Samozřejmě, že je CFAA 16x tozmazanější, viz ty kamenné sloupy a kamenná zeď v levo. Úplně je vidět silné rozmazání. Na stromech to moc nepozoruji.
ATi CFAA / EDAA - režimy FSAA HD series
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Samozřejmě, že je CFAA 16x tozmazanější, viz ty kamenné sloupy a kamenná zeď v levo. Úplně je vidět silné rozmazání. Na stromech to moc nepozoruji.
Naposledy upravil(a) h4__ dne sob 26. kvě 2007, 07:49, celkem upraveno 1 x.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Taky jsem srovnal ty screeny z Oblivionu MSAA 8x a CFAA 16x a je fakt, že na statickým obrázku je hezčí MSAA. U CFAA jsou textury rozmazané a ztrácí se některé detaily. V pohybu to asi bude o něčem jiným, ale já stejně nemám tak trénovaný oko abych si takových věcí při hře vůbec všimnul. Takže vyšší AA jak 4x pro mě nemá smysl a jenom killuje framerate 
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- no-X
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- short24
- Začátečník

-
Partyman píše: V pohybu to asi bude o něčem jiným, ale já stejně nemám tak trénovaný oko abych si takových věcí při hře vůbec všimnul. Takže vyšší AA jak 4x pro mě nemá smysl a jenom killuje framerate
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)
vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj kazdy AA ma asi svoje pro a proti jinak skousel sem 8xMSAA a 16xCFAA a rozdil sem nepoznal akorat ze s tim 16x to bezelo daleko lepe.rochne píše:Nevim koliktrat AA to je, ale rozhodne je na obou snimcich stejne, protoze vyhlazeni je stejne, jenom jeden je MSAA druhej CFAALukfi píše:mně to přijde že to je něco v rozsahu noAA až 2xAAAle musim uznat, ze CFAA viditelne odstranuje (nevim jak to nazvat, proste ten hnus na podlaze).
- no-X
- Středně pokročilý

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ache
- Pokročilý

Já bych typoval že levej screenshot je výplod Geforce7.
Takle zrnivá podlaha je mi až moc povědomá. a pokud se pletu, tak geforce7 má k tomu velmi blízko
Takle zrnivá podlaha je mi až moc povědomá. a pokud se pletu, tak geforce7 má k tomu velmi blízko
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- no-X
- Středně pokročilý

- no-X
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Hodně záleží na hře, ale celkově docela brutální. Potřebuješ tak 150FPS bez AA, aby to s EDCFAA dalo těch 45-60FPS.
Další výsledky jsou na CB, ale je toho docela málo, chtělo by to nějaký rozsáhlejší test zaměřený čistě na AA a propady výkonu.
Zatím to vypadá tak, že pokud hra neběží bez AA >100FPS, nemá smysl o EDCFAA uvažovat. Na druhou stranu pokud někdo hraje i starší hry na max. a nemá už možnost si nijak dál kvalitu obrazu vylepšit, je EDCFAA bezkonkurenční řešení.
Jinak zajímavý je režim 12x - v některých hrách je rychlejší, než 8x, v jiných pomalejší.fellix@B3Df píše:LostCoast
no AA -- 140 fps;
Box (8x) -- 96 fps;
WT (16x) -- 63 fps;
ED (24x) -- 52 fps;
Další výsledky jsou na CB, ale je toho docela málo, chtělo by to nějaký rozsáhlejší test zaměřený čistě na AA a propady výkonu.
Zatím to vypadá tak, že pokud hra neběží bez AA >100FPS, nemá smysl o EDCFAA uvažovat. Na druhou stranu pokud někdo hraje i starší hry na max. a nemá už možnost si nijak dál kvalitu obrazu vylepšit, je EDCFAA bezkonkurenční řešení.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: