star_Gate píše:Nandej tam IP toho notebooku kterej sdílí ten net..... Jen na ten, na kterej to sdílíš.... DNS je prostě adresa Toho rozhraní notebooku s netem(IP adresa notebooku s netem v tvojí síti)...... Ok???
pánové nejde...funguje to vůbec někomu?...dva notebooky v síti ( kde se vidí - takže to problém není) z toho jeden je připojený přes přes PCMCIA kartu GPRS na internet...
jsem v koncích..zkoušel jsem vše co jste poradili...jde taky o to jestli jsem to dělal dobře, že?...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

kqja píše:
Star_Gate píše:Nandej tam IP toho notebooku kterej sdílí ten net..... Jen na ten, na kterej to sdílíš.... DNS je prostě adresa Toho rozhraní notebooku s netem(IP adresa notebooku s netem v tvojí síti)...... Ok???
pánové nejde...funguje to vůbec někomu?...dva notebooky v síti ( kde se vidí - takže to problém není) z toho jeden je připojený přes přes PCMCIA kartu GPRS na internet...
jsem v koncích..zkoušel jsem vše co jste poradili...jde taky o to jestli jsem to dělal dobře, že?...
no třeba já takle jedu :) jak to tu bylo....nastavil si IP adresy a DNS? Jak máš nakonfigurovanej firewall? Más povoleno sdílet uživatelum připojení???
btw: oprav si konečně název threadu!
kqja
Nováček
Nováček

Příspěvek od kqja »

no třeba já takle jedu :) jak to tu bylo....nastavil si IP adresy a DNS? Jak máš nakonfigurovanej firewall? Más povoleno sdílet uživatelum připojení???
btw: oprav si konečně název threadu![/quote]

víš jsem tak trochu amatér..za prvé nevím co to je thread..
nebyl by jsi tak hodnej a popsal to připojení úplně jak pro blbce...to jako pro mě...snad to pak zvládnu...nebo zas mně děcka berou kartu..dík
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Máš vůbec DOBŘE nastavený sdílení netu??????? Myslim ve widlích....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

kqja píše:no třeba já takle jedu :) jak to tu bylo....nastavil si IP adresy a DNS? Jak máš nakonfigurovanej firewall? Más povoleno sdílet uživatelum připojení???
btw: oprav si konečně název threadu!
víš jsem tak trochu amatér..za prvé nevím co to je thread..
nebyl by jsi tak hodnej a popsal to připojení úplně jak pro blbce...to jako pro mě...snad to pak zvládnu...nebo zas mně děcka berou kartu..dík[/quote]
No sme ti to napsali fakt po lopate :)

GPRS tak ve windows xp to pripojení nasdílej, normalne pres pripojení, pravym, vlastnosti, sdilení

A v tom druhym PC (ktery chceš taky pripojit) nastav pevnou IP v segmentu toho notase a jako branu a DNS server zadej IP toho notase
jj, v nastavení LAN, pridelíš NB treba 192.168.0.1 a PC dáš 192.168.0.2 .. jako vychozí branu i DNS nastavíš potom na PC 192.168.0.1
kqja
Nováček
Nováček

Příspěvek od kqja »

GPRS tak ve windows xp to pripojení nasdílej, normalne pres pripojení, pravym, vlastnosti, sdilení

A v tom druhym PC (ktery chceš taky pripojit) nastav pevnou IP v segmentu toho notase a jako branu a DNS server zadej IP toho notase
jj, v nastavení LAN, pridelíš NB treba 192.168.0.1 a PC dáš 192.168.0.2 .. jako vychozí branu i DNS nastavíš potom na PC 192.168.0.1[/quote]

konečně.....dík...ta výchozí brána to jsem neměl

no a v obou mám wifi, mysíš, že by to šlo i bez káblu?....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“