Který digi foťák?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Jazzy
Nováček
Nováček

Který digi foťák?

Příspěvek od Jazzy »

Zdar lidi chci si koupit foťak a tak kolem 6000 cenově...nějak se nemůžu rozhodnout jaky...tyhle se mi zdaji dobrý uvítal bych váš nazor....který vybrat...dík 8)

Kód: Vybrat vše

http://www.pixmania.cz/cz/cz/516125/art/pentax/optio-a20-pouzdro-pix-ult.html?itag=9698

http://www.pixmania.cz/cz/cz/528545/art/canon/powershot-a550.html#

http://www.pixmania.cz/cz/cz/534520/art/canon/powershot-a560-pouzdro-pi.html?itag=9698
Procesor:Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz 2MB 1066MHz RAM:1GB DDR2-800MHz Twinx XMS2-6400 CORSAIRDeska:Asus P5B - Intel P965Grafika:GeForce 7900GS SP-PX79SDH 256MB GDDR3Case:EUROCASE ML8023Zdroj:Fortron Blue Storm FSP400-60THN/THN-P 400W Hdd:Western Digital 200GB Mechanika: LG DVD-RAM 4163b
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

predne chce vedet, na co ho budes pouzivat, ale podle vyberu tipuju na "zamir a zmackni" takze asi bych tady moc nerozmyslel a vzal jakyhokoliv Canona
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jí si teď budu kupovat Canon Power shot 570IS ale ten je cenově trochu výše...
Takže kup něco od Canonu jak bylo řečeno :) Budeš spokojej :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jazzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jazzy »

no asi ho fakt budu používat jenom timto způsobem..namířim a zmačknu... :D ale láka mě fotit i trošku jinak...Zdál se mi zajimavý i ten pentax...ale tuto značku vubec neznam...tak nevím...asi se přikloním k tomu canonu
Procesor:Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz 2MB 1066MHz RAM:1GB DDR2-800MHz Twinx XMS2-6400 CORSAIRDeska:Asus P5B - Intel P965Grafika:GeForce 7900GS SP-PX79SDH 256MB GDDR3Case:EUROCASE ML8023Zdroj:Fortron Blue Storm FSP400-60THN/THN-P 400W Hdd:Western Digital 200GB Mechanika: LG DVD-RAM 4163b
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

kompakty asi jen Canon, Olympus, Panasonic od ostatniho spis ruce pryc
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ještě bych do té řady připsal některé modely od fuji...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Jazzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jazzy »

Holda píše:kompakty asi jen Canon, Olympus, Panasonic od ostatniho spis ruce pryc
tak ok...vezmu canona.ted jenom se rozhodnout jestli A550 nebo A560....je v tom nějaky větší rozdil????
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Holda píše:kompakty asi jen Canon, Olympus, Panasonic od ostatniho spis ruce pryc
Aha, takže Nikon asi kompakty dělat neumí ;-) Osobně bych si třeba od Olympusu nekoupil ani krytku na objektiv
vss Vodnik DrC+ (kp)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nejak mi vypadnul, nevim ani jak :)
Olympus je asi az na poslednim miste, to jo. Mam E-500 a jsem na nej akorat nastvanej oprodi D70s a 350D
Jazzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jazzy »

nevím jestli jsem mimo ale pentax mě byl doporučeny jako kvalitni značka.... :?
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Vodnik píše:
Aha, takže Nikon asi kompakty dělat neumí ;-) Osobně bych si třeba od Olympusu nekoupil ani krytku na objektiv
Ano NIKON opravdu kompakty ted moc neumi. Na kompakty jsou tu jine znacky. Nemusi kazdy umet vse ze. :wink:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Vodnik píše:Osobně bych si třeba od Olympusu nekoupil ani krytku na objektiv
Jak já ti rozumím... :-D Ta krytka by ti na objektivu stejně moc nedržela, protože nemáš objektiv na 4/3 systém (mluvím o přední krytce). :-D
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

sx02 píše: Ano NIKON opravdu kompakty ted moc neumi. Na kompakty jsou tu jine znacky. Nemusi kazdy umet vse ze. :wink:
Nějakej konkrétní příklad? Měl jsem teď v ruce S50c a byl jsem kvalitou fotek velmi mile překvapenej. I ten stabilizátor funguje docela pěkně, i když jsem si myslel, že u 3x zoomu bude nanic
vss Vodnik DrC+ (kp)
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Vodnik píše:
sx02 píše: Ano NIKON opravdu kompakty ted moc neumi. Na kompakty jsou tu jine znacky. Nemusi kazdy umet vse ze. :wink:
Nějakej konkrétní příklad? Měl jsem teď v ruce S50c a byl jsem kvalitou fotek velmi mile překvapenej. I ten stabilizátor funguje docela pěkně, i když jsem si myslel, že u 3x zoomu bude nanic
No tam je spis probelm s beznou radou coolpix - oni obecne nejsou spatny ale vpodstate nenabizeji nicmoc navic a cenou vetsinou konkurovat taky nemohou - viz napriklad recnze Coolpix P3 na dpreview. (Ted napriklad cena coolpixu sla strme dolu aby alespon nejak navysili prodeje, dokonce je obcas az tak nizko ze jsem o nem zacal uvazovat i ja :wink: )
Navic napriklad integrovani wifiny ktery bylo i Nikonu hlasite propagovano jako kdovijaka vymozenost se zase potichu vytratilo - viz napriklad vyprodejovy ceny tehle kompaktu u Skody.
V oblasti specialitek je samozrejme situace trosku jina - ultratenky modely rozhodne nejsou masovou zalezitosti, stejne jako ty modely s otaceci optikou.

Problem je v tom hlavnim segmentu kompaktu - jsou proste levnejsi a lepsi modely (nejen od canonu ale i panasonic a Olympus tam maji velmi silne postaveni).

V oblasti zrcadlovek tam samozrejme zadna diskuze neni. ;-)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

sx02 píše: V oblasti zrcadlovek tam samozrejme zadna diskuze neni. ;-)
V tom se shodneme :-)

//TomV: taktéž :)
vss Vodnik DrC+ (kp)
Jazzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jazzy »

Vodnik píše:
sx02 píše: V oblasti zrcadlovek tam samozrejme zadna diskuze neni. ;-)
V tom se shodneme :-)

//TomV: taktéž :)
a co třeba Nikon Coolpix S200 podle toho čemu chápu vypadá slušně za svoji cenu a líbí se mi i tvar...co myslíte?
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

No jak jsem psal vyse - Nikon v tyhle skupine toho moc nenabizi. Tenhle fotak ma pouze automatiku, navic elektronicka stabilizace je vicemne podvod ktery se stabilizaci klasickou nema nic spolecnyho (pokud se nepletu)

Pokud jde pouze o namirit a cvaknout - pak proc ne, ale jsou i levnejsi. - Napriklad Panasonic Fx-10 a dalsi (pouze strilim od boku, tenhle ma aspon opravdovou stabilizaci)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“