Zvýšenie obnovovacej frekvencie
Moderátor: maXXmilian
- KalaShniK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zvýšenie obnovovacej frekvencie
chcel by som zvýšiť obnovovaciu frekvenciu:
1. v hre call of duty 2 pri rozlíšení 1024x768 zo 75 Hz (čo je maximum) na aspoň 85 Hz
2. vo widnwose xp pro sp2 pri rozlíšení 1280x1024 zo 60 Hz (čo je max.) aspoň na 75 Hz (na windowse mi ale až tak nezáleží, ako na hre...
v hre ani win sa to normal nastaviť nedá a preto by som chcel vedieť, či sa to nedá nejak inak a či sa tým nepoškodí HW alebo SW ovládače...
dik vopred....
1. v hre call of duty 2 pri rozlíšení 1024x768 zo 75 Hz (čo je maximum) na aspoň 85 Hz
2. vo widnwose xp pro sp2 pri rozlíšení 1280x1024 zo 60 Hz (čo je max.) aspoň na 75 Hz (na windowse mi ale až tak nezáleží, ako na hre...
v hre ani win sa to normal nastaviť nedá a preto by som chcel vedieť, či sa to nedá nejak inak a či sa tým nepoškodí HW alebo SW ovládače...
dik vopred....
- aria
- Nováček

-
a to čo maš za monitor ?
15" CRT ked nemas na 1024x768 85Hz? ved moj 10 rocny monitor ma 85 Hz na 1024!!!!
okrem toho zvýšenim frekvencie CRT monitora obzvlast na tak velkom rozliseni ako je 1280x1024 sa prejavi neprijemným rozmazanim obrazu. takze naozaj neviem preco to chces silou mocou zvysovat ked si s tým len budes kazit oči.
a pokial maš LCD tak tak to ani nedufaj ze zdvihnes kmitočet.
a na CRT taky program tiez nepoznam.
15" CRT ked nemas na 1024x768 85Hz? ved moj 10 rocny monitor ma 85 Hz na 1024!!!!
okrem toho zvýšenim frekvencie CRT monitora obzvlast na tak velkom rozliseni ako je 1280x1024 sa prejavi neprijemným rozmazanim obrazu. takze naozaj neviem preco to chces silou mocou zvysovat ked si s tým len budes kazit oči.
a pokial maš LCD tak tak to ani nedufaj ze zdvihnes kmitočet.
a na CRT taky program tiez nepoznam.
- ego42
- Nováček

-
Jses si jistej, ze vis co delas a ze ti to opravdu k necemu bude? V desktopu to ma urcitej vyznam jenom pro prehravani 25FPS videa a to jeste nejspis musis pro synchronizaci pouzit ReClock. A ve hrach opravdu poznas rozdil mezi 75 a 85 FPS? Hodne bych se divil, kazdopadne mas porad moznost vypnout VSync.
Teoreticky by to mohlo jit pomoci PowerStripu a definice vlastniho rozliseni a refreshe, ale zalezi na moznostech monitoru, trochu pochybuju, ze se dostanes na vyssi frekvence. HW by se tim poskodit nemel, monitor to spis proste nedovoli.
Jinak predpokladam samozrejme, ze mluvis o LCD...
Teoreticky by to mohlo jit pomoci PowerStripu a definice vlastniho rozliseni a refreshe, ale zalezi na moznostech monitoru, trochu pochybuju, ze se dostanes na vyssi frekvence. HW by se tim poskodit nemel, monitor to spis proste nedovoli.
Jinak predpokladam samozrejme, ze mluvis o LCD...
- Stano K.
- Středně pokročilý

- KalaShniK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- KalaShniK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lemures
- Začátečník

-
Zdravím, mám LCD monitor 17", idem na rozlíšení 1024 x 768. V nastaveniach si môžem frekvenciu obnovenia zvýšiť z 60 na 75 Hz. Je v tom vlastne pri LCD monitoroch nejaký rozdiel?
CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
- Stano K.
- Středně pokročilý

- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvýšenie obnovovacej frekvencie
OMG na co na LCD chces nastavovat obnovovaci frekvenci. Na moji 19" mam sice 75 hz ale zadny vyrazny rozdil oproti 60Hz nepozoruju. Jinak LCD neni CRT takze nezalezi na frekvenci ve vztahu k setreni zraku.KalaShniK píše:chcel by som zvýšiť obnovovaciu frekvenciu:
dik vopred....