problem s videom

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

chovi píše:uz som skusil....... :(
Tak jedine reinstal, asi kodeky v konfliktu když tam máš tu ikonu, jinak to je nastaveni....:)
A hlavne tam necpi all in..
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
chovi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovi »

ok.diky za rady, ja to urcite skusim len neviem kedy budem mat na to cas... :)
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX 8M , BLUE STORM 2 500W ,GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB TV DD GS PCX ,ASUS P5N-D, RAM KINGSTON DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N6/2G

DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit
zilwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od zilwar »

zdarec, mam bohuzel stejnej problem, jen s tim rozdilem ze vse zaclo po vymene grafiky. puvodne s ATI 9250 vse slapalo, poridil jsem Leadteka 7600GT TDH AGP a pri spusteni videa totalni zasek. Necekam na radu typu dej si tam jiny kodeky, apod., pokud mate nekdo spis nejake logicke vysvetleni budu vdecny za pomoc, neb rozdil oproti bezproblemovemu stavu je "jen" jina (nova) graf. karta. diky :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zilwar píše:zdarec, mam bohuzel stejnej problem, jen s tim rozdilem ze vse zaclo po vymene grafiky. puvodne s ATI 9250 vse slapalo, poridil jsem Leadteka 7600GT TDH AGP a pri spusteni videa totalni zasek. Necekam na radu typu dej si tam jiny kodeky, apod., pokud mate nekdo spis nejake logicke vysvetleni budu vdecny za pomoc, neb rozdil oproti bezproblemovemu stavu je "jen" jina (nova) graf. karta. diky :)
Jestli si menil VGA a korktne si neodstranil VGA drivery tak to je pak jasny.....Jak si postupoval?
zilwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od zilwar »

odinstal VGA -> odebrat VGA -> vrazit novou a instal ovladacu. Pak sem narazil na ten problem s videem, kze sem udelal komplet reinstal woken a nainstaloval novou VGA s nejnovejsimi ovladaci ale problem se opakoval. Video slo prehrat jeste pred instalem ovladacu VGA, kdyz jsem to spoustel po instalaci ovladacu, opet zasek. Uz nevim co tak prece jen experimentuju s kodekama, necim jsem ten video soubor (AVI) zmenil z xvid kodovani na divx (jsetli jsem to dobre pochopil) a jde to krasne prehrat, ale delat to u kazdyho filmu s tim ze me ceka zasek a restart PC se mi fakt nechce, i kdyz je to jistej pokrok. Takze co ted??
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ale odebrat VGA neni odinstalovat drivery, to musiš v nouzaku a radeji přes DriverCleaner!
zilwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od zilwar »

...jak sem napsal, udelal jsem reinstal woken, takze ty stary VGA ovladace uz snad nehrajou roli(?). Asi to fakt bude nejakou blbou kombinaci ruznejch kodeku, koukam ze je taky mozny ty kodeky ruzne nastavovat a tak, ale jak rikam, UFO, pokud se vtom nekdo vyzna, klobouk dolu a pls help.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zilwar píše:...jak sem napsal, udelal jsem reinstal woken, takze ty stary VGA ovladace uz snad nehrajou roli(?). Asi to fakt bude nejakou blbou kombinaci ruznejch kodeku, koukam ze je taky mozny ty kodeky ruzne nastavovat a tak, ale jak rikam, UFO, pokud se vtom nekdo vyzna, klobouk dolu a pls help.
Ten reinstal sem prehlidl.. :oops:
Ale DivX se nemuže zmenit na Xvid a opačně..VGA drivery hrajou velkou roli...jiná verze a už to pak maká...
Nainstaluj jen DivX, Xvid , ffdshow nikdy ne žádné packy.
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

Dzin píše:Nainstaluj jen DivX, Xvid , ffdshow nikdy ne žádné packy.
Dotaz: proč instalovat DivX + XviD + ffdshow? Pokud vím DivX dekodér přehraje XviD a opačně a ffdshow přehraje (víceméně) všechno. K čemu by mi bylo, kdybych to nainstaloval všechno?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

AXB píše:
Dzin píše:Nainstaluj jen DivX, Xvid , ffdshow nikdy ne žádné packy.
Dotaz: proč instalovat DivX + XviD + ffdshow? Pokud vím DivX dekodér přehraje XviD a opačně a ffdshow přehraje (víceméně) všechno. K čemu by mi bylo, kdybych to nainstaloval všechno?
dej si tam allin nebo k-lite a nebudeš se příště ptát....
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

