Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- puschpull
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
foto Gigabyte DS4
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
- Standa99
- Začátečník
-
Re: PCI
Dal jsem IRQ 5 a 7 pro PCI a bez výsledku. Do minulého příspěvku jsem doplnil i prohození těch dvou karet a zkoušení pouze toho tuneru samostatně. A to IRQ se projeví na tuneru pouze pro Audio. Video dostane přidělené IRQ až z Windows.
Vypínání bych nerad, protože zvukovku chci používat, v SATA mam 4x HDD/DVD. Na sériovém portu mám dálkové ovládání + kabely pro mobily. Na paralelce mám zařízení pro reset elektroniky notebookových baterií.
3 roky jsem byl na nForce2 a bez problému.
Vypínání bych nerad, protože zvukovku chci používat, v SATA mam 4x HDD/DVD. Na sériovém portu mám dálkové ovládání + kabely pro mobily. Na paralelce mám zařízení pro reset elektroniky notebookových baterií.
3 roky jsem byl na nForce2 a bez problému.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
- lipe
- Nováček
-
Už jsem to psal tady do diskuze. Změna Normal/RAID/AHCI jde udělat i bez přeinstalace systému, opisoval jsem postup z nějakého časopisu, vyzkoušel jsem ho a bez problémů to funguje. Podívejte se zpátky do diskuze.
Max Casper píše: V biosu musí být nastaveno:
SATA RAID/AHCI Mode: AHCI
Toto se musí nastavit ještě před instalací OS, když bys chtěl zapnout AHCI na systému s již nainstalovaným OS, musíš provést reinstal, bohužel.
Pokud si vzpomínám, tak na DS4 je v Biosu S.M.A.R.T. defaultně na "disabled", takže pokud nechceš používat AHCI, tak to budeš muset dát na "enabled".
- Atlan
- Nováček
-
ano pisalo sa to stranka 58 alebo ... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... start=1140
- kajo873
- Nováček
-
- feel
- Nováček
-
2 Standa99
- vitej v klubu, ja jsem byl majitelem ASUS TV 7131 DUAL , fungovala mi na predeslem AMD sestave no problem. Na tomhle pc jsem ji nezprovoznil, s oblibou delala to,ze treba 4 dny ji system vubec nevidel a 5 den voalaaa, mame tady novy hardware, nainstalil jsem pouzivla treba hodinu, pak samovolny reset a dup, zadna karta neni, experimentu s irq jsem si uzil az beda a vysledek byl, ze karta fungovala od 10 minut do hodiny, neustale jsem mel sdileni irq s jinym zarizenim, nejcasteji s radicem desky, parada.
- ani jsem to tu nepsal, protoze jedinym tematem co se tu resi je AHCI mod .
- vyresil jsem to nasledovne, kartu jsem prodal a na tv v pc jsem se VYSRA...
- vitej v klubu, ja jsem byl majitelem ASUS TV 7131 DUAL , fungovala mi na predeslem AMD sestave no problem. Na tomhle pc jsem ji nezprovoznil, s oblibou delala to,ze treba 4 dny ji system vubec nevidel a 5 den voalaaa, mame tady novy hardware, nainstalil jsem pouzivla treba hodinu, pak samovolny reset a dup, zadna karta neni, experimentu s irq jsem si uzil az beda a vysledek byl, ze karta fungovala od 10 minut do hodiny, neustale jsem mel sdileni irq s jinym zarizenim, nejcasteji s radicem desky, parada.
.::CPU::. Core 2 Duo E6320 @ 3,15GHz (1,405V) .::MB::. Gigabyte GA-965P-DS4 (Bios v F10) .::RAM::. 2x1GB GEIL Ultra 800MHz CL4 ( 900MHz@5-5-5-18@2,1V) .::GPU::. Gigabyte 1950pro .::HDD::. WD320YS 16MB SATAII a Seagate 200GB 8MB UATA .::ROM::. LG H12L
- godlike
- Středně pokročilý
-
Nevim mno ale mam Leadtek ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36463 ) combo a DVB-T na 100% beha no problem
- Standa99
- Začátečník
-
Ten Leadtek je relativně novější karta, TV Wonder je 6 let starý. Zjistil jsem, že nesmim nastavit žádné šahání na zvukovku (který vstup a jaká hlasitost) a potom ten ATV2000 jede s tím, že to musím ručně ošetřit v mixéru. A to díky uloženému nastavení z minulého PC.
Nejvíc mě mrzí nefunkčnost toho Atherose. Ten mi nespolkne žádný ovladač včetně nejnovějšího. Nejede ani samostatně v žádném PCI slotu. Jsem zvědav, až tam hodím Ubuntu.
Bral jsem tu desku schválně kvůli poslední revizi a takové problémy.
Kolabuje mi i Girder, který slouží na dálkové ovládání PC (čidlo mám na COM1).
Při instalacích různých softů mi vyskakuje okno Přerušit-Opakovat-Přeskočit, pokaždé dám opakovat a projde to do konce (taky divné). Podotýkám, že zatím mám vše na DEFAULT. Test pamětí OK, 3D Mark jede dokola bez problému.
