ATi - kvalita driverů a softwaru

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte problémy s ovladači od ATi?

Prakticky nikdy
66
51%
Výjimečně se něco objeví, ale zpravidla je to brzy vyřešeno
37
29%
Prakticky stále
16
12%
ATi suxxx, AMD suxxx, no-X suxxx
10
8%

Celkem hlasů: 129
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Hijacker933 píše:jednou se nechce spustit CCC vubec
není to náhodou absencí BotNetFX?
Hijacker933 píše:a nebo nerozpozna muj moniotr a hodi ve woknech obnovovacku 75hz, ktera nejde prenastavit,proste se musi slozite vynutit 100hz
to se mi nikdy nestalo
Hijacker933 píše:Chtel sem si zkusit zase po case ATi a trochu sem veril ,ze ty ovladace jsou uz lepsi,chyba. btw to ani nemluvim o tom jak mam v nekterych hrach nevykresleny rozmazany textury na urcitejch mistech s novejma ovladacema,napr . openGL Doom/Quake a Mafia (obrnenec ma totalne mazly textury az skoro po strechu). Uz je to nejakej patek co sme mel 9600XT a sni podobny problemy,napr. , ze v underground 2 sem mel hrozne kostkatou silnici.
Asi sis zapomněl nastavit anizotropní filtrování, tu kostkatou silnici to dělá právě když vypneš filtrování textur.
Hijacker933 píše:Potom sem mel nVidiu a naprosta spokojenost,66GT,68GS,78GS vsechny jely perfektne , o ovladacich ani nemluve. Podle me je proste nVidia komfort na kterej ATi porad jeste nema,je to stejny jak intel a jeho desky,stabilita a spolehlivost. Verim ,ze me ted bude kamenovat pul PCT, muzete si prskat jak chcete,jsou to my zkusenosti a nazor :)
Nemyslím si, že by Intel a jeho desky byly tak úžasné, jak ty tvrdíš, spíš je to jen placebo efekt toho loga Intelu. Až na výjimky na nich nejde taktovat a na standardním taktu je stabilní snad každá deska, bez ohledu na výrobce a čipset.
Jinak, jsou to tvoje zkušenosti a názor, ale já jsem například nikdy neslyšel že by ATi měla problémy se shimmeringem a tak, narozdíl od nVidie... alespoň ne v posledních 2 letech.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

poslední tři roky jsem měl tři GK od ATI a nikdy jsem neměl žádnej problém, ccc nepoužívám, nelíbí se mi zpracování, radši mám ATT kde je to všechno v mžiku nastavený
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Lukfi píše: Ten tejden, co jsem měl nVidii, mi ATT prostě chyběl (hlavně to počítadlo FPS).
No rozhodne chapu, ze bez pocitadla fps to neni ono :D
Ale ze bych kvuli tomu kartu menil.. Pouzivam Fraps, ktery umi mnohem mnohem vic, nez jen zobrazovat fps :wink:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Palec123 píše:No rozhodne chapu, ze bez pocitadla fps to neni ono :D
Ale ze bych kvuli tomu kartu menil.. Pouzivam Fraps, ktery umi mnohem mnohem vic, nez jen zobrazovat fps :wink:
Imho krom nataceni videa nema v ruce zadny jiny trumf. Naopak ATT jich v rukave taky par ma :twisted:

edit: 2palec: jo, tak na benchmark sem dokonale zapomel, ja myslel ze mas na mysli hlavne delani screenu, coz vzlada aj ATT
Naposledy upravil(a) Coololooser dne sob 14. dub 2007, 14:00, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

cool.user píše:
Imho krom nataceni videa nema v ruce zadny jiny trumf. Naopak ATT jich v rukave taky par ma :twisted:
No tak zrovna to video ja asi to posledni :)

Max/Min/Avg fps a z hodnot snadno udelat treba graf v Excelu..

Myslim, ze pri testovani a nastavovani detailu hry mnohem uzitecnejsi.. Jestli to umi i Ati ovladace, tak ok neni o cem diskutovat :)

Jinak nevidim zadny rozumny duvod, proc mit neustale zapnute zobrazovani FPS.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Hlasoval jsem pro třetí možnost "Prakticky stále", protože jsem včera kvůli nějaký chybce musel už po druhé přeinstalovat windows.
o co jde? (win xp pro sp2, x800gt od HIS) Ovladače instaluju bez ccc protože af a aa stejně nezapínam a když tak přes ati tray tools. měl jsem catalyst 6.8 a potřeboval jsem novější kvůli hře takže jsem stáhnul 7.3, odinstaloval v "přidat odebrat programy" ATI display drivers a ati tray tools. restartoval. win nainstalovali grafiku jako něco. pustil jsem instalaci ovladačů a po zkopírování souborů se objevila hláška, že
"setup was unable to complete installation. Try to setup your display adapter with a standart VGA driver before running setup."
jak si to mám vysvětlit? za dob fx5900sp jsem ovladače instaloval všeljak. ať už poctivým odinstalováním staré verze forceware nebo na hulváta spuštěním instalace nové bez jakéhokoliv čištění, NIKDY jsem kvůli neschopnosti instalačního programu nebyl nucen instaloval windows znovu.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Samozřejmě kvůli tomu jsem ji neměnil. Ale jsem na to počitadlo prostě zvyklý.

=>karf: no to je právě ta chyba, nesmíš nechat windows nainstalovat ty ovladače, protože ono ti to tam dá buď nějakou blbost nebo to tam vrátí ty starý. Kdysi jsem s tím taky zápasil, ale reinstalovat windows jsem kvůli tomu nemusel. Jenom to zabralo 5 restartů místo dvou, nic víc.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Lukfi píše:=>karf: no to je právě ta chyba, nesmíš nechat windows nainstalovat ty ovladače, protože ono ti to tam dá buď nějakou blbost nebo to tam vrátí ty starý. Kdysi jsem s tím taky zápasil, ale reinstalovat windows jsem kvůli tomu nemusel. Jenom to zabralo 5 restartů místo dvou, nic víc.
po prvním restartu se instalace těch ovladačů dožadovala vyhledání ovladačů tak jsem to všechno stornoval - jsou 2 tuším. Já s tím zápasil loni na podzim takže teď (naštěstí jsem měl k dispozici prázdnej disk) jsem prostě rovnou sáhl po cd.
teď mě napadá, nebylo by tedy lepší pustit odinstalaci starých ovladačů, nerestartovat, pustit instalaci nových a pak teprve restart?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

karf píše:teď mě napadá, nebylo by tedy lepší pustit odinstalaci starých ovladačů, nerestartovat, pustit instalaci nových a pak teprve restart?
To bude myslím ono...
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: OT

Příspěvek od Mayhem(cz) »

OndraSter píše:
no-X píše:Nevím o žádné "spoustě programů", které by musely běžet, aby CCC fungovalo.
Tak tam jsem se spatne vyjadril - mel sem na mysli ze kdyz je nainstalovany (spusteny) CCC tak pada spousta programu :roll: .

Zajimavy ze zrovna nemuzu zadny najit, pritom to tam ctu minimalne 1x tydne :polk: .
Mám nainstalovaný CCC (musím ho používat kvuli crossfíre) a žáden problém s ním nemám ,nic nepadá :)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: OT

Příspěvek od Coololooser »

Mayhem(cz) píše:Mám nainstalovaný CCC (musím ho používat kvuli crossfíre) a žáden problém s ním nemám ,nic nepadá :)
Imho CF se da povolit i pres ATT. Imho teda.
0118 999 881 999 119 7253
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

V dobe kdy jsem mel 9550 Jsem s ovladaci mel problemy. Zkousel jsem vse mozne az pak zaclo vse fungovat jak ma. Zhruba tak nejako od serie 5.x. 9800 uz bezela na 6.x serii a nebyl problem. Ted mam X1950GT a opet funguji. Jen mam malej problem s instalaci. Napoprve to jakoby smaze staou verzi takze po restartu radeji nezminovat co vidim. Po druhe instalaci OK. Jednou mesicne to preziju. BSOD vydim casteji. :-)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Woyta píše:V dobe kdy jsem mel 9550 Jsem s ovladaci mel problemy. Zkousel jsem vse mozne az pak zaclo vse fungovat jak ma. Zhruba tak nejako od serie 5.x. 9800 uz bezela na 6.x serii a nebyl problem. Ted mam X1950GT a opet funguji. Jen mam malej problem s instalaci. Napoprve to jakoby smaze staou verzi takze po restartu radeji nezminovat co vidim. Po druhe instalaci OK. Jednou mesicne to preziju. BSOD vydim casteji. :-)
Já používám cat.unistal a po restartu pc ještě pročistím registry (používám reg.mechanic) a pak teprve instaluji catalysty . cool.user: bohužel to nejde v ati tray tools povolit.(nikde nevidím položku crossfíre)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

S uninstalerem je vysledek ten samy.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

Mayhem(cz) píše:bohužel to nejde v ati tray tools povolit.(nikde nevidím položku crossfíre)
V poslední stable verzi ještě podpora Crossfire není, musíš použít beta verzi:
http://www.radeon.ru/downloads/att/b/attsetup.exe
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

