nemáte někdo zkušenosti s touto konfigurací, potřebuji připojit přes jedno ADSL připojení připojit alespon dva servery MICROSOFT SMALL BUSSINES SERVER 2003 a mimo jiné je využívat jako mailové servery.
Lze toto např. vyřešit s přidělením dvou veřejných IP adres pro jedno ADSL připojení?
diky za info
1x ADSL a za ním více serverů
Moderátor: Don
- pathfinder07
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dvě adresy pro ADSL Ti nepomůžou, to myslím nejde udělat, podle mě by mělo stačit namapovat porty, ale vzhledem k tomů že oba mají být mailservery, tak nevim nevim
záleží jak přesně budou fungovat, ale pokud by se měly jiné servery na ně připojovat zvenku, tak to bude problém
PS: uvidíme co napadne bajgyho
záleží jak přesně budou fungovat, ale pokud by se měly jiné servery na ně připojovat zvenku, tak to bude problém
PS: uvidíme co napadne bajgyho
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Bajgy
- Středně pokročilý

no teoreticky to neni zadny problem, na jedno ADSL muzes mit vice tzv PVC (private virtual circuit) coz efektivne znamena vice IP adres.
nebo taky muzes ADSL router dat do modu bridge a vytacet ADSL linku ze serveru (u PPPoE zadny problem, u PPPoA potrebujes spesl software).
Problem je ze jsem v praxi v CR nikdy nevidel, ze by to nekdo vyuzival. Zalezi jak se domluvis se svym ISP. Nejsem si jist zda to Telefonica umoznuje.
nebo taky muzes ADSL router dat do modu bridge a vytacet ADSL linku ze serveru (u PPPoE zadny problem, u PPPoA potrebujes spesl software).
Problem je ze jsem v praxi v CR nikdy nevidel, ze by to nekdo vyuzival. Zalezi jak se domluvis se svym ISP. Nejsem si jist zda to Telefonica umoznuje.
Toshiba Tecra A6
- pathfinder07
- Nováček

-
- maestro
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: