project: Vulcanus

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Bylo to tady sice už hodněkrát a budu se asi opakovat ale musím to napsat. Tohle je snad nejlepší mod co je tady jak nápaditostí tak hlavně precizním zpracováním. Je to také tím, že člověk který nemá zkušenosti s prací s kovem není něčeho podobného schopen. Dobrá práce. :worship: :worship: :worship:
lord Morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord Morpheus »

Mazec number 1!!!

Jeden z da best modů co tu sou, congratulation! :wink:
SOLAR PRISONbude brzy
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

Nevím, jestli se osvětlení (elektronický oheň) stihne kompletně dodělat do Polska... je to teď hroznej fofr... ale každopádně, až to bude hotový, určitě nahodím video...

Jinak v nejbližší době se můžete těšit na čtyřminutové video - prezentaci Vulcanuse (videa z kovárny a hotového počítače) a taky "Vulcanus wallpapery" :-)
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Bude to spíš video pro efekt nebo takovej dokument o stavbě?
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

no... bude to spíš taková prezentace... dá se říct video pro efekt - chystal jsem to do Polska, takže mi šlo hlavně o to, aby to zaujmulo... Jsou tam i některý záběry z kovárny... ale není to dokumentace o stavbě, postup stavby. Problém je v tom, že když jsem dělal na vulcanusu, tak jsem buď u sebe neměl foťák, nebo to prostě nešlo fotit, protože jsem neměl čtyři ruce... Každopádně během týdne to video zveřejním - na webu modding.cz.

Mám v plánu natočit ještě třeba takový video - montáž a demontáž vulcanusu - do posledního šroubku... ono to jde docela rychle... a myslím, že by to mohlo bejt zajímavý... a hlavně by bylo dobře vidět, z jakých částí se skládá, jak jsou uchycené a tak... A ještě jsem přemýšlel o jedné věci, natočit takový souboj: Eurocase versus Vulcanus a Vulcanus versus Eurocase :-D Nejdřív pustit třeba ze tří metrů na Vulcanuse Eurocase, a pak to udělat obráceně... na ubohou eurocase pustit Vulcanuse "v plné polní" ... docela jsem zvědavej, jak by to dopadlo... :-D :-D :-D ... ale to je taková ptákovina...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Sergej_:to by byl už moc zákeřný test :-D stačilo by vzít 15KG kladivo a párkrát bouchnout a kdo vydřží víc :lol:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Lipsak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lipsak »

Myslim ze by byl eurocase rozbitej v obouch testech :-D
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Tak já věřím, že vulcanus drží fakt pěkně pohromadě ale házet ho chudáka na eurocase? :-D No nějakej zátěžovej test by určitě stál za shlédnutí.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

postavte sa dvaja na EC a potom dvaja na Vulcanus :-), keby bolo nahodou nerozhodne, striedavo skacte :-D
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

martin850 píše:postavte sa dvaja na EC a potom dvaja na Vulcanus :-), keby bolo nahodou nerozhodne, striedavo skacte :-D
no to by taky stačilo :lol:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Normálně mě casemodding nezajímá, ale tohle mě zaujalo už na začátku a musim říct, že je to opravdu nádherný a originální...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Slibované video a wallpapery jsou konečně na světě. Můžete je najít zde: http://modding.cz/?p=150
PHOEN1X
Nováček
Nováček

Příspěvek od PHOEN1X »

:o dost dobry video, doporucuju stahnout
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

Zdenku - díky moc za zveřejnění :) ... doufám, že časem přibudou další videa...
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

no vidím že jsem měl tehdy onehdy pravdu tím videem si udělal to že ten mod zýskal i svůj příběh nebo něfco v tom stylu a to video je fakt super no doufám že to není tvůj první a poslední mod . fakt supr práce .jen ten nápis :( ale to už je věc vkusu .
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

jo, fakt zajmavej case mod, jen mam stouralskou pripominku. proc se tak piplat z vnitrkem kdyz do nej bezne neni videt. paklize to ma bejt jen reklamne nefunkcni tak to chapu, ale paklize to ma bejt i funkcne akcni, tak ne.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

oyza píše:jo, fakt zajmavej case mod, jen mam stouralskou pripominku. proc se tak piplat z vnitrkem kdyz do nej bezne neni videt. paklize to ma bejt jen reklamne nefunkcni tak to chapu, ale paklize to ma bejt i funkcne akcni, tak ne.
Tak tohle je dotaz člověka, který k casemoddingu opravdu netíhne. Vulcanus je dělán pro radost majitele a ne na výstavy. Nebýt Stoobiho, a toho že se se Serjožou zná, tak by asi na výstavě nikdy nebyl, protože je dělán pro funkci a ne jen pro parádu. A právě o tom že se to má líbit majiteli to je. Rádoby moddeři si upatlají case jen na plochách kde to jde vidět, a jsou rádi. Ti co se do toho opravdu pustí si to dodělají do každého detailu, aby byl prostě dokonalý všude.
Prostě v souhrnu: case po venku dělají jen patlalové. Ale to Serža rozhodně, není, takže to musí vypadat všude dobře. Ba dokonce jelikož je Serža strašný detailista, chce mít perfektní každou část Vulcanusu, a s postupující prací se to čím dál více projevuje.
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