Nejvíc mě mrzí nefunkčnost toho Atherose. Ten mi nespolkne žádný ovladač včetně nejnovějšího. Nejede ani samostatně v žádném PCI slotu. Jsem zvědav, až tam hodím Ubuntu.
Bral jsem tu desku schválně kvůli poslední revizi a takové problémy.
Kolabuje mi i Girder, který slouží na dálkové ovládání PC (čidlo mám na COM1).
Při instalacích různých softů mi vyskakuje okno Přerušit-Opakovat-Přeskočit, pokaždé dám opakovat a projde to do konce (taky divné). Podotýkám, že zatím mám vše na DEFAULT. Test pamětí OK, 3D Mark jede dokola bez problému.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
- Satrej
- Nováček
-
- kajo873
- Nováček
-
NO sranda, ja tam mám zasa 2x 3pin a 1x4pin a dosku mám taktiež rev 3.3
N atom 4pine mám pripojený BOX chladič na CPU, na jednom 3pine mám 12cm FAN ktorý fúka vzadu von, a druhý mám zatial nezapojený.Takže sranda.
Kde máš Umiestnené tie pini?
4pin mám nad modrým PCI-Expresom na pravo od baterky,
Prvý trojpin mám hore nad ramkami, a druhý mám úplne na spodnom kraji v strede dosky.
Všimol si to už niekto? Vrtulka na BOX chladiči, ked nie je CPU zaťažený, tak stále zastavuje a rozbieha sa, a pritom vydáva taký divný zvuk, jak keby už mala skapať. V TAT mám teplotu v klude na E6600 37°C
N atom 4pine mám pripojený BOX chladič na CPU, na jednom 3pine mám 12cm FAN ktorý fúka vzadu von, a druhý mám zatial nezapojený.Takže sranda.
Kde máš Umiestnené tie pini?
4pin mám nad modrým PCI-Expresom na pravo od baterky,
Prvý trojpin mám hore nad ramkami, a druhý mám úplne na spodnom kraji v strede dosky.
Všimol si to už niekto? Vrtulka na BOX chladiči, ked nie je CPU zaťažený, tak stále zastavuje a rozbieha sa, a pritom vydáva taký divný zvuk, jak keby už mala skapať. V TAT mám teplotu v klude na E6600 37°C
- kingbean
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- kajo873
- Nováček
-
- puschpull
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
čtrtý pin
na co asi ??!
Regulace otáček, respektive kontrola rychlosti otáček !
Regulace otáček, respektive kontrola rychlosti otáček !
http://puschpull.org
- kajo873
- Nováček
-
- kingbean
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
- lipe
- Nováček
-
Zajímavý, ASUS TV/FM 7134, taky je to letitá karta a používám ji bez problémů (revize MB tuším 1.1). Teda ne s originálním softwarem, ale s Fly2000TV i s jeho drivery pro kartu.
feel píše:2 Standa99
- lipe
- Nováček
-
Už jednou jsem se tu ptal, ale nedostal jsem rozumnou odpověd.
K čemu je čtvrtý drát u větráků? Nevíte to někdo? Že kvůli sw. regulaci je blbost, už jsem měl několik počítačů, vždycky měli třípinové větráky a softwarová regulace tam normálně fungovala. Čtyřpinové zapojení jsem viděl poprvé až na deskách s Intel procesory.
K čemu je čtvrtý drát u větráků? Nevíte to někdo? Že kvůli sw. regulaci je blbost, už jsem měl několik počítačů, vždycky měli třípinové větráky a softwarová regulace tam normálně fungovala. Čtyřpinové zapojení jsem viděl poprvé až na deskách s Intel procesory.
kingbean píše:na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
- Satrej
- Nováček
-
tak jestli tě to tak hrozně zajímá tak proč nenapišeš do guglu PWM regulace ? http://pokusy.chytrak.cz/schemata/wmp.htmlipe píše:Už jednou jsem se tu ptal, ale nedostal jsem rozumnou odpověd.
kingbean píše:na ten 4pin mam v pohode napojenej vetracek s tri pinem, a kontrola otacek je zlutym kablem tripinu, ten 4 drat je tam na PWM (nebo tak nejak ta zkratka to je) je to nejake rizeni pomoci pulzni regulace nebo co, najdes tu na pct o tom dost...jinak asi diky tomu se da softwarove na DS4 ovladat vetrak, na tom 3 pinu to nejde
- lipe
- Nováček
-
problémy s Realtekem po změně revize MB
Dostal jsem po výměně vyšší revizi desky (původně 1.0, nyní 3.3). Po startu systému najdou wokna nový hardware - LAN a audio. Setupk k síťovce normálně proběhne, ale po spuštění setupu od Realteku dostanu následující chybovou hlášku :
Docela mě to udivilo, protože jsem si myslel, že instalátor je pro všechny HDA kodeky od Realteků stejnej a sám si inteligentně vybere.
Neporadíte někdo co s tím, krom přeinstalace?
Docela mě to udivilo, protože jsem si myslel, že instalátor je pro všechny HDA kodeky od Realteků stejnej a sám si inteligentně vybere.
Neporadíte někdo co s tím, krom přeinstalace?