Mám starší DVD mechaniku Teac DV-W50D. Poslední dobou se stává, že po sobě nepřečte vypálené DVD (CD jsou OK). Pokud dám v Neru kontrolu po vypálení, přečte a ověří jej v pohodě, po znovu vložení do mechaniky už hlásí, že není vložen žádný disk.
Většina disků je čitelných v jiných mechanikách, některé ale také ne.
Firmware je poslední, čistící DVD nepomohlo.
Napadá vás něco? Díky.
Teac DV-W50D po sobě nepřečte DVD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kuklos
- Nováček

-
- kocourleo
- Začátečník

- kuklos
- Nováček

-
Ano, je. Na jiném PC je většinou čitelné, ale už jsem měl jedno, které nebylo. Mechanika disk jednoduše nevidí, nebo ho vyhodnotí jako prázdný (při pokusu o zápis napíše, že není zapisovatelný). Pokud už ho přijme, je čtení OK.
Úspěšnost normálního čtení na Teacu vypálených DVD je tak 50%. Některé DVD nenačte nikdy, některé někdy ano, někdy ne a některé vůbec.
Testovaná média Verbatim obyč., Verbatim AZO, Imation, Emtec. Nejvyšší úspěšnost měl Emtec, nejmenší Verbatim AZO.
Přitom DVD-RW a CD (R i RW) zapisuje a čte opakovaně spolehlivě (Verbatim, TDK). Stejně i DVD vypalené před začátkem problémů, případně vypálené v jiných mechanikách.
Úspěšnost normálního čtení na Teacu vypálených DVD je tak 50%. