1x ADSL a za ním více serverů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pathfinder07
Nováček
Nováček

1x ADSL a za ním více serverů

Příspěvek od pathfinder07 »

nemáte někdo zkušenosti s touto konfigurací, potřebuji připojit přes jedno ADSL připojení připojit alespon dva servery MICROSOFT SMALL BUSSINES SERVER 2003 a mimo jiné je využívat jako mailové servery.
Lze toto např. vyřešit s přidělením dvou veřejných IP adres pro jedno ADSL připojení?

diky za info
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

dvě adresy pro ADSL Ti nepomůžou, to myslím nejde udělat, podle mě by mělo stačit namapovat porty, ale vzhledem k tomů že oba mají být mailservery, tak nevim nevim
záleží jak přesně budou fungovat, ale pokud by se měly jiné servery na ně připojovat zvenku, tak to bude problém

PS: uvidíme co napadne bajgyho :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no teoreticky to neni zadny problem, na jedno ADSL muzes mit vice tzv PVC (private virtual circuit) coz efektivne znamena vice IP adres.
nebo taky muzes ADSL router dat do modu bridge a vytacet ADSL linku ze serveru (u PPPoE zadny problem, u PPPoA potrebujes spesl software).

Problem je ze jsem v praxi v CR nikdy nevidel, ze by to nekdo vyuzival. Zalezi jak se domluvis se svym ISP. Nejsem si jist zda to Telefonica umoznuje.
Toshiba Tecra A6
pathfinder07
Nováček
Nováček

Příspěvek od pathfinder07 »

ok zatím díky za info
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

melo by to jit, poridit si vice verejnych adres, ale u ADSL jsem to u nikoho jeste nevidel

na UPC neco podobneho provozuji :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“