darrth píše:Já bych měl jednu otázku k recenzi: Ve srovnávacích testech je uvedená 8800GTS. O kterou verzi se jedná? 320 nebo 640?
samozrejme 640Mb
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
ROPs? Co kontrétně? Množství? Já myslím, že ne. Pokud si vzpomeneme na DX9 karty se 128bit sběrnicí jako GF6600GT nebo X1600XT, tak ty též měly čtyři ROPs a nijak je to nebrzdilo. R600 má 4x širší sběrnici i 4-násobek ROPs - což je imho vyvážené (zvlášť když ROPs R600 jsou navíc ještě výkonnější, než u zmíněných 128bit karet)crux2005 píše:- ROPsRentigo píše:Tak mě by zajímalo, kde konkrétně ztrácí R600 na G80. R600 má teoreticky efektivnější shadery a i vyšší hrubý výpočetní výkon. Jestli jsem to tedy správně pochopil... Nemyslím propady při AA, prostě celkový výkon někde ztrácí…
- VLIW
- nízka pixel a texelfillrate
- resolve problémy
Ještě se vrátím k texturovacím jednotkám - v některých hrách bude brzdou fillrate, ale rozhodně se nedá říct, že by to byl obecný nedostatek. Spíš vidím velké rezervy v driverech. Tahle architektura bude poměrně závislá na driverch, ale to ve své době byla i R520. Každopádně si stále myslím, že tahle architektura nese dost velký potenciál a budoucí produkty na ní založené (65nm) by mohly být velice zajímavé.Dave Baumann píše:No fix is required. The fast path access to via the ROPs for CFAA is what is already implemented as part of the design.DemoCoder píše:The only difference would be that if ATI fixes their ROPs, it may be more efficient to do CFAA on the R600 (whereas other cards would need a separate post-process pass with no special fast-feedback path from the ROPs)
Mohlo byt vice testu to jiste, ale to bych nesmel dostat kartu pozde a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu. Navic v soucasnem stavu PCT jsme si dali tu praci temer bez naroku na odmenu za toliko straveneho casu.husky14 píše:K recenzi na PCT:
casti o architekture, historii ATI a technologiich jsou perfektne napsany a obdivuju znalosti autora.
Testy mi pripadaj mirne receno strucny. Chapu ze se Vam nechtelo do testovani spotreby a teplot, ale treba takovy OC (verim ze jste zkusili ) by urcite bylo zajimavy. Popr. ruzny verze ovladacu ve hrach? No a pro uplnost snad ty Marky....
Zaverecny hodnoceni "+- nevim/uvideme" vzhledem k situaci s ovladaci celkem chapu. Technologie jsou super, ale treba v recenzi mainstreamu 8600GTS jste napsali:
"Přehrávání Blu-ray a HD-DVD je velikým krokem kupředu, ale pravdou zůstává, že mnohem důležitější je samotný herní výkon."
A u hi-end karty tohle plati dvojnasob, takze tech testu mohlo byt vic....
Mohol by si trosku upresnit tie problemy so stabilitouYngwie píše:Mohlo byt vice testu to jiste, ale to bych nesmel dostat kartu pozde a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu. Navic v soucasnem stavu PCT jsme si dali tu praci temer bez naroku na odmenu za toliko straveneho casu.husky14 píše:K recenzi na PCT:
casti o architekture, historii ATI a technologiich jsou perfektne napsany a obdivuju znalosti autora.
Testy mi pripadaj mirne receno strucny. Chapu ze se Vam nechtelo do testovani spotreby a teplot, ale treba takovy OC (verim ze jste zkusili ) by urcite bylo zajimavy. Popr. ruzny verze ovladacu ve hrach? No a pro uplnost snad ty Marky....
Zaverecny hodnoceni "+- nevim/uvideme" vzhledem k situaci s ovladaci celkem chapu. Technologie jsou super, ale treba v recenzi mainstreamu 8600GTS jste napsali:
"Přehrávání Blu-ray a HD-DVD je velikým krokem kupředu, ale pravdou zůstává, že mnohem důležitější je samotný herní výkon."
Verim a chapu, no-X chtel nazory na recenzi....Yngwie píše:..... a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu.....
hm divny ja pad jeste nemel a to furt neco testuju a parimYngwie píše:Mohlo byt vice testu to jiste, ale to bych nesmel dostat kartu pozde a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu. Navic v soucasnem stavu PCT jsme si dali tu praci temer bez naroku na odmenu za toliko straveneho casu.husky14 píše:K recenzi na PCT:
Testoval jsi jen těmi nazvanými "sample_r600_xp_8.37.4.2_47323.exe" ?Yngwie píše: Mohlo byt vice testu to jiste, ale to bych nesmel dostat kartu pozde a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu. Navic v soucasnem stavu PCT jsme si dali tu praci temer bez naroku na odmenu za toliko straveneho casu.
Proto jsem to nepsal ani do clanku...verim, ze to byl ojedinely problem. Kdyz jsem to dal A64 6000+ a cerstvy system, tak to bylo ok. Asi nejake problemy v konfliktu s jinymi drivery. Pouzival jsem 8.37.4.2.Mayhem(cz) píše:" Mohlo byt vice testu to jiste, ale to bych nesmel dostat kartu pozde a resit co chvili problem s drivery. Verte mi ze jsem mel chut vyhodit tu kartu z okna diky neustalym padum systemu. Navic v soucasnem stavu PCT jsme si dali tu praci temer bez naroku na odmenu za toliko straveneho casu. "
Zatím šlape bez problému výkon skvělí a pad systému to neznám
Dobrej napad....A bude nejakej pak komplexni test az vyjdou 7.5 cata????no-X píše:Víte co by možná bylo lepší než tyhle věčné dohady? Kdybychom dali dohromady seznam her, ve kterých je HD2900XT:
Samozřejmě rozlišit s AA/AF a bez. Aspoň bude něco k věci v prvním postu Takže linkujte a já doplním. Pokud se výsledky budou lišit např, podle driverů, připíšu tam verzi.
- rychlejší než GF8800GTX
- rychlejší než GF8800GTS
- pomalejší než GF8800GTS
- nejvýraznější propady
ta ty 8800GTX dava dobre naprdel to je masakrblekota je boss píše:ta karta asi ma nejakej ten potencial...
http://www.matbe.com/articles/lire/383/ ... page14.php
http://www.matbe.com/articles/lire/383/ ... page20.php
a bude to jiste jeste lepsi...
jistě se jednalo o ÚPLNĚ PRVNÍ ČESKÝ, neboť vyšel přesně jednu vteřinu po skončení NDA.misadlouhz píše:zapoměl jsi na první oficiální český článek o R600 na českém webu na CDR.cz
http://www.cdr.cz/a/21321 (možná nebyl první, protože 20minut po 6té kdy skončilo NDA byla na webu už i recenze na Živě.cz)