Rozdil ve výkonu stejně taktovaného tualatinu 256/512 cache
- michalv
- Začátečník

-
Rozdil ve výkonu stejně taktovaného tualatinu 256/512 cache
Zajímalo by mě jak velký je výkonostní rozdíl mezi stejně taktovaného Pentia III (tualatin) s 256KB cache proti Pentiu III s 512KB cache.
Nikde jsem test techto procesoru neviděl.
Co jsem tak prohlížel forum tak jsem akorát shlédl test super pi kde pentium III 1375Mhz s 512KB cache ma výkon jako Celeron Tualatin 1780Mhz. Zajímá mě však hlavně v hrách a dekodování audia/videa.
Nikde jsem test techto procesoru neviděl.
Co jsem tak prohlížel forum tak jsem akorát shlédl test super pi kde pentium III 1375Mhz s 512KB cache ma výkon jako Celeron Tualatin 1780Mhz. Zajímá mě však hlavně v hrách a dekodování audia/videa.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
- myom
- Středně pokročilý

cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- fat4l
- Mírně pokročilý

myom píše:cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.
a dalej pokracujem.... ,ktore vyuzivaju pritomnost vacsej cache..napr rendering,ripovanie,zlozite vypocty atd........v hrach bude vykon temer nulovy....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
- Zorg
- Nováček

taky nevim, dothan z notebooku na 1.6 s 2MB cache me drti s celerem tulenem na 1.6 s 256kB cache v super PI hodne.. 45s oproti 2minfat4l píše:myom píše:cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.
a dalej pokracujem.... ,ktore vyuzivaju pritomnost vacsej cache..napr rendering,ripovanie,zlozite vypocty atd........v hrach bude vykon temer nulovy....
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
co nevis/nechapes? Ze superPI je vlastne slozity vypocet? A v hrach teta ten rozdil neni..Zorg píše:taky nevim, dothan z notebooku na 1.6 s 2MB cache me drti s celerem tulenem na 1.6 s 256kB cache v super PI hodne.. 45s oproti 2minfat4l píše:
- Zorg
- Nováček

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
on to ale myslel naopak,ze tualatin podrtil v pi noteebook o vyssi cache a frekvenci...Tualatin bylo jedno z nej jader jako...Mel sem ho,jeste nedavno a ten procesor byl "zlatej"
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- kuta.
- Nováček

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- michalv
- Začátečník

-
- BubakB
- Mírně pokročilý

Najvacsou nevyhodou Pentii III-S bolo to,ze mali FSB 133Mhz.Kazdy z vas musi uznat,ze mnoho dosiek nebolo schopnych dosahovat vysokych hodnot nad FSB 133Mhz.To nehovorim o pamatiach.
I ked mal vacsiu cache pamat.Mnoho krat sa to vyrovnalo prave s dosiahnutou frekvenciou Celerona.
Nejaky graf nato sice neexistuje.Avsak myslim si,ze skore medzi Celeronom a Pentiom III -S je v tomto ohlade 1:1.
I ked mal vacsiu cache pamat.Mnoho krat sa to vyrovnalo prave s dosiahnutou frekvenciou Celerona.
Nejaky graf nato sice neexistuje.Avsak myslim si,ze skore medzi Celeronom a Pentiom III -S je v tomto ohlade 1:1.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!