Zvýšenie obnovovacej frekvencie

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
KalaShniK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zvýšenie obnovovacej frekvencie

Příspěvek od KalaShniK »

chcel by som zvýšiť obnovovaciu frekvenciu:
1. v hre call of duty 2 pri rozlíšení 1024x768 zo 75 Hz (čo je maximum) na aspoň 85 Hz
2. vo widnwose xp pro sp2 pri rozlíšení 1280x1024 zo 60 Hz (čo je max.) aspoň na 75 Hz (na windowse mi ale až tak nezáleží, ako na hre...

v hre ani win sa to normal nastaviť nedá a preto by som chcel vedieť, či sa to nedá nejak inak a či sa tým nepoškodí HW alebo SW ovládače...

dik vopred....
aria
Nováček
Nováček

Příspěvek od aria »

a to čo maš za monitor ?

15" CRT ked nemas na 1024x768 85Hz? ved moj 10 rocny monitor ma 85 Hz na 1024!!!!

okrem toho zvýšenim frekvencie CRT monitora obzvlast na tak velkom rozliseni ako je 1280x1024 sa prejavi neprijemným rozmazanim obrazu. takze naozaj neviem preco to chces silou mocou zvysovat ked si s tým len budes kazit oči.

a pokial maš LCD tak tak to ani nedufaj ze zdvihnes kmitočet.
a na CRT taky program tiez nepoznam.
ego42
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego42 »

Jses si jistej, ze vis co delas a ze ti to opravdu k necemu bude? V desktopu to ma urcitej vyznam jenom pro prehravani 25FPS videa a to jeste nejspis musis pro synchronizaci pouzit ReClock. A ve hrach opravdu poznas rozdil mezi 75 a 85 FPS? Hodne bych se divil, kazdopadne mas porad moznost vypnout VSync.
Teoreticky by to mohlo jit pomoci PowerStripu a definice vlastniho rozliseni a refreshe, ale zalezi na moznostech monitoru, trochu pochybuju, ze se dostanes na vyssi frekvence. HW by se tim poskodit nemel, monitor to spis proste nedovoli.
Jinak predpokladam samozrejme, ze mluvis o LCD...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

:?

Neviem čo riešite každý monitor (LCD, CRT) má dané aké max, min obnovovacie frekvencie zvláda v danom rozlíšení ! A proti tomu nič nezmôžeš. :wink:

Ak ti CRT v 1024x768 zvláda 75 Hz tak nemôžeš si nastaviť viac!
KalaShniK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KalaShniK »

mám LCD LG 17" a keď to nejde tak nič, diky za pomoc ...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Přes powerstrip se to zvýšit dá a každý monitor má nějakou tu rezervu.Já jsem to taky kdysi u svého crt zkoušel-šlo to tak kolem 5 hz,víc už ne.
KalaShniK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KalaShniK »

dobre, ak je to tak, tak to nechám tak ako to je... nasilu to meniť nechcem, len som sa chcel opýtať... :)
Lemures
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lemures »

Zdravím, mám LCD monitor 17", idem na rozlíšení 1024 x 768. V nastaveniach si môžem frekvenciu obnovenia zvýšiť z 60 na 75 Hz. Je v tom vlastne pri LCD monitoroch nejaký rozdiel?

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

U LCD paneloch ani nie. Radí ti aby si používal výrobcom doporučené nastavenia.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvýšenie obnovovacej frekvencie

Příspěvek od Geeker »

KalaShniK píše:chcel by som zvýšiť obnovovaciu frekvenciu:
1. v hre call of duty 2 pri rozlíšení 1024x768 zo 75 Hz (čo je maximum) na aspoň 85 Hz
2. vo widnwose xp pro sp2 pri rozlíšení 1280x1024 zo 60 Hz (čo je max.) aspoň na 75 Hz (na windowse mi ale až tak nezáleží, ako na hre...

v hre ani win sa to normal nastaviť nedá a preto by som chcel vedieť, či sa to nedá nejak inak a či sa tým nepoškodí HW alebo SW ovládače...

dik vopred....
OMG na co na LCD chces nastavovat obnovovaci frekvenci. Na moji 19" mam sice 75 hz ale zadny vyrazny rozdil oproti 60Hz nepozoruju. Jinak LCD neni CRT takze nezalezi na frekvenci ve vztahu k setreni zraku.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“