Silent Hunter IV - Wolves of the Pacific

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Swat píše::lol: To jo,no.J X P a Geralt chybí,nejsou v přístavu,buď někde plavou,nebo se potopili :) Však oni se objeví,holt ty verbální orgie budeme muset rozjet sami...
Geralt rozhodne nechybi, obcas sem mrknu stejne jako na Subsim... kde se schovava J X P ale nevim, jeho posledni prispevek do fora je nekdy z ledna...

Nedockavosti sice nehorim, ale uz jsem celkem zvedavy, jak to nakonec dopadne... Navic ted pisu diplom, takze opravdu hluboke ponoreni do Pacifiku planuji nejdrive na prazdniny (sakra uz nebudou), ale spis podzim/zimu, btw nejak mi prijde, ze ponorky jsou idelani zimni hra...Do te doby by mohly byt vychytany mouchy a musky, priapdne bude nejaky ten modik, neco si o pacifiku prectu...

SH3 tu bude tak dlouho nez
A) nekdo dokaze prijit na zpusob, jak namontovat Atlantik do SH4
B) vyjde official addon pro SH4 s Ubooty (imho ne... o cem by byl SH5)
C) pokud se nepodari A a B, tak do vydani SH5 :)
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

_Geralt píše: SH3 tu bude tak dlouho nez
A) nekdo dokaze prijit na zpusob, jak namontovat Atlantik do SH4
B) vyjde official addon pro SH4 s Ubooty (imho ne... o cem by byl SH5)
C) pokud se nepodari A a B, tak do vydani SH5 :)
No tak SH 3 tu bude jistě dlouho, sám jsem z něj nadšenej ale podle mě to chce už trochu občerstvit... :) Pacifik a čtyřka tohle nabízí (snad)

Jinak taky jsem na tom časově špatně, rekonstrukce bytu+následné stěhování mě pořádně uvolní na hlídku asi až tak za měsíc :-D Ale pořídím si to hned jak to bude možný...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak bych to shrnul:Já + tom01 (nadšení a uslintaní) vs Geralt (zatím sám a s nohama na zemi) :lol: .
Jinak SH je skutečně zimní hra.Loni jsem jí taky pařil tak od toho listopadu do března,pak se rozjede práce a není čas.A sedat k tomu na hodinu nemá cenu.Když hlídku,tak natvrdo - celou noc,cigára a lahváče vedle myši a jede se 8).Ale až SH4 vyjde,tak aspoň Naval Academy si projdu.Aspoň věřím,že tam opět něco na ten způsob bude pro úplné nováčky a já si to projdu pro oživení a porovnání rozdílů a hlavně pro ten požitek.Jinak na Subsimu jsem se dočetl,že FSAA hra nepodporuje,ale je to myšleno stejně,jako to je u trojky.Ve hře nastavení nebude,ale půjde vnutit přes drivery.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Swat píše:Tak bych to shrnul:Já + tom01 (nadšení a uslintaní)
Přesně tak :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jedeme dál:všechno je ze Subsimu,jen to sem házím,aby se nemuselo chodit daleko:

Video - vřele doporučuju: http://files.filefront.com/sh4wmv/;6976 ... einfo.html
Screeny: http://img133.imageshack.us/my.php?imag ... 616ej8.jpg
http://img364.imageshack.us/my.php?image=sh4se5.jpg
http://img129.imageshack.us/my.php?imag ... th5un9.jpg
http://img364.imageshack.us/my.php?image=surfgb9tc8.jpg

V tom videu - jak se vynoří a ještě z ní vytékaj hektolitry vody - prostě NÁDHERA!Co mě taky fascinuje,je to počasí.V SH3,když je pěkně,je to paráda,ale pořád je tam cítit určitý chlad,hlavně v Atlantiku.Tady na mě prostě sálá to pacifický vedro,pařák.Určitě tam budou bouřky,ale myslím,že si pěknýho počasí užijeme víc,než v SH3.
Já už to prostě chci.Vážně uvažuju o zakoupení ze zahr.e-shopu,nechce se mi čekat na CZ verzi,angličtina mi stačí.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Swat píše:Tak bych to shrnul:Já + tom01 (nadšení a uslintaní) vs Geralt (zatím sám a s nohama na zemi) :lol: .
Nerad to rikam, ale vypada to, ze zatim vedu :/ a nemam z toho radost.

