SATA - RAID

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
v.harabanek
Nováček
Nováček

SATA - RAID

Příspěvek od v.harabanek »

Mám tyto 2 HD SEAGATE Barracuda 7200.9 T-Lite 80GB, SATA II NCQ, 8MB cache, 7200ot, ST380811AS na desce MSI K8N SLi-FI - nForce4 SLi, DualCh DDR, 8ch audio, 2xPCIe x16, SATA II, GLAN, sc939. Problém je v tom, že dám v Biosu povolit SATA RAID, potom mi naběhnou vše nastavím, dám instalační CD windows, to se načte, nahraji tam programy z diskety a když přichází samotný výběr oddílu a instalace, napíše to, že to nenašlo žádný HD. V Biosu se normálně ukazují. Jedině mě napadlo, že na instal CD od desky je trochu chaotické co přesně nahrát na tu disketu. Jinak nevím.
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ovladače k disku

Příspěvek od hryzalek »

no, já měl stejný problém, a pak mi kamoš pujčil drivery na HDD do dosu - http://duha-kristal.lutin.cz/sata.zip - sry ale nechám to tam jen týden; a když mám tuhle disketu ve FDD když instaluju, tak to jede 8-) snad ti to pomůže...
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: SATA - RAID

Příspěvek od Shit »

v.harabanek píše:Mám tyto 2 HD SEAGATE Barracuda 7200.9 T-Lite 80GB, SATA II NCQ, 8MB cache, 7200ot, ST380811AS na desce MSI K8N SLi-FI - nForce4 SLi, DualCh DDR, 8ch audio, 2xPCIe x16, SATA II, GLAN, sc939. Problém je v tom, že dám v Biosu povolit SATA RAID, potom mi naběhnou vše nastavím, dám instalační CD windows, to se načte, nahraji tam programy z diskety a když přichází samotný výběr oddílu a instalace, napíše to, že to nenašlo žádný HD. V Biosu se normálně ukazují. Jedině mě napadlo, že na instal CD od desky je trochu chaotické co přesně nahrát na tu disketu. Jinak nevím.
"F6-driver" - viz FAQ. ;-)
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

Pokud při instalaci postupuješ správně, tak bude chyba asi v těch ovladačích. U desek MSI mám tyhle problémy pořád. Na to CD se vykašli a stáhni si drivery přímo ze stránek MSI a zkus to s nima. Ty CD od MSI nestojej za nic.
v.harabanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.harabanek »

Zkusim to o vikendu a dam vědět. Uvidíme. dík.
Braba
Nováček
Nováček

Příspěvek od Braba »

Tak nic. Mám poslední šnci. Hodit to do jiného compu, jestli v raidu naskočí a ještě jsem nevyzkoušel driver přímo ze stránek MSI, protože je tam nemohu najít. Kdyžtak mi hoďte link. Ale vzhledem k tomu, že hardwarově to raid vidí. Myslím, že je problém v tom software. Fakt už nevím. Dík
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Braba píše:Kdyžtak mi hoďte link.

Kód: Vybrat vše

http://download.nforce.cz/nF4_F6_win32.rar
Braba
Nováček
Nováček

Příspěvek od Braba »

Tak nic. Ty programy co jste mi doporučili se před to instalací nenačtou,nebo hlásí chybu. Tak fakt nevím. Každopádně dík.
Braba
Nováček
Nováček

Příspěvek od Braba »

Ještě takový dotaz. Je možné dát disky do RAIDu když už je nainstalované windows? Je mi jasné, že bych přišel o data, jen se zajímám jestli je to technicky možné.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“