Lukfi píše:není to náhodou absencí BotNetFX?
co to je?
Lukfi píše:a nebo nerozpozna muj moniotr a hodi ve woknech obnovovacku 75hz, ktera nejde prenastavit,proste se musi slozite vynutit 100hz.....
to se mi nikdy nestalo

to mas stesti,to je prave ta nespolehlivost ATi,vzdycky nejakej problem
Hijacker933 píše:Chtel sem si zkusit zase po case ATi a trochu sem veril ,ze ty ovladace jsou uz lepsi,chyba. btw to ani nemluvim o tom jak mam v nekterych hrach nevykresleny rozmazany textury na urcitejch mistech s novejma ovladacema,napr . openGL Doom/Quake a Mafia (obrnenec ma totalne mazly textury az skoro po strechu). Uz je to nejakej patek co sme mel 9600XT a sni podobny problemy,napr. , ze v underground 2 sem mel hrozne kostkatou silnici......
Asi sis zapomněl nastavit anizotropní filtrování, tu kostkatou silnici to dělá právě když vypneš filtrování textur.
vsechno mam nastaveny jako u nvidie,zadnej vynucenej antisoptropic
Lukfi píše:Nemyslím si, že by Intel a jeho desky byly tak úžasné, jak ty tvrdíš, spíš je to jen placebo efekt toho loga Intelu. Až na výjimky na nich nejde taktovat a na standardním taktu je stabilní snad každá deska, bez ohledu na výrobce a čipset.
Jinak, jsou to tvoje zkušenosti a názor, ale já jsem například nikdy neslyšel že by ATi měla problémy se shimmeringem a tak, narozdíl od nVidie... alespoň ne v posledních 2 letech.
ja intel nikdy nemel, ale videl sem to u pratel a nikdy nemeli sebemensi problem ,ja uz mam 4tou desku u amd porad nejaky problemy...a shimering sem nikdy u nvidie nevidel,mel sem negative bias load na clam :wink: u ati vidim jen samy problemy,ale musi se uznat ze kvalita videa vypada u ati lip nez u nV,jinak barvy jsou u ati jak u laciny televize,nerealne zvyrazneny (u 9600 byly ok,jen x1800 ma ten problem)
moc teply odstiny,nektery hry (napr BF2) vypadaji na Ati lip,ale treba COD2 vypada na ati stejne a pritom ma min fps jak s moji bejvalou 7800GS,proste ati je stejny jak amd, bud koupis slusnou ghrafiku ktera funguje vetsinou jak ma nebo shit u ktery furt musis neco resit.. nvidia je proste jistota jak intel
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Hijacker933 píše: ja intel nikdy nemel, ale videl sem to u pratel a nikdy nemeli sebemensi problem ,ja uz mam 4tou desku u amd porad nejaky problemy...a shimering sem nikdy u nvidie nevidel,mel sem negative bias load na clam :wink: u ati vidim jen samy problemy,ale musi se uznat ze kvalita videa vypada u ati lip nez u nV,jinak barvy jsou u ati jak u laciny televize,nerealne zvyrazneny (u 9600 byly ok,jen x1800 ma ten problem)
moc teply odstiny,nektery hry (napr BF2) vypadaji na Ati lip,ale treba COD2 vypada na ati stejne a pritom ma min fps jak s moji bejvalou 7800GS,proste ati je stejny jak amd, bud koupis slusnou ghrafiku ktera funguje vetsinou jak ma nebo shit u ktery furt musis neco resit.. nvidia je proste jistota jak intel
Ja mam AMD zatial stale Intel som mal iba jeden a to 233MHz bol som s nim spokojny ale intel bol dlho v nevyhode co sa tyka vykonu hier so svojim obstaroznym Pentiom 4 s ktorym sa snazil dost dlho strasit na trhu esteze konecne vidal Core 2 Duo.Ja s AMD nemam ziadny problem a keby som kupoval new CPU znova to bude AMD a novu platformu tak znova AMD :wink:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AXB píše:
Mayhem(cz) píše:bohužel to nejde v ati tray tools povolit.(nikde nevidím položku crossfíre)
V poslední stable verzi ještě podpora Crossfire není, musíš použít beta verzi:
http://www.radeon.ru/downloads/att/b/attsetup.exe

Ná téhle verzi už to jde povolit.dík za odkaz
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

[OT]
MichiGen píše:lol by lol
ano,naco kupovat nieco s lepsou cenou a vyssim vykonom ked mozem byt zaujaty na jednu znacku, ze? :roll: [/OT]

k veci: na viacerych kompoch som mal atinu a uplne bez problemov :oops:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

beardie píše:ano,naco kupovat nieco s lepsou cenou a vyssim vykonom ked mozem byt zaujaty na jednu znacku, ze? :roll:
Kdyz chces lepsi cenu a vyssi vykon, pujdes si dnes koupit AMD..
Ale kdyz jsi Intelak, tak se na to holt divas jinak...

Sorry za male odboceni od tematu...

P.S. Mel jsem jak Intel tak AMD ja rozhodne zaujaty nijak nejsem. Jen chci za svoje penize to nejlepsi..
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“