Radeon X1800GTO / GTO2 - #2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Ted sem koukal a po OC se me taky zvedly latecne, ale skoro az 2x :cry: To me dozralo a tak sem je na tvrdo nastavil na defaultni a znovu taktoval a misto 750MHz sem se dostal na 700MHz, ale skoro s polovicnima latencema :roll: Takze sem rad :oops:
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

U jakýho programku si to nastavil? Já jsem taktoval přes Atitool verze 0.26, ale ten zhoršuje časování pamětí, tak jsem zkusil prověřenou variantu a to Overclocker-napetí, RivaTuner-Takt, ale asi jako nejlepší varianta se mi jevil Ati Tray Tools, který nezhoršuje časování pamětí a navíc má profili. Jenže ted nevim z jakého důvodu nejde zvýšit napětí na pamět. modulech přes tento programek.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Zkousim ATiTool. Kdyz zvednu takty treba na Core 550 Mhz a 550 (1100) Memory, tak se bud hned, nebo po chvili, nebo po spusteni hry sekne pc, nebo cerna obrazovka. Je to bezne?
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

oneill_sx1 píše:Zkousim ATiTool. Kdyz zvednu takty treba na Core 550 Mhz a 550 (1100) Memory, tak se bud hned, nebo po chvili, nebo po spusteni hry sekne pc, nebo cerna obrazovka. Je to bezne?
To je moc mala frekvence, aby to delalo ;) Zkus zvednout napeti :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Kollda píše:OK při těch 1,45V mám po 10min. zatížení v ATT na jádře 56C, na regulátorech 76C, ale nejsem si moc jistej, jestli se takové napětí hodí i pro dlouhodobější využití?
no myslim že to neni problém když tak jede PE verze, ale abych byl upřímnej tak mě jede na def. volty na 606/1315 (1.1V core, 1.8V ram) což mi
a) stačí (skoro nehraju a na hry který hraju pohoda, hry který nedává při těhlech taktech nedává ani na těch vysokejch...)
b) spotřeba
c) v att funguje nějak stupidně přidávání voltů, opravdu korektně mi to fachá jen v overclockeru, a nastavovat to pokaždý mě fakt nebaví

moh bych tam dát PE bios ale na to jsem moc línej a nevyužiju to
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Gr8 Vivec píše:...b) spotřeba...
A mas ji ve 2D podtaktovanou ?? Ve 2D me jede na @230;250MHz :)
Jednou sem to zkousel merit a vykon podava pri techhle taktech zhruba stejnej jako X1600 Mobile ... :) Taktuju cez Ati Tool 0.26
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Gr8 Vivec píše: no myslim že to neni problém když tak jede PE verze, ale abych byl upřímnej tak mě jede na def. volty na 606/1315 (1.1V core, 1.8V ram) což mi
a) stačí (skoro nehraju a na hry který hraju pohoda, hry který nedává při těhlech taktech nedává ani na těch vysokejch...)
b) spotřeba
c) v att funguje nějak stupidně přidávání voltů, opravdu korektně mi to fachá jen v overclockeru, a nastavovat to pokaždý mě fakt nebaví

moh bych tam dát PE bios ale na to jsem moc línej a nevyužiju to
Co jsem zkoušel tak se na default dostanu na 580/1220(1,1V core, 1,9V ram)

a) Sice už nehraju tolik jako dřív, ale u oblíbených her jako G3, Mediaval2, CoD2 jsem to poznal celkem solidně.

b) to máš pavdu, tam to pude pekne nahoru, ale tech par hodim, te zase tolik nevytrhne.

c) v att mi funguje přidání napětí pouze u jádra, paměti hází po aplikaci zpět na default, pak jedině Overclocker. To opakované nastavování je ale při nejmensim opravdu opruz, ale co sa de dělat (netaktovat :) ).

Když nastavujes napeti v Overclockeru jedeš plynule až k požadovanému napětí, něbo přidáváš postupně s pauzama?
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Kollda píše:...
Pouzivas Catalysty + ATT nebo jen ATT ?
Ja pouzivam AtiTool + Catysty :)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

rochne píše:
Pouzivas Catalysty + ATT nebo jen ATT ?
Ja pouzivam AtiTool + Catysty :)
Přes Catalysty jsem vůbec netaktoval.
Začínal jsem s Atitool 0.26
Pak jsem se přesunul na Oveclocker v kombinaci s RivaTunerem
A nakonec jsem skončil pouze u ATT, jelikož ale nejde nastavit napětí u pamětí v tomto programku, tak testuju dvojici Oveclocker - napětí/ATT - takty.