Po rychle navsteve Subsimu neverim svym ocim...
- 3d cast hry je limitovana na fixnich 1024x768... 2d grafika funguje pri vyssich rozlisenich spravne, 3d se pouze upscaluje, takze si umite predstavit tu interpolovanou "nadheru" pri 1600x1200 BEZ AA
- zatim neni jiste, zda FSAA pujde vnutit pres drivery a to diky jakymsi post-processingovym efektum (neni ti ciste HDR)
- nedodelana a nefunkci nektera stanoviste
- default viditelnost jen 8km
- je pouzit metricky system misto imperialniho
- spousta grafickych glitchu a mensich chybek
jako dusledek vyse uvedeneho spousta lidi pise, Ubi/devs lhali pri preview a rusi sve predobjednavky...

jasne, ze to chce patch... ale WTF kde to jsme?? To ze byl zabugovany SH3 snad neznamena ze to same musi potkat i 4ku... Opravdu nechapu politiku vydavatele, asi jsem staromodni, ale snazil bych vydat pokud mozno finalni produkt a ne aby nateseni ponorkari psali na forum "pre-order cancelled"

dobre zprava na konec:
- udajne celkem slusna AI
- viditelnost lze zvysit editaci souboru
- patch snad bude
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

zdravim vsechny kapitany,
jak uz tu nekdo vyse psal je moznost nejaky zahranicni eshop prpadne nas, kde se da koupit engl verze hry bez nejakeho brutalniho postovneho?, bez cz stupidnich titulku se urcite obejdu (pochybuju v nejaky velky RP pribeh a RPG prvky) jinak na SH4 se celkem tesim, ale v podstate sem si neuzil ani trojku, je to celkem narocna hra a hlavne musi na ni byt nalada, jinak takovy mini pruzkum kdo zvas hral na 100% reality? (ja na 74 vyple no automatic map updates, zaplej externi pohled (at je se cim kochat) asistence weap oficira a vyple manualni zamerovani + ziskavani informaci o cili, prislo mi to jako rozumny kompromis
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

LOVIT píše:jinak takovy mini pruzkum kdo zvas hral na 100% reality? (ja na 74 vyple no automatic map updates, zaplej externi pohled (at je se cim kochat)
Na 100% obtížnost jsem to fakt nikdy nehrál :oops:

Jinak trochu mě zaskočilo jak Geralt psal o tom metrickém systému, to holt musim kousnout...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to geralt: holt se ucej od mrkwosoftu... asi 4ku vynecham, protoze napriklad to omezeni rozliseni, nevim z jakeho duvodu to udelali, ale proste v tom rozliseni to hrat nehodlam... :sad:
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Flegy píše:to geralt: holt se ucej od mrkwosoftu... asi 4ku vynecham, protoze napriklad to omezeni rozliseni, nevim z jakeho duvodu to udelali, ale proste v tom rozliseni to hrat nehodlam... :sad:
opravdu tu nechci byt za vecneho pesimistu a nespokojence, mezi ponorkovymi simulatory moc na vyber neni.... (moc=vubec)
dovolim si vsak vyjadrit souhlas s vyjadrenim nvdriftera z fora subsimu:
"I have a feeling that SH4 recycled most of SH3, except for the new graphics. We'll see soon enough."
IMHO je to logicke... puvodne mel byt pacifik jen jako pridavek k sh3, marketingove oddeleni si vsak zrejme spocitalo, ze vydanim komplet hry (s omlazenou grafikou) vydela vic... proto fixni rozliseni stejne jako puvodni SH3, proto stejne zvuky atd.

zrejme se spousta veci vyresi patchem, mody... ale proc?? ja platim za produkt a ne za polotovar, ktery se zfunkcni (doufejme) jen diky nadseni silne komunity... ale to uz pisu porad dokola

