Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- tx3rf
- Začátečník
-
- Vivec
- Středně pokročilý
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Jenom doplním, kdyby to někdo nepochopil a začal doporučovat box chladiče. Něco typu Aerocool The Dominator, Thermalright SI-128...Gr8 Vivec píše:proto je ideální mít chladič typu box (konstrukčně)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Hosenfeld
- Začátečník
Kupoval jsem jí jak už jsem psal přes spolužáka ve velkoobchodě v jakémsi Actibasu. Počítam, že to moc lidí nenarazí, ale pokud jo, tak pozor! Stejně si ale spíš myslim, že to posílají do jednoho servisu, kde to "opravují" zruční technici.Gr8 Vivec píše:a kde ste jí kupovali? já u TS Bohemia (resp barbone.cz) byli první kdo jí měli když byla úplná novinka na skladě...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Luděk
- Začátečník
-
merim to digitalnim teplomeremXenostellar píše:To se mi zdá docela dost. Čim to měříš?Luděk píše:ja mam teplotu chladice na chipsetu v zatizeni 54°C takze pohoda, na starsim pc sem mel chladic chipsetu podobne teplej a jede to uz 3 a pul roku bez problemu, na chispetu nemam zvedlou voltaz jen zvednute fsb na 350Mhz
ale mam vodni chlazeni takze ventilatory mam jen intake outake a zdroj, takze pruvan v case je ale nic to primo neofukuje
- tx3rf
- Začátečník
-
- FireSport
- Nováček
-
- iivanovic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, mne sa to nepodarilo, používam Easy Tune od Gigabytu. Na CD od MB, alebo z netu v aktuálnej verzii.FireSport píše:Zdravím všechny šťastné i nešťastné majitele této desky, mám jenom malou otázečku. Zda-li se dá pomoci prográmku ClockGen na téhle desce taktovat z prostředí Win?
CPU C2D E6300 1,86GHz@3,2GHz + AC Freezer 7 PRO , MB GIGABYTE 965P DS4 - F8, DDR II 2x1012MB A-Data 800MHz 5-5-5-18@4-4-4-12 916MHz 2,2V + 2xchladič Acassa , TV Win Fast PWR 200DeLuxe , HDD SATA-I WD 120GB 8MB cash + SATA-II 320GB Samsung 16MB, NEC 4550A@4551A (labelflash) + Optierc AD-7173A, Seasonic S12-430W, Saphire ATI 1950PRO 256MB 580/1.400@621/1.572 ,3DMark05-9.720b skurvene málo prečo?????? už to je doriešené, môj rekord 11.200b
- dan
- Začátečník
-
- Vivec
- Středně pokročilý
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Nebyl doje**ný bios?Gr8 Vivec píše:docela by mě zajímalo jak jí oživili...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Wolf
- Začátečník
-
Podle popisu Hosenfelda i Gr8 Vivce to spis vypada, ze laborovali s chlazenim (utrzene kolicky od NB, i SB, promackly chladic..).
Tedy vubec se mi nelibi tohle opravovani, kdyz je deska v zaruce vadna (krome pripadu mechanic. poskozeni desky), cekal bych nahradou jiny kus, a ne takovouhle "opravu".
Moc by me zajimalo, co s temi bordy vlastne delali..
Tedy vubec se mi nelibi tohle opravovani, kdyz je deska v zaruce vadna (krome pripadu mechanic. poskozeni desky), cekal bych nahradou jiny kus, a ne takovouhle "opravu".
Moc by me zajimalo, co s temi bordy vlastne delali..
- Honan
- Nováček
-
Ty tvoje hodnoty z Everestu se me zdaji naprosto nesmyslny. Teploty jader byvaji o cca 10 stupnu vyssi nez teplota CPU. Mam taky AC F7 a pri teplote cpu 36 stupnu maji jadra 49.Wolf píše:2 Godlike..
Mam jeden SATA disk, a Everest (Ultimate 3.50.761) teplotu disku meri, viz zde: http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/3,2GHz/Everest.JPG
Teplota chipsetu taky zajimava, ja se pod nejakych 45 nedostanu, ale to bude asi tim ze moje 8800 topi 70 stupnu v idle.
- Wolf
- Začátečník
-
2 Honan..
No co na to rici..
Vis, to jsou u me teploty CPU a jader naprosto bezne, tak jsou v idle porad, +/- par °..
