Mala prenosova rychlost DVD+-RW (1200 kB/s) LG H12L

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mala prenosova rychlost DVD+-RW (1200 kB/s) LG H12L

Příspěvek od maslik »

Muzete mi poradit, co mam udelat?? Mam desku MSI P965 Neo, kabel je 80zil. Po zapojeni disku ATA je prenosova rychlost normalni (50 MB/s)... Jsem si vsimnul, ze na radici je nastaven mod DMA, ale cpe to stale PIO.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Hoď sem obrázek, to co píšeš nedává moc smysl...
Bathory
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

heled, prenosova rychlost je jako kdyby tam byl 40zilovy kabel. DVDcko to vypaluje asi hodinu. Stejne rychle se jedno DVDcko uklada na disk.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Pokud ti to stale cpe PIO mod, tak v prve rade bych vymenil datovy IDE kabel, musi byt 80-zilovy, ulozeny pokud mozno tak, aby byl co nejmene zohyban a prekrucovan.
Pote odeber ve spravci zarizeni IDE radic a po restartu kompa nech znova automaticky nainstalovat, zkontroluj, ze se vypalovacka nastavila do DMA rezimu (a taky tak funguje).
Pokud ne, vyzkousej ji v jinem kompu a bude-li i tam delat brykule, nelitostne reklamuj.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

ten radic jsem zkousel odebrat, ale bez uspechu. Vypalovacka na jinych pocitacich funguje bez problemu. Stale mi to tam dava ten PIO mod, ale kdyz zapnu pocitac a v mechanice je CDcko, tak mi to nabehne do DMA 4. Kdyz tam nic neni nebo DVD, tak mi to tam nabehne s PIO modem. Kabel je v poradku, odzkouseny v jinem pocitaci (take zapojen ATA disk a bez problemu). A zkousel jsem taky jinou DVD smazku, a dela to same co tato!
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

a co takhle zkusit preinstalit ovladace desky (vlastni zkusenos a zatim vzdy opraveno)
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

vyreseno, problem byl ten, ze vyrobce pustil do obehu desku se spatnym ovladacem na raid radic, tudiz stacilo novej bios (opraveno na vzdy) nebo nahrat drivery od radice jmicron (opraveno do reinstalace pocitace)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“