Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

foto Gigabyte DS4

Příspěvek od puschpull »

jedna hi-res foto této desky
http://puschpull.org/doc/pc/mb_big_1.jpg
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PCI

Příspěvek od Vivec »

Standa99 píše:...
zkus změnit IRQ pro jednotlivý PCI, nebo povypínat všechno onboard (zvuk, lan, sata,...)
Standa99
Začátečník
Začátečník

Re: PCI

Příspěvek od Standa99 »

Dal jsem IRQ 5 a 7 pro PCI a bez výsledku. Do minulého příspěvku jsem doplnil i prohození těch dvou karet a zkoušení pouze toho tuneru samostatně. A to IRQ se projeví na tuneru pouze pro Audio. Video dostane přidělené IRQ až z Windows.
Vypínání bych nerad, protože zvukovku chci používat, v SATA mam 4x HDD/DVD. Na sériovém portu mám dálkové ovládání + kabely pro mobily. Na paralelce mám zařízení pro reset elektroniky notebookových baterií.
3 roky jsem byl na nForce2 a bez problému.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

Už jsem to psal tady do diskuze. Změna Normal/RAID/AHCI jde udělat i bez přeinstalace systému, opisoval jsem postup z nějakého časopisu, vyzkoušel jsem ho a bez problémů to funguje. Podívejte se zpátky do diskuze.
Max Casper píše: V biosu musí být nastaveno:
SATA RAID/AHCI Mode: AHCI
Toto se musí nastavit ještě před instalací OS, když bys chtěl zapnout AHCI na systému s již nainstalovaným OS, musíš provést reinstal, bohužel.

Pokud si vzpomínám, tak na DS4 je v Biosu S.M.A.R.T. defaultně na "disabled", takže pokud nechceš používat AHCI, tak to budeš muset dát na "enabled".
Atlan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atlan »

ano pisalo sa to stranka 58 alebo ... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... start=1140
kajo873
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajo873 »

Satrej píše:
Lukes píše:Jde regulovat na desce Gigabyte DS4 PWR_FAN??
Jdou regulovat oba dva ctyrpinove vystupy , tripinovy nejde.
Ved tam je len jeden 4pin konektor, a dva sú 3pinové Nie??
feel
Nováček
Nováček

Příspěvek od feel »

2 Standa99

- vitej v klubu, ja jsem byl majitelem ASUS TV 7131 DUAL , fungovala mi na predeslem AMD sestave no problem. Na tomhle pc jsem ji nezprovoznil, s oblibou delala to,ze treba 4 dny ji system vubec nevidel a 5 den voalaaa, mame tady novy hardware, nainstalil jsem pouzivla treba hodinu, pak samovolny reset a dup, zadna karta neni, experimentu s irq jsem si uzil az beda a vysledek byl, ze karta fungovala od 10 minut do hodiny, neustale jsem mel sdileni irq s jinym zarizenim, nejcasteji s radicem desky, parada.
- ani jsem to tu nepsal, protoze jedinym tematem co se tu resi je AHCI mod .
- vyresil jsem to nasledovne, kartu jsem prodal a na tv v pc jsem se VYSRA...
.::CPU::. Core 2 Duo E6320 @ 3,15GHz (1,405V) .::MB::. Gigabyte GA-965P-DS4 (Bios v F10) .::RAM::. 2x1GB GEIL Ultra 800MHz CL4 ( 900MHz@5-5-5-18@2,1V) .::GPU::. Gigabyte 1950pro .::HDD::. WD320YS 16MB SATAII a Seagate 200GB 8MB UATA .::ROM::. LG H12L
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nevim mno ale mam Leadtek ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36463 ) combo a DVB-T na 100% beha no problem :)
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

Ten Leadtek je relativně novější karta, TV Wonder je 6 let starý. Zjistil jsem, že nesmim nastavit žádné šahání na zvukovku (který vstup a jaká hlasitost) a potom ten ATV2000 jede s tím, že to musím ručně ošetřit v mixéru. A to díky uloženému nastavení z minulého PC.
Nejvíc mě mrzí nefunkčnost toho Atherose. Ten mi nespolkne žádný ovladač včetně nejnovějšího. Nejede ani samostatně v žádném PCI slotu. Jsem zvědav, až tam hodím Ubuntu.
Bral jsem tu desku schválně kvůli poslední revizi a takové problémy.
Kolabuje mi i Girder, který slouží na dálkové ovládání PC (čidlo mám na COM1).
Při instalacích různých softů mi vyskakuje okno Přerušit-Opakovat-Přeskočit, pokaždé dám opakovat a projde to do konce (taky divné). Podotýkám, že zatím mám vše na DEFAULT. Test pamětí OK, 3D Mark jede dokola bez problému.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
Satrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Satrej »

kajo873 píše:
Satrej píše: Jdou regulovat oba dva ctyrpinove vystupy , tripinovy nejde.
Ved tam je len jeden 4pin konektor, a dva sú 3pinové Nie??
No já nevím jak ty , ale já tam mám
2x 4pin
1x3pin

rev 3.3
kajo873
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajo873 »