No, nebudu preci jadra dodatecne zahrivat, abych dosahl 10° az 15° rozdilu teplot v idle mezi CPU a jadry, tak jak byvaji..
Radsi se smirim s tim, ze me rozdily teplot mezi CPU a jadry nejsou normalni, a ze jsou primo nesmyslne..
Staci Ti tohle, nebo chces postnout results log z TATu??
http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/3,2GHz/Idle.JPG
Muzu se jen zeptat, jakou voltaz mas nastavenou pro CPU??
Mas v BIOSU "System Voltage optimized" nebo jedes na vlastni nastaveni??
Jak mas ten AC, fouka dozadu, nebo nahoru ke zdroji??
Jaky mas presne CPU, taky E6400?? A board mas taky rev. 1.0/C1??
No co na to rici..
Vis, to jsou u me teploty CPU a jader naprosto bezne, tak jsou v idle porad, +/- par °..
No, nebudu preci jadra dodatecne zahrivat, abych dosahl 10° az 15° rozdilu teplot v idle mezi CPU a jadry, tak jak byvaji..
Radsi se smirim s tim, ze me rozdily teplot mezi CPU a jadry nejsou normalni, a ze jsou primo nesmyslne..
Staci Ti tohle, nebo chces postnout results log z TATu??
http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/3,2GHz/Idle.JPG
Muzu se jen zeptat, jakou voltaz mas nastavenou pro CPU??
Mas v BIOSU "System Voltage optimized" nebo jedes na vlastni nastaveni??
Jak mas ten AC, fouka dozadu, nebo nahoru ke zdroji??
Jaky mas presne CPU, taky E6400?? A board mas taky rev. 1.0/C1??
- Xenostellar
- Začátečník
-
Myslíte, že ta teplota označovaná jako "základní deska" nebo "system" je teplota čipsetu?
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
- Honan
- Nováček
-
- Wolf
- Začátečník
-
- Gling-glo
- Začátečník
-
Mám tiež problém so zobrazovaním správnej teploty CPU. Programy Everest, SpeedFan, ako aj bios mi ukazujú teplotu jadier v idle 31 stupňov, no Coretemp (0.95) mi ukazuje vždy minimálne o 15 stupňov viac. To isté sa deje aj pri záťaži, kde mi Coretemp ukazoval nereálne teploty okolo 70 stupňov... Jednoducho treba vždy porovnať viacej programov a vylučovacou metódou prísť na vinníka...
- janikjan
- Začátečník
-
Noo Coretemp ti meria teplotu z jadra....cize ten je najsmerudatnejsi.Gling-glo píše:Mám tiež problém so zobrazovaním správnej teploty CPU. Programy Everest, SpeedFan, ako aj bios mi ukazujú teplotu jadier v idle 31 stupňov, no Coretemp (0.95) mi ukazuje vždy minimálne o 15 stupňov viac. To isté sa deje aj pri záťaži, kde mi Coretemp ukazoval nereálne teploty okolo 70 stupňov... Jednoducho treba vždy porovnať viacej programov a vylučovacou metódou prísť na vinníka...
CPU: E6600@3520Mhz 1.45V, CHLADIC: TT BigTyphoon, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: Kingston HyperX 900CL5@975CL5(2.25V)Mhz 2x1GB, PSU: Enermax Liberty 500W, DISK: 2x Seagate 7200.10 250GB RAID0, Maxtor DiamondMax10 250GB (PATA) GPU: 7900GTO@695/1480, Napalovacka: Samsung SH-S183A SATA, CASE: Thermaltake Mambo
- Vivec
- Středně pokročilý
to jsou zcela reálný teploty, co máš za chladič? 70°C se vzduchem neni nic divnýhoGling-glo píše:Mám tiež problém so zobrazovaním správnej teploty CPU. Programy Everest, SpeedFan, ako aj bios mi ukazujú teplotu jadier v idle 31 stupňov, no Coretemp (0.95) mi ukazuje vždy minimálne o 15 stupňov viac. To isté sa deje aj pri záťaži, kde mi Coretemp ukazoval nereálne teploty okolo 70 stupňov... Jednoducho treba vždy porovnať viacej programov a vylučovacou metódou prísť na vinníka...
nejlepší je měřit TATem nebo coretempem, jeden z nich většinou ukazuje zcela správně, neymsly měřek speedfan a pod. protože to berou z desky, podel SF bych měl 16°C přitom mám 34°C