Žádný signál na monitoru

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
jirkakk
Nováček
Nováček

Žádný signál na monitoru

Příspěvek od jirkakk »

Můj dotaz je asi hodně stupidní, ale raději se zeptám chytřejších . . .
Měnil jsem na starším (cca 4 roky) fiemním počítači GK GF 5700LE za GF 7600GS (AGP), takže jsem si stáhl nové ForceWare, odebral původní ovladač, restartoval - naběhlo to v pořádku ve VGA režimu, vypnul počítač, vyměnil karty, zapnul počítač a ono nic - počítač spokojeně běžel a monitor zůstal černý - ani neblikl.
Došlo mi, že jsem zapomněl připojit dodatečné napájení, to jsem napravil, ale ono zase nic - od té doby z monitoru vyrazím pouze hlášku No input signal (jak DVI i VGA) a to i po vrácení původní karty. Tu jsem znovu vyndal a vyzkoušel v jiném počítači - funguje OK. Nenapadá mě nic jiného, než že odešlo AGP na základní desce, (přesněji - že já vůl jsem oddělal . . .), ale raději se ptám, jestli jsem něco nepřehlédl, než začnu shánět novou desku.
Vím, že bych měl upřesnit konfiguraci, ale tč. ji neznám :-( ,vím jen že to byla deska ASUS
Zdroj (450W) je asi měsíc nový - ze starého se linul zách pálící se izolace, tak jsem ho vyměnil, během dvou dnů odešla ještě původní GF, nahradil jsem ji výše zmíněnou 5700LE, ale od té doby to šlo OK.
Příd. napájení GF by mělo být OK připojil jsem to na disk a ten běžel - bez monitoru jsem toho ale víc nezjistil.
Mám ještě něco zkusit, nebo rovnou shánět jinou desku?
Dík
jirka
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

neprelomil se Ti kabel k monitoru? Tyhle karty by mely najet i bez napajeni (samozrejme ze by pak nemohly davat 100% vykon a otravovaly by ovladace)..
Zkus tam dat nejakou PCI grafiku..

nepipa speaker? Nebo komp normalne bootuje? (poznas podle spokojeneho pipnuti a nasledneho sramoceni disku)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

hmm a ono ti to roby cely cas ci iba ked sa nacita win tak to hlasi No input signal?
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Je karta dobře doražená ve slotu? Není povytažený VGA kabel? V BIOSu můžeš přepnout na AGP 4x a vypnout FastWrites (v případě že se to rozběhne a budeš mít problém ve 3D módu - ve hrách).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Sven
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sven »

Mel jsem stejny problem.Graficka karta v AGP slotu mi kolidovala se zvukovou kartou ve 3 PCI slotu.AGP slot a 3 PCI slot sdili stejne IRQ preruseni.Zvukovku jsem prendal do 4 PCI slotu a pote jiz comp bezel normalne.
jirkakk
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkakk »

Omlouvám se odmlčení, ale udělal jsem si delší víkend.. Tak jsem dále experimentoval, ale pořád nic.
Shrnu to -kabel - vyzkoušel jsem jiný VGA a také DVI, jiný monitor, kartu jsem znovu vyndal, vizuálně zkonroloval kontakty ve slotu a znovu nasadil, dtto s jinou kartou. Všechny PCI sloty mám a měl jsem prázdné a do BIOSU se vůbec nedostanu - z počítače do monitoru nepřijde ani bit (ta hláška No input signal mi dává monitor - po vypnutí a zapnutí).
Podle všeho bude chyba v základní desce (Northern bridge nebo nějakej pitomej kondík). Vůbec se mi do toho nechce, ale budu muset něco sehnat a MB vyměnit. Silně mi to připomíná jednu povídku od O´Henryho (nebo Leacocka) - jak se dostat do Kansas City - ale stále omílám jedno a to samé co jsem zvoral, nebo odborněji co si to ta elektrická bedna vymyslela?
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ještě najdi na desce jumper a vymaž CMOS.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

hmm a ani to nezapiipa?
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
jirkakk
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkakk »

S tou CMOSKOU jsem to taky zkoušel a nic a nepípá to taky - ale nový MB je už na cestě, tak se zítra nebo pozítří ozvu.
jirkakk
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkakk »

Musel jsem přeinstalovat XP, jinak se to zaseklo při bootu, nevím, jestli je to po výměně MB normální, ale hlavně že to chodí !!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“