jj přesně je supr jak otevřeš pěknou skřín a vidíš ve vnitřku jak je vše jak má být a ne že tam vlezeš a nemůžeš se nikde hnout jak se nemůžeš mezi kabeláží hnout vulcanus je dělaný fakt parádně jak z vzhledového tak i funkčního hlediska a já se vsadím že sergiej si sem tam tu skřín i doma čas od času otevře aby se kuknul na tu parádu co udělal.A je to oto větší radost pracovat z pc které je dělané vlastníma rukama než jen na pc které koupíš někde v obchodě a ani pořádně nevíš co v něm máš. Doplněk k připomínce oyzy ::: Nikdo tady neříká že si tu musíme otevírat case před spaním to je blbost tady jde o to že to čemu ty říkáš piplaní má i své opodstatnění a to v tom smyslu že np pořádek v kabeláži zlepšuje cirkulaci vzduchu v casu správné uložení ventilátorů zaručuje kvalitní chlazení celého hardvare a co se týče vzhledu tak já si myslím že jak už je case z venku pěkně udělaný tak by mněl podle toho vypadat i vnitřek i když tam není třeba vidět třeba tady u vulcanuse není prosklená bočnice ale plechařina je na pantech a chytře žešena že popřípadné opravy nebo ůpravy se dají jednoduše zvládnout díky prostornému vnitřku no já si nedokážu představit žeby mněl být vulcanus zvenku kovaný a uvnitř normální plechy jak na klasických skříních to by bylo trošku divoké na toto muže reagovat tímto spůsobem asi fakt jen HUP nebo člověk který si i na výměnu žárvky musí někoho pozvat domů dál na to nebudu reagovat nemá to cenu se z někým takovým hádat .
Naposledy upravil(a) rabinjakob dne stř 25. dub 2007, 14:09, celkem upraveno 2 x.
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

ZdenekSveda píše: Tak tohle je dotaz člověka, který k casemoddingu opravdu netíhne. Vulcanus je dělán pro radost majitele a ne na výstavy. Nebýt Stoobiho, a toho že se se Serjožou zná, tak by asi na výstavě nikdy nebyl, protože je dělán pro funkci a ne jen pro parádu. A právě o tom že se to má líbit majiteli to je. Rádoby moddeři si upatlají case jen na plochách kde to jde vidět, a jsou rádi. Ti co se do toho opravdu pustí si to dodělají do každého detailu, aby byl prostě dokonalý všude.
Prostě v souhrnu: case po venku dělají jen patlalové. Ale to Serža rozhodně, není, takže to musí vypadat všude dobře. Ba dokonce jelikož je Serža strašný detailista, chce mít perfektní každou část Vulcanusu, a s postupující prací se to čím dál více projevuje.
aha tak pardon casemoderi. omlouvam se, ze vas hreje ze vevnitr je to perfektni a vecer pred spanim si pravidelne otevirate case a koukate se dovnitr aby jste usli. ony se poradaji vystavy casemodu? omfg....

ne vazne. asi jste me nepochopil. ja se ptal, zda to ma bejt "kram" na vystavu, kterej ma bejt nefunkcni a otevrenej celou dobu nebo to ma byt funkcni pocitac pro potechu majitele, pripadne lidi ktery ho uvidi. zjevne tedy ma byt dle vasi reakce funkcni a pro majitele.

v tom pripade znova... proc se piplat z vnitrkem do mrte, kdyz tam neni bezne videt... to neni otazka, to je pripominka....
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Land
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Land »

stopro souhlas s rabinjakobem.

2oyza: Dobře udělanej mod je ten kterej má upravený viditelný ale i ty běžně neviditelný části (to je jak kdybys u auta neměl barvu na spodku(tam přece taky není vidět) ). Sergej zvolil pro mě hodně netradiční řešení modu, který se mi moc líbí a vyváženost exteriéru s interiérem krásu celého modu ještě umocňují (je to prostě HardCore Case a né žádnej obalenej "Alobal") Vulcanus by podle mě vypadal hrozně kdyby pod tímhle krásným zevnějškem byly vnitřní plechy třeba z EuroCasu (fuj z tý představy sem se málem osypal)
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
Odpovědět

Zpět na „Projekty“