pockam az se objevi poradne recenze a ohlasy od vice kapitanu... pak se uvidi
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To rozlišení se diskutovalo už mockrát-je to hlavně kvůli komprezi času.Jedu SH3 na sestavě v podpisu,při zrychlení času nad 256x to někdy spadne i pod 10fps,což na tý mapě nevadí,ale ve vyšších rozlišeních by to mohl být problém.Já chápu vaše názory a připomínky,ale už jsem tu psal,že nejsem až tak hardcore námořník,na SH4 se prostě těším,i když máte ve všem pravdu.Prostě pánové - dokonalá hra neexistuje a existovat nebude,musíme brát,co je k mání.Navíc si myslím,dokonce jsem to snad zaslechl v nějakym videu,že čtyřka půjde opět skvěle módovat.Podle mě s tím i počítaj,že vydaj určitou platformu pro nejširší spektrum hráčů a blázni ze Subsimu se zase pustěj do brutálního moddingu určenýho pro nadšence a hnidopichy.Těžko říct,no.
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Celkem pěkná a zajimavá hra. Graficky průměrná ale strašně hardwerově náročná, i když ve vykreslovací scéně dohromady nic není tak při středních detailech se fps plahočí kolem 25 a v bitvě ( hoříci loď atd.) 13FPS :( . Kdy bysjsme se tak mohli dočkat češtiny ? nevíte? Jo vyšel patch 1.1 po naistalováni jsem spustil hru a nic jen to vytižilo CPU na 50%. musel jsem ji přeistalovat :( . Jaky mate rekord v hloubce ponoru ja mam 390m a pak plesk tma :(
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nechci tě zklamat,ale od x1600 nemůžeš chtít zázraky,ten framerate je bída.Jinak screeny zajímavý,všichni se už těšíme (teda kromě Geralta :oops: ).Zřejmě patříš k těm šťastnějším,co SH4 sehnali v zahraničí,jelikož u nás ještě nevyšel......
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Swat píše:Nechci tě zklamat,ale od x1600 nemůžeš chtít zázrak
Ach jo vždycky když si postěžuju na hardwerovou náročnost nějake hry tak příjde odpověď ve stylu "Nechci tě zklamat,ale od x1600 nemůžeš chtít zázrak" Ja vim že díru do světa s tou krafikou neudělam, spiš sem chtěl říct že to framate neodpovídá grafické stránce, např. Dark Messiah, Condemned criminal, hry vizualně hodně povedene s mnoha efekty a pařim je v klidu na vysoké detaily, a silent hunter bez HDR atd. a FPS no bída. V bitvě mi nestiha hlavně CPU bo i když mam zaběr na prazdnou hladinu tak se to příšerně seka a to mam doporučene CPU. mrzi mě že mi nejde ten patch :( no snad to aspoň trochu spravi nové ovladače. Holt to je tak když někdo paři nejnovější hry, nejspiš to necham ještě uležet a vratim se k němu po vydani češtiny a funkčniho patche.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No chápu tě.Optimalizace dnešních her se tu řeší snad denodenně.Je fakt,že CPU máš slušný,ale věř mi,že na x1800 např.by jsi měl framů jednou tolik.Prosím tě,když už se teda plavíš,napiš nám,jak se to hejbe.Když pomineme framerate,je to jinak plynulý jako SH3?Jaký jsou možnosti grafickýho nastavení ve hře atd.?Dík.
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Swat píše:...všichni se už těšíme (teda kromě Geralta :oops: )...
ja se tesim taky, ale tak nejak pomalu :wink:
Patch 1.1 je venku, na 1.2 se dela, devs prislibili neco udelat s AA i plnohodnotnou podporou vyssich rozliseni...
Navic strukturou souboru je to v podstate sh3, takze mody z 3ky jsou s mirnymi upravami pouzitelne temer okamzite, daji se importovat lode atd. Takze pisu diplom, ctu subsim a cekam na dalsi patche a mody... zaroven to bude chtit novy komp, jelikoz rig z podpisu uz neni to prave :oops:
muj problem je, ze k sh3 jsem se dostal, kdyz uz byl patch 1.4b davno venku a delalo se na velkych modech jako IuB a puvodni GW, proto mi ted nehotova 4ka vadi, i kdyz se jedna o ten samy pristup... Ubi sux :devil:

@ Dejv Rok 99FPS: nekteri pisou, ze jim to jede i na x1300, i kdyz je otazka, co tim mysli, nekdo tvrdi, ze mu zapnute postproc. efekty dokonce zvysuji framerate
celkem slusne narocna byla uz i 3ka (gwx+pristav = 20fps u me)

mirne OT ad 3ka: velmi slibny modik odstranujici obcas slepou a hluchou posadku... Rubini je borec http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=107989
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No možnosti nastaveni grafiky je dost
http://www.ukazto.com/img/SH4Img25-3-2007_11.jpg
ale se změnou nastaveni se vizualni stranka nijak extremě nemění, fajn efekt je Post proces filters, zvyši kontrast a dodava na realističnosti.
Možnosti nastaveni realismu jsou myslim dostačující
http://www.ukazto.com/img/SH4Img25-3-20k07_11.jpg
Zvuky uvnitř ponorky jsou fajn. Čas se da zrychlit až 8000x na širém moři to je občas použitelné, a nijak vyrazněji se to neseká, jindy se to hodně seka již při 2000x je to nespiš podle toho jaka je pravděpodobnost že narazim na jinou loď, toto zrychleni je samozdřejmě povoleno jen při pohledu na mapku, v 3D scéně se da čas zrychlit na 32x . Plynulost hry je slušná k žádnemu sekání nedochází. Srovnávat SH4 s SH3 nemužu bo sem ho nehral
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

_Geralt píše:
Swat píše:...všichni se už těšíme (teda kromě Geralta :oops: )...
@ Dejv Rok 99FPS: nekteri pisou, ze jim to jede i na x1300, i kdyz je otazka, co tim mysli, nekdo tvrdi, ze mu zapnute postproc. efekty dokonce zvysuji framerate
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=107989
u mě post proces fps rozhodně snižuje tak o 2 až 5 sn. za s.
Jo a je to pěkny žrout RAMek mě to ve win. XP bere 1,8GB !!!!!
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

OK,dík za info.Jinak je fakt,že v SH3 v přístavu s GWX je to masakr,já teda na X1900 min.45 fps,na širém moři běžně přes 200.Když spatřím konvoj jsem stále na 120+ fps.Ono to je graficky náročný,ale je to bomba.Prosím,neberte to rozhodně nijak osobně,ale kdybych X1900 neměl,kvůli SH bych novou kartu určitě pořídil.Kdysi jsem takhle šel do x800pro pouze kvůli Far Cry.No tak uvidím,jak to pošlape,ale myslím si,že bych to měl dát se vším na max v přístavu 30+.....Jinak se teď pochlubím - možná to sem nepatří,ale poslední dobou SH4 thread jede víc než trojka - vrátil jsem se z druhý patroly,výsledek - přes 82000BRT šlo ke dnu,přikládám screen: http://img472.imageshack.us/my.php?image=13yg2.jpg
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“