vista a problém s wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vista a problém s wifi

Příspěvek od m1112 »

ahoj všem,

mám problém s připojením ve Vistě, jsem normálně připojený k síti, vidím ostatní počítače, MSN messenger taky připojený, ale tod vse. pripojit se pres icq, nebo brouzdat po netu nejde. ovladače mám aktuální na vistu a pod XP se připojím bez problémů. Nevíte kde může být zrada v nastavení?

díky za rady
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: vista a problém s wifi

Příspěvek od Stanley »

m1112 píše:ahoj všem,

mám problém s připojením ve Vistě, jsem normálně připojený k síti, vidím ostatní počítače, MSN messenger taky připojený, ale tod vse. pripojit se pres icq, nebo brouzdat po netu nejde. ovladače mám aktuální na vistu a pod XP se připojím bez problémů. Nevíte kde může být zrada v nastavení?

díky za rady
Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).
Zkus ping například na 88.86.110.124 (pctuning.cz) Jde ti?
Zkus ovladače pro Win XP. (Zkoušel jsem Vistu na počítači Fujitsu Siemens a síť mi jde jen s ovladači pro Windows XP.)
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

Stanley píše:
m1112 píše:ahoj všem,

díky za rady
Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).
Zkus ovladače pro Win XP. (Zkoušel jsem Vistu na počítači Fujitsu Siemens a síť mi jde jen s ovladači pro Windows XP.)
Ano, vidím PC v domácí síti, ping jen občas (tzn. když to vypnu, třeba povypínám ty TCP/IP 6 atd., prostě zkouším různé kombinace), firewall beze změn, ovladače pro XP nejdou vůbec nainstalovat, ted vyšly právě nové pod vistou, ale je to stejné jako s ovladači od microsoftu...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

m1112 píše:
Stanley píše: Jaké ostatní počítače vidíš? V domácí síti? A co firewall? Zkus ho povypínat (vlastní i ten integrovanej ve Win).
Ano, vidím PC v domácí síti, ping jen občas (tzn. když to vypnu, třeba povypínám ty TCP/IP 6 atd., prostě zkouším různé kombinace), firewall beze změn, ovladače pro XP nejdou vůbec nainstalovat, ted vyšly právě nové pod vistou, ale je to stejné jako s ovladači od microsoftu...
Kdy "jen občas"?? Ping ti někdy jde a někdy ne? Jaká je ztrátovost paketů? Doba odezvy? Nebo je to závislé na tom, jak měníš nastavení? No a kdy to funguje kdy ne?
Jakou máš sestavu? Je možné, že ještě nejsou dostatečně odladěné ovladače pro tvou síťovou kartu?!
Jaké ovladače od Microsoftu máš na mysli? K síťové kartě?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

ping na pctuning.cz mám 16 ms, stále při jakémkoli nastavení,net mi ted nejel vůbec, ale msn je připojené a funguje, když dám opravit chybu, napíše mi to - nelze komunikovat s primárním serverem DNS. Ted jsme na stejném PC, ale XP a bez problémů :(
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jinak sestava core2duo 6300@6600, 2GB paměti, deska gigabyte DS3. Ovladače jsou nedávno vydané přímo pro vistu, ale výsledek stejný...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Aha, takže ping ti jde! Alespoň něco, takže musí být problém v nastavení DNS serverů! Nastav je stejně jako na XPčkách! A mělo by to fungovat? Máš je na pevno, nebo DHCP?

Máš na jednom PC Vistu i XPčka? Jako virtual PC, nebo jako druhý oddíl na disku?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

DNS a všechno je na automaticky přiřazovat, stejně jak na XP, to už jsem několikrát zkoušel. Vista mi připadá v sítích strašně zmatená ohledně nastavení, tak mě napadlo, jestli tam neni něco jiného jak na XP a přehlédnul jsem to

Mám 2 hdd, jeden pro XP a druhý pro Vistu
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

m1112 píše:DNS a všechno je na automaticky přiřazovat, stejně jak na XP, to už jsem několikrát zkoušel. Vista mi připadá v sítích strašně zmatená ohledně nastavení, tak mě napadlo, jestli tam neni něco jiného jak na XP a přehlédnul jsem to

Mám 2 hdd, jeden pro XP a druhý pro Vistu
Co se týká nastavení sítě, tak bych neřekl, že je zmatená. Já měl spíš problém ve vyhledávání počítačů v síti a v procházení sítě.
Ale s nastavením by problém být neměl, to je téměř totožné, jako u starších Win.
Žádný zvláštní rozdíl v nastavení sítě u Visty není! Tak to už mě nic jiného nenapadá. Leda nějaké nastavení zabezpečení. Ale to už jen hádám.
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

to já právě se sítí problém vůbec nemám, krásně mi to udělalo vše automaticky, az na ten pitomý přístup na net :(

Nastavení je stejné, ale než se s k tomu člověk proklíká :sad: nechápu, že messenger je přihlášený, ale internet nejede ...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

m1112 píše:to já právě se sítí problém vůbec nemám, krásně mi to udělalo vše automaticky, az na ten pitomý přístup na net :(

Nastavení je stejné, ale než se s k tomu člověk proklíká :sad: nechápu, že messenger je přihlášený, ale internet nejede ...
Asi úplná blbost, ale nemáš třebas nááááááhodou zaškrtnuto v Exploreru "pracovat offline"???
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

nee, ani opera nejede, ani icq :(
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
ASUS A6T AP017
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

Budulman píše:Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
taky mám edimax...ale neřekl bych, že je to stejné jako u Tebe, připojený jsem normálně. Bude to podle mě chyba Visty...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

m1112 píše:
Budulman píše:Já se připojím taky s problémem, včera jsem nainstaloval na NB Vistu a mám problém s připojením přes WIFI, používám ADSL modem/router EDIMAX, připojení mám chráněno klíčem, v XP to funguje ale ve vistě né, když tam nedám klíč tak se připojím a vše jede super ale dám ho tam a už se nepřipojím, nemá někdo nějakou radu? díky
taky mám edimax...ale neřekl bych, že je to stejné jako u Tebe, připojený jsem normálně. Bude to podle mě chyba Visty...
Pravděpodobně je to chyba Visty - má stále ještě své mouchy. Jestli to bude jako s XP, tak bezpečně použitelná bude až s nějakým servicepackem :-( Zatím jsou veliké problémy s ovladačema. Až budou řádně odladěné všechny možné ovladače, pak to bude jiné.

Ale nezdá se mi, že by u tebe byl problém s ovladačema, nebo s Vistou, pokud ti něco funguje a něco ne. Kdyby internet nešel vůbec, pak ano, ale když něco funguje, tak je to divný. :(
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

dal jsem zpět XP pro. a tam to jede jak má, počkám ještě nějakej čas, jinak díky za info všem.
ASUS A6T AP017
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Všichni to svádíte na Vistu,ale já mám router Edimax s kódováním WPA a všechno mi fungovalo(sdílení v síti,tisk na tiskárně,internet).Teď už za se jedu na XP,ale jenom proto,že Vista nebyla legální.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

ozzy 2 píše:Všichni to svádíte na Vistu,ale já mám router Edimax s kódováním WPA a všechno mi fungovalo(sdílení v síti,tisk na tiskárně,internet).Teď už za se jedu na XP,ale jenom proto,že Vista nebyla legální.
Router je samostatné zařízení, na to nepotřebuješ žádné zvláštní ovladače. Ale záleží na tom, jakou máš desku, resp. síťovou kartu. Na tu už ovladače potřebuješ a tam může být problém (s Vistou).

A XPčka legální máš? 8)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“