vista a problém s wifi
Moderátor: Don
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vista a problém s wifi
ahoj všem,
mám problém s připojením ve Vistě, jsem normálně připojený k síti, vidím ostatní počítače, MSN messenger taky připojený, ale tod vse. pripojit se pres icq, nebo brouzdat po netu nejde. ovladače mám aktuální na vistu a pod XP se připojím bez problémů. Nevíte kde může být zrada v nastavení?
díky za rady
mám problém s připojením ve Vistě, jsem normálně připojený k síti, vidím ostatní počítače, MSN messenger taky připojený, ale tod vse. pripojit se pres icq, nebo brouzdat po netu nejde. ovladače mám aktuální na vistu a pod XP se připojím bez problémů. Nevíte kde může být zrada v nastavení?
díky za rady
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: vista a problém s wifi
Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).m1112 píše:ahoj všem,
díky za rady
Zkus ping například na 88.86.110.124 (pctuning.cz) Jde ti?
Zkus ovladače pro Win XP. (Zkoušel jsem Vistu na počítači Fujitsu Siemens a síť mi jde jen s ovladači pro Windows XP.)
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, vidím PC v domácí síti, ping jen občas (tzn. když to vypnu, třeba povypínám ty TCP/IP 6 atd., prostě zkouším různé kombinace), firewall beze změn, ovladače pro XP nejdou vůbec nainstalovat, ted vyšly právě nové pod vistou, ale je to stejné jako s ovladači od microsoftu...Stanley píše:Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).m1112 píše:ahoj všem,
díky za rady
Zkus ovladače pro Win XP. (Zkoušel jsem Vistu na počítači Fujitsu Siemens a síť mi jde jen s ovladači pro Windows XP.)
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kdy "jen občas"?? Ping ti někdy jde a někdy ne? Jaká je ztrátovost paketů? Doba odezvy? Nebo je to závislé na tom, jak měníš nastavení? No a kdy to funguje kdy ne?m1112 píše:Ano, vidím PC v domácí síti, ping jen občas (tzn. když to vypnu, třeba povypínám ty TCP/IP 6 atd., prostě zkouším různé kombinace), firewall beze změn, ovladače pro XP nejdou vůbec nainstalovat, ted vyšly právě nové pod vistou, ale je to stejné jako s ovladači od microsoftu...Stanley píše: Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).
Jakou máš sestavu? Je možné, že ještě nejsou dostatečně odladěné ovladače pro tvou síťovou kartu?!
Jaké ovladače od Microsoftu máš na mysli? K síťové kartě?
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co se týká nastavení sítě, tak bych neřekl, že je zmatená. Já měl spíš problém ve vyhledávání počítačů v síti a v procházení sítě.m1112 píše:DNS a všechno je na automaticky přiřazovat, stejně jak na XP, to už jsem několikrát zkoušel. Vista mi připadá v sítích strašně zmatená ohledně nastavení, tak mě napadlo, jestli tam neni něco jiného jak na XP a přehlédnul jsem to
Mám 2 hdd, jeden pro XP a druhý pro Vistu
Ale s nastavením by problém být neměl, to je téměř totožné, jako u starších Win.
Žádný zvláštní rozdíl v nastavení sítě u Visty není! Tak to už mě nic jiného nenapadá. Leda nějaké nastavení zabezpečení. Ale to už jen hádám.
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi úplná blbost, ale nemáš třebas nááááááhodou zaškrtnuto v Exploreru "pracovat offline"???m1112 píše:to já právě se sítí problém vůbec nemám, krásně mi to udělalo vše automaticky, az na ten pitomý přístup na net
Nastavení je stejné, ale než se s k tomu člověk proklíkánechápu, že messenger je přihlášený, ale internet nejede ...
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Budulman
- Začátečník

-
Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
ASUS A6T AP017
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
taky mám edimax...ale neřekl bych, že je to stejné jako u Tebe, připojený jsem normálně. Bude to podle mě chyba Visty...Budulman píše:Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně je to chyba Visty - má stále ještě své mouchy. Jestli to bude jako s XP, tak bezpečně použitelná bude až s nějakým servicepackemm1112 píše:taky mám edimax...ale neřekl bych, že je to stejné jako u Tebe, připojený jsem normálně. Bude to podle mě chyba Visty...Budulman píše:Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
Ale nezdá se mi, že by u tebe byl problém s ovladačema, nebo s Vistou, pokud ti něco funguje a něco ne. Kdyby internet nešel vůbec, pak ano, ale když něco funguje, tak je to divný.
- Budulman
- Začátečník

-
- ozzy 2
- Začátečník

- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Router je samostatné zařízení, na to nepotřebuješ žádné zvláštní ovladače. Ale záleží na tom, jakou máš desku, resp. síťovou kartu. Na tu už ovladače potřebuješ a tam může být problém (s Vistou).ozzy 2 píše:Všichni to svádíte na Vistu,ale já mám router Edimax s kódováním WPA a všechno mi fungovalo(sdílení v síti,tisk na tiskárně,internet).Teď už za se jedu na XP,ale jenom proto,že Vista nebyla legální.
A XPčka legální máš?