Vodnik píše:sx02 píše:
Ano NIKON opravdu kompakty ted moc neumi. Na kompakty jsou tu jine znacky. Nemusi kazdy umet vse ze.
Nějakej konkrétní příklad? Měl jsem teď v ruce S50c a byl jsem kvalitou fotek velmi mile překvapenej. I ten stabilizátor funguje docela pěkně, i když jsem si myslel, že u 3x zoomu bude nanic
No tam je spis probelm s beznou radou coolpix - oni obecne nejsou spatny ale vpodstate nenabizeji nicmoc navic a cenou vetsinou konkurovat taky nemohou - viz napriklad recnze Coolpix P3 na dpreview. (Ted napriklad cena coolpixu sla strme dolu aby alespon nejak navysili prodeje, dokonce je obcas az tak nizko ze jsem o nem zacal uvazovat i ja
)
Navic napriklad integrovani wifiny ktery bylo i Nikonu hlasite propagovano jako kdovijaka vymozenost se zase potichu vytratilo - viz napriklad vyprodejovy ceny tehle kompaktu u Skody.
V oblasti specialitek je samozrejme situace trosku jina - ultratenky modely rozhodne nejsou masovou zalezitosti, stejne jako ty modely s otaceci optikou.
Problem je v tom hlavnim segmentu kompaktu - jsou proste levnejsi a lepsi modely (nejen od canonu ale i panasonic a Olympus tam maji velmi silne postaveni).
V oblasti zrcadlovek tam samozrejme zadna diskuze neni.