NO sranda, ja tam mám zasa 2x 3pin a 1x4pin a dosku mám taktiež rev 3.3
N atom 4pine mám pripojený BOX chladič na CPU, na jednom 3pine mám 12cm FAN ktorý fúka vzadu von, a druhý mám zatial nezapojený.Takže sranda.
Kde máš Umiestnené tie pini?
4pin mám nad modrým PCI-Expresom na pravo od baterky,
Prvý trojpin mám hore nad ramkami, a druhý mám úplne na spodnom kraji v strede dosky.

Všimol si to už niekto? Vrtulka na BOX chladiči, ked nie je CPU zaťažený, tak stále zastavuje a rozbieha sa, a pritom vydáva taký divný zvuk, jak keby už mala skapať. :lol: V TAT mám teplotu v klude na E6600 37°C
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

ten pin co mas dole uprostred 3pin mam na revizi 1.0 4pinovej, koukni se na to znova:)
kajo873
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajo873 »

Tak asi preto sa na tom nemožme dohodnúť.Ja mám revíziu 3.3 a dole mám 3pin

A načo sú vlastne tie 4pini?? Sú kompatibilné s klasickými 3Pinmi, lebo ked kupujem neajký ventilátor a tak, tak väčšinou sú 3pinové.Akú úlohu tam hrá ten 4tý pin?
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

čtrtý pin

Příspěvek od puschpull »

na co asi ??!
Regulace otáček, respektive kontrola rychlosti otáček !
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
kajo873
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajo873 »

Ale veď otáčky idú kontrolovať aj s trojpinom ne? tak načo robia ešte 4piny.....
AA je ten 4pin kompatibilný s 3pinmi?dá sa nan pripojiť fan s 3pinovým konektorom?
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

Zajímavý, ASUS TV/FM 7134, taky je to letitá karta a používám ji bez problémů (revize MB tuším 1.1). Teda ne s originálním softwarem, ale s Fly2000TV i s jeho drivery pro kartu.
feel píše:2 Standa99

- vitej v klubu, ja jsem byl majitelem ASUS TV 7131 DUAL , fungovala mi na predeslem AMD sestave no problem. Na tomhle pc jsem ji nezprovoznil, s oblibou delala to,ze treba 4 dny ji system vubec nevidel a 5 den voalaaa, mame tady novy hardware, nainstalil jsem pouzivla treba hodinu, pak samovolny reset a dup, zadna karta neni, experimentu s irq jsem si uzil az beda a vysledek byl, ze karta fungovala od 10 minut do hodiny, neustale jsem mel sdileni irq s jinym zarizenim, nejcasteji s radicem desky, parada.
- ani jsem to tu nepsal, protoze jedinym tematem co se tu resi je AHCI mod .
- vyresil jsem to nasledovne, kartu jsem prodal a na tv v pc jsem se VYSRA...
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

Už jednou jsem se tu ptal, ale nedostal jsem rozumnou odpověd.
K čemu je čtvrtý drát u větráků? Nevíte to někdo? Že kvůli sw. regulaci je blbost, už jsem měl několik počítačů, vždycky měli třípinové větráky a softwarová regulace tam normálně fungovala. Čtyřpinové zapojení jsem viděl poprvé až na deskách s Intel procesory.

kingbean píše:na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
Satrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Satrej »

lipe píše:Už jednou jsem se tu ptal, ale nedostal jsem rozumnou odpověd.
K čemu je čtvrtý drát u větráků? Nevíte to někdo? Že kvůli sw. regulaci je blbost, už jsem měl několik počítačů, vždycky měli třípinové větráky a softwarová regulace tam normálně fungovala. Čtyřpinové zapojení jsem viděl poprvé až na deskách s Intel procesory.

kingbean píše:na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
tak jestli tě to tak hrozně zajímá tak proč nenapišeš do guglu PWM regulace ? http://pokusy.chytrak.cz/schemata/wmp.htm
lipe
Nováček
Nováček

problémy s Realtekem po změně revize MB

Příspěvek od lipe »

Dostal jsem po výměně vyšší revizi desky (původně 1.0, nyní 3.3). Po startu systému najdou wokna nový hardware - LAN a audio. Setupk k síťovce normálně proběhne, ale po spuštění setupu od Realteku dostanu následující chybovou hlášku : Obrázek

Docela mě to udivilo, protože jsem si myslel, že instalátor je pro všechny HDA kodeky od Realteků stejnej a sám si inteligentně vybere.

Neporadíte někdo co s tím, krom přeinstalace?
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“