Dzin píše:dej si tam allin nebo k-lite a nebudeš se příště ptát....
Možná jsem ten dotaz špatně formuloval. Já jsem na počítači nikdy žádný codec-pack neměl (a nikdy nic takového instalovat nebudu). Používám jen ffdshow a nic víc.
Chtěl jsem se jen zeptat proč bych měl k ffdshow instalovat ještě DivX a XviD (teda jestlis to tak myslel).
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

AXB píše:
Dzin píše:dej si tam allin nebo k-lite a nebudeš se příště ptát....
Možná jsem ten dotaz špatně formuloval. Já jsem na počítači nikdy žádný codec-pack neměl (a nikdy nic takového instalovat nebudu). Používám jen ffdshow a nic víc.
Chtěl jsem se jen zeptat proč bych měl k ffdshow instalovat ještě DivX a XviD (teda jestlis to tak myslel).
Kdepak, jen když chce třeba jen DivX a když něco víc tak ffdshow ne obojí :)
zilwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od zilwar »

zatim se v tyhle oblasti zorientovavam, ale FFdshow pri instalaci nabidne jak xvid tak divx + dalsi veci, takze je to v podstate taky takovej pack, ne? Jde asi o to vedet co ma clovek instalovat a pak je jedno esi Codec pack nebo K-lite, nebo co. Me hlavne prudi, ze nemuzu najit spravnou sestavu kodeku, bud jde jen zvuk, nebo nejde nic nebo se to proste kousne a to treba i pri tom testu v Gspot. Prijde mi ze zalezi vzdy na konkretni PC sestave (opravte me?!) a proste zkouset drivery a kodeky. Slo mi hlavne o to esi neni fpici karta, ale kdyz jde video prehrat (sice teda pres hory a doly) tak je snad ok. Jeste me napadlo ze mam soucasne v provozu integrovanou zvuk. kartu (AC97, tak neco) a PCI profi kartu, tak jestli v tom nemuze byt konflikt??
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

každej "codec pack" různě míchá kodeky potřebné pro chod toho a toho, čili nedá se říct že by byl nějakej balík vyloženě špatnej ale dost jich je od výrobce špatně nastaveno nebo používá komponenty který se mezi sebou rády hádají. čili používat rozumné balíky (Vista Codec Pack, CCCP...) není ještě 100% řešení, často je třeba přehodit prioritu jednotlivých kodeků aby to nějak fungovalo.

co se týká ffdshow, on při instalaci nabídne XviD protože už ho našel v systému a ptá se uživatele jestli má dekódování nechat na tom XviDu nebo ho má zvládnout sám. vše se dá nicméně dále přepnout v nastavení ffdshow
ignorelist: kremrole a dezoláti
zilwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od zilwar »

ok, zkusim si tedy projít nastavení FFDshow. Ještě poslední dotaz bych měl, co přesně se mění tím AVI CC nástrojem? (součást XVID 1.0.0. instalace). Jde tam o změnu "popisky" souboru (?). Když toto provedu s avi souborem, který mi před tím "zmrazil" PC, tedy změním "popisku" z xvid na divx, soubor jde přehrát. Nejde toto nastavit právě v FFDshow se stálou platností a né pokaždého s novým souborem, což je poněkud opruz. Diky moc.

Edit: teď jsem narazil na zajímavej článek: http://jech.webz.cz/multimedia.php

doporučuju všem zmatencům v oblasti kodeků. Mě se asi týka hlavně tato věta:
Pokud jeden z filtrů chybí, nemusí hrát video vůbec! Toto je častý omyl, kdy se někdo snaží instalovat další a další dekodery videa a přitom mu chybí například splitter. Výsledkem takového postupu může být naprostý kolaps systému!
chovi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovi »

jooooooooo.prave som tam hodil driver 85.98 a vsetko frciiii jak maaaaaaaaa. vsetky moje problemy boli len v zlom ovladaci :-D :-D :-D :-D :-D
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX 8M , BLUE STORM 2 500W ,GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB TV DD GS PCX ,ASUS P5N-D, RAM KINGSTON DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N6/2G

DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“