Rozdil ve výkonu stejně taktovaného tualatinu 256/512 cache

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
michalv
Začátečník
Začátečník

Rozdil ve výkonu stejně taktovaného tualatinu 256/512 cache

Příspěvek od michalv »

Zajímalo by mě jak velký je výkonostní rozdíl mezi stejně taktovaného Pentia III (tualatin) s 256KB cache proti Pentiu III s 512KB cache.

Nikde jsem test techto procesoru neviděl.
Co jsem tak prohlížel forum tak jsem akorát shlédl test super pi kde pentium III 1375Mhz s 512KB cache ma výkon jako Celeron Tualatin 1780Mhz. Zajímá mě však hlavně v hrách a dekodování audia/videa.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

myom píše:cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.

a dalej pokracujem.... ,ktore vyuzivaju pritomnost vacsej cache..napr rendering,ripovanie,zlozite vypocty atd........v hrach bude vykon temer nulovy....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Zorg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zorg »

fat4l píše:
myom píše:cim vic cache, tim lepsi. vykon budes mit o dost lepsi ve vetsine aplikaci.

a dalej pokracujem.... ,ktore vyuzivaju pritomnost vacsej cache..napr rendering,ripovanie,zlozite vypocty atd........v hrach bude vykon temer nulovy....
taky nevim, dothan z notebooku na 1.6 s 2MB cache me drti s celerem tulenem na 1.6 s 256kB cache v super PI hodne.. 45s oproti 2min
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Zorg píše:
fat4l píše:
taky nevim, dothan z notebooku na 1.6 s 2MB cache me drti s celerem tulenem na 1.6 s 256kB cache v super PI hodne.. 45s oproti 2min
co nevis/nechapes? Ze superPI je vlastne slozity vypocet? A v hrach teta ten rozdil neni..
Zorg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zorg »

mike: nevim jaky je presne rozdil ve vykonu, jen jsem napsal postreh ze super pi. imho ma tulen pomalejsi (a mensi) cache, kterou super pi hojne vyuziva
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hlavne ta cache v PIII-S ma o stupen nizsi latenci!
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

on to ale myslel naopak,ze tualatin podrtil v pi noteebook o vyssi cache a frekvenci...Tualatin bylo jedno z nej jader jako...Mel sem ho,jeste nedavno a ten procesor byl "zlatej"
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
kuta.
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuta. »

Já mám celeron (tualatin) 256 cache a měl jsem možnost ho porovnat s PIII
na 1.6 s 512 cache, samozřejmně superpí. Přeci jen byla ta PIII lepší, o 68%.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

kuta. píše:Já mám celeron (tualatin) 256 cache a měl jsem možnost ho porovnat s PIII
na 1.6 s 512 cache, samozřejmně superpí. Přeci jen byla ta PIII lepší, o 68%.
no to je možný,pac tahle architektura byla docela hodně závislá na interní paměti....Akorat ve dnesní dobe to je už uplně jedno ;-)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

No nevím jak vy, ale ve hrách je cache velmi důležitá a zvláště ještě u intelu...

...
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

No tak už to stejnak neřeším nechal jsem si to Pentium III-S, ale stejnak zítra budu mít snad novej počítač a tam už nic řešit nemusím. Ale i tak děkuji za informace.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Najvacsou nevyhodou Pentii III-S bolo to,ze mali FSB 133Mhz.Kazdy z vas musi uznat,ze mnoho dosiek nebolo schopnych dosahovat vysokych hodnot nad FSB 133Mhz.To nehovorim o pamatiach.

I ked mal vacsiu cache pamat.Mnoho krat sa to vyrovnalo prave s dosiahnutou frekvenciou Celerona.

Nejaky graf nato sice neexistuje.Avsak myslim si,ze skore medzi Celeronom a Pentiom III -S je v tomto ohlade 1:1. :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“