///Zkoušel jsem kolik dám na jádře při 1,45V a skončil jsem na 750Mhz, ale řekl bych, že tam je ješte tak 10-20Mhz rezerva, pac na 750Mhz končí rozsah ATT. Paměti zatim 693Mhz při 2,1V přes Rivu.

///Koukám, že si taky používal Atitool 0.26, tobe nezhorsuje casování pamětí?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kollda píše: Co jsem zkoušel tak se na default dostanu na 580/1220(1,1V core, 1,9V ram)

a) Sice už nehraju tolik jako dřív, ale u oblíbených her jako G3, Mediaval2, CoD2 jsem to poznal celkem solidně.
Ver me ze ze 700/1400 sakra poznas..sice pri 1,45V a 2,2 ale jel jsem tak :)
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Ja cez catalysty taky netaktuju a nevim, proc to delas tak slozite, vsechno co potrebujes umi AtiTool (casovani pameti, napeti na vsem, rychlost fanu atd.) :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

rochne píše:
Gr8 Vivec píše:...b) spotřeba...
A mas ji ve 2D podtaktovanou ?? Ve 2D me jede na @230;250MHz :)
Jednou sem to zkousel merit a vykon podava pri techhle taktech zhruba stejnej jako X1600 Mobile ... :) Taktuju cez Ati Tool 0.26
jak funguje to přepínání? to máš nasavený dva profily, jeden s nízkejma taktama a sníženou voltáží, a druhej nataktováno a když jdeš hrát tak to manuálně přepneš?

já totiž když tam pustim 1,45V a dám na jádře 740Mhz tak pak když to chci vrátit tak se mi vždycky kousne
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Gr8 Vivec píše:jak funguje to přepínání? to máš nasavený dva profily, jeden s nízkejma taktama a sníženou voltáží, a druhej nataktováno a když jdeš hrát tak to manuálně přepneš?

já totiž když tam pustim 1,45V a dám na jádře 740Mhz tak pak když to chci vrátit tak se mi vždycky kousne
Mas dva profily s ruznejma nastavenima a v menu si vyberes 3D-Detection a nastavis jaky profily chces, aby se nastavily pri detekci 2D a 3D rezimu, potom ve Startup jakej chces pri startu PC (tzn nejlip stejnej, jako pro 2D). Ulozis a resetnes PC. Potom musis dodrzovat zasadu, ze pri prechodu rezimu (po vypnuti hry atd.) nesmis nikam klikat, nez se grafika nestabilizuje, jinak se to sekne. Ale Catalysty 7.4 me vzdy kdyz se to sekne resetnou grafiku, staci chaoticky mackat tlacitka na klavesnici a jak se PC nebude moct dovolat grafiky, tak ji catalyst resetne do defaultnich hodnot :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

a jaký napětí používáš v 2D režimu?
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Gr8 Vivec píše:a jaký napětí používáš v 2D režimu?
GPU 230MHz pri 0,895 V
Pameti 250MHz pri 1,785 V (min uz nejde)

Podle toho ampermetru, co je na karte, Ati Tool ukazuje 5,5A proud napajeni GPU pri tomhle nastaveni a pri standartnim 13,6A. Hodnoty sou to silne orientacni, ale je na nich videt, ze spotreba solidne pada :)

Jinak nastav si jeste defaultni hodnoty taktu pameti, klikni na "Mem" a uloz to casovani do vsech profilu na tvrdo, jinak sou tam strasny latence. Potom ale musis znova najit strop pameti ;)
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

ahoj, mam tuto grafiku (x1800gto) od sapphiru a mam nasledujici problem:
vzdy kdyz zapnu pc tak mam rozliseni monitoru 800x600, nevite cim to je?
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

co tak nainstalovat ovladace..??
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

lol, ovladace samozrejme mam zkousel jsem ruzne verze ati driveru a porad nic
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

daj si i ovladac na monitor a skus to i pod inym user profilom.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
chlup
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlup »

to sem skousel dokonce i na nove instalaci win xp mi to udela, bohuzel nemam moznost vyzkouset na jinem pc.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“