Rozdíl A-Data - V-Data

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Fallen-In-FLames
Začátečník
Začátečník

Rozdíl A-Data - V-Data

Příspěvek od Fallen-In-FLames »

Zdravím všechny.Chtěl bych se optat jaký rozdíl je mezi:
A-Data PC(3200) 400Mhz DDR a V-Data PC(3200) 400Mhz DDR.Když koukám na ceny tak jen o pár korun je dražší A-Data,chtěl bych se zeptat proč a jestli bude A-Data kontabilni s V-Data v Dual Chanellu.Děkuji za odpověď :) :)
CPU: AMD Athlon II X3 445 3100Mhz, chladič Xigmatek HDT-S963 RAM: KingSton DDR3 2x2GB 1333Mhz HDD: WD Caviar Black 1 TB WD1001FAES GK: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SOC MB: Gigabyte GA-770T-D3L AM3 Zdroj: Fortron Epsilon 600W Case: Thermaltake BlackEdition V3
papuanec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od papuanec »

Jedine o tom co vim ja tak,ze A-data se hodi k Intelum
Asrock 775Dual-880Pro, P4 631 (3.0Ghz/800 2MB cache), A-Data 1GB/800 CL5, Ati x1650xt
Jarmell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarmell »

Co je moje nedavna zkusenost,tak na me desce EPOX 8RDA+ jsem mel obsazeny vsechny banky tudiz vynuceny dualchanel,jenze jsem mel dve Vdata v banku1 a jednu Adata v banku0 pri ruzne manipulaci mi to furt hlasila deska chybu c1-c5 coz v manualu je udajne spatne zasunuta pamet,spatny typ pameti nebo poskozena pamet, tak jsem hned sel do kramu kde jsem pred 14dnama kupoval tu Adata a vymenil ji za Vdata a protoze jsem mel zas vse rozlozene a bal se ze zas bude hlasit chybu tak po slozeni mi nenahlasila nic a krasne najela takze je mozny ze se hadaj,
mam 3x512 jednou pc2700 a dve pc3200 v dualu bezi ty 400 a ta 333 je v banku 0 a je pohoda
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl A-Data - V-Data

Příspěvek od liquidfunk »

Fallen-In-FLames píše:Zdravím všechny.Chtěl bych se optat jaký rozdíl je mezi:
A-Data PC(3200) 400Mhz DDR a V-Data PC(3200) 400Mhz DDR.Když koukám na ceny tak jen o pár korun je dražší A-Data,chtěl bych se zeptat proč a jestli bude A-Data kontabilni s V-Data v Dual Chanellu.Děkuji za odpověď :) :)
V-Data = nejlevnejsi sux,nebrat
A-Data = zlata stredni cesta, slusny oc i u nejlevnejsich modelu
jak V tak A by mela vyrabet a-data, takze bych u tech V-dat ocekaval horsi kousky pametovych cipu, v praxi treba udelaji cipy na 400+ MHz ale ty nejedou na 400 treba CL 2,5 tak z nich udelaji v-data. Je to ale osidne, co dodavka to jine serie pametovych cipu. Jestlize nebudes taktovat nebo si hrat s casovanim, je to vicemene jedno. Cenovy rozdil ale neni tak markantni aby sis nemohl koupit ty lepsi. Kompatibilita spolu je myslim bezproblemova, az na nektere desky MSI, ale to jsou kramy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

papuanec píše:Jedine o tom co vim ja tak,ze A-data se hodi k Intelum
to je nesmysl :roll:

jinak V-data opravdu nebrat, levná suxózní řada, pár mizerných zkušeností s tim taky mám :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Jarmell píše:Co je moje nedavna zkusenost,tak na me desce EPOX 8RDA+ jsem mel obsazeny vsechny banky tudiz vynuceny dualchanel,jenze jsem mel dve Vdata v banku1 a jednu Adata v banku0 pri ruzne manipulaci mi to furt hlasila deska chybu c1-c5 coz v manualu je udajne spatne zasunuta pamet,spatny typ pameti nebo poskozena pamet, tak jsem hned sel do kramu kde jsem pred 14dnama kupoval tu Adata a vymenil ji za Vdata a protoze jsem mel zas vse rozlozene a bal se ze zas bude hlasit chybu tak po slozeni mi nenahlasila nic a krasne najela takze je mozny ze se hadaj,
mam 3x512 jednou pc2700 a dve pc3200 v dualu bezi ty 400 a ta 333 je v banku 0 a je pohoda
rozumím správně, že máš 3x512 a jedou ti v dualchannel??? to se mi zdá jako blbost, dualchannel funguje jen s 2xRAM nebo 4xRAM
při 3xRAM paměti rozhodně v dualchannel nejedou :?
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

James S píše:
Jarmell píše:Co je moje nedavna zkusenost,tak na me desce EPOX 8RDA+ jsem mel obsazeny vsechny banky tudiz vynuceny dualchanel,jenze jsem mel dve Vdata v banku1 a jednu Adata v banku0 pri ruzne manipulaci mi to furt hlasila deska chybu c1-c5 coz v manualu je udajne spatne zasunuta pamet,spatny typ pameti nebo poskozena pamet, tak jsem hned sel do kramu kde jsem pred 14dnama kupoval tu Adata a vymenil ji za Vdata a protoze jsem mel zas vse rozlozene a bal se ze zas bude hlasit chybu tak po slozeni mi nenahlasila nic a krasne najela takze je mozny ze se hadaj,
rozumím správně, že máš 3x512 a jedou ti v dualchannel??? to se mi zdá jako blbost, dualchannel funguje jen s 2xRAM nebo 4xRAM
lol, vsak to napisal, 2 ma v duali a tretiu mimo
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Papilla píše:
James S píše: rozumím správně, že máš 3x512 a jedou ti v dualchannel??? to se mi zdá jako blbost, dualchannel funguje jen s 2xRAM nebo 4xRAM
lol, vsak to napisal, 2 ma v duali a tretiu mimo
no pokud ji má na stole před PC, tak to je potom v pořádku :-D
Odpovědět

Zpět na „Paměti“