Radeon X1800GTO / GTO2 - #2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
U jakýho programku si to nastavil? Já jsem taktoval přes Atitool verze 0.26, ale ten zhoršuje časování pamětí, tak jsem zkusil prověřenou variantu a to Overclocker-napetí, RivaTuner-Takt, ale asi jako nejlepší varianta se mi jevil Ati Tray Tools, který nezhoršuje časování pamětí a navíc má profili. Jenže ted nevim z jakého důvodu nejde zvýšit napětí na pamět. modulech přes tento programek.
- oneill_sx1
- Začátečník

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

no myslim že to neni problém když tak jede PE verze, ale abych byl upřímnej tak mě jede na def. volty na 606/1315 (1.1V core, 1.8V ram) což miKollda píše:OK při těch 1,45V mám po 10min. zatížení v ATT na jádře 56C, na regulátorech 76C, ale nejsem si moc jistej, jestli se takové napětí hodí i pro dlouhodobější využití?
a) stačí (skoro nehraju a na hry který hraju pohoda, hry který nedává při těhlech taktech nedává ani na těch vysokejch...)
b) spotřeba
c) v att funguje nějak stupidně přidávání voltů, opravdu korektně mi to fachá jen v overclockeru, a nastavovat to pokaždý mě fakt nebaví
moh bych tam dát PE bios ale na to jsem moc línej a nevyužiju to
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
Co jsem zkoušel tak se na default dostanu na 580/1220(1,1V core, 1,9V ram)Gr8 Vivec píše: no myslim že to neni problém když tak jede PE verze, ale abych byl upřímnej tak mě jede na def. volty na 606/1315 (1.1V core, 1.8V ram) což mi
a) stačí (skoro nehraju a na hry který hraju pohoda, hry který nedává při těhlech taktech nedává ani na těch vysokejch...)
b) spotřeba
c) v att funguje nějak stupidně přidávání voltů, opravdu korektně mi to fachá jen v overclockeru, a nastavovat to pokaždý mě fakt nebaví
moh bych tam dát PE bios ale na to jsem moc línej a nevyužiju to
a) Sice už nehraju tolik jako dřív, ale u oblíbených her jako G3, Mediaval2, CoD2 jsem to poznal celkem solidně.
b) to máš pavdu, tam to pude pekne nahoru, ale tech par hodim, te zase tolik nevytrhne.
c) v att mi funguje přidání napětí pouze u jádra, paměti hází po aplikaci zpět na default, pak jedině Overclocker. To opakované nastavování je ale při nejmensim opravdu opruz, ale co sa de dělat (netaktovat
Když nastavujes napeti v Overclockeru jedeš plynule až k požadovanému napětí, něbo přidáváš postupně s pauzama?
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
Přes Catalysty jsem vůbec netaktoval.rochne píše:Pouzivas Catalysty + ATT nebo jen ATT ?Kollda píše:...
Ja pouzivam AtiTool + Catysty
Začínal jsem s Atitool 0.26
Pak jsem se přesunul na Oveclocker v kombinaci s RivaTunerem
A nakonec jsem skončil pouze u ATT, jelikož ale nejde nastavit napětí u pamětí v tomto programku, tak testuju dvojici Oveclocker - napětí/ATT - takty.
///Zkoušel jsem kolik dám na jádře při 1,45V a skončil jsem na 750Mhz, ale řekl bych, že tam je ješte tak 10-20Mhz rezerva, pac na 750Mhz končí rozsah ATT. Paměti zatim 693Mhz při 2,1V přes Rivu.
///Koukám, že si taky používal Atitool 0.26, tobe nezhorsuje casování pamětí?
- godlike
- Středně pokročilý

-
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

jak funguje to přepínání? to máš nasavený dva profily, jeden s nízkejma taktama a sníženou voltáží, a druhej nataktováno a když jdeš hrát tak to manuálně přepneš?rochne píše:A mas ji ve 2D podtaktovanou ?? Ve 2D me jede na @230;250MHzGr8 Vivec píše:...b) spotřeba...
Jednou sem to zkousel merit a vykon podava pri techhle taktech zhruba stejnej jako X1600 Mobile ...Taktuju cez Ati Tool 0.26
já totiž když tam pustim 1,45V a dám na jádře 740Mhz tak pak když to chci vrátit tak se mi vždycky kousne
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mas dva profily s ruznejma nastavenima a v menu si vyberes 3D-Detection a nastavis jaky profily chces, aby se nastavily pri detekci 2D a 3D rezimu, potom ve Startup jakej chces pri startu PC (tzn nejlip stejnej, jako pro 2D). Ulozis a resetnes PC. Potom musis dodrzovat zasadu, ze pri prechodu rezimu (po vypnuti hry atd.) nesmis nikam klikat, nez se grafika nestabilizuje, jinak se to sekne. Ale Catalysty 7.4 me vzdy kdyz se to sekne resetnou grafiku, staci chaoticky mackat tlacitka na klavesnici a jak se PC nebude moct dovolat grafiky, tak ji catalyst resetne do defaultnich hodnotGr8 Vivec píše:jak funguje to přepínání? to máš nasavený dva profily, jeden s nízkejma taktama a sníženou voltáží, a druhej nataktováno a když jdeš hrát tak to manuálně přepneš?
já totiž když tam pustim 1,45V a dám na jádře 740Mhz tak pak když to chci vrátit tak se mi vždycky kousne
- Vivec
- Středně pokročilý

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
GPU 230MHz pri 0,895 VGr8 Vivec píše:a jaký napětí používáš v 2D režimu?
Pameti 250MHz pri 1,785 V (min uz nejde)
Podle toho ampermetru, co je na karte, Ati Tool ukazuje 5,5A proud napajeni GPU pri tomhle nastaveni a pri standartnim 13,6A. Hodnoty sou to silne orientacni, ale je na nich videt, ze spotreba solidne pada
Jinak nastav si jeste defaultni hodnoty taktu pameti, klikni na "Mem" a uloz to casovani do vsech profilu na tvrdo, jinak sou tam strasny latence. Potom ale musis znova najit strop pameti
- chlup
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- fat4l
- Mírně pokročilý

- chlup
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- MireC22
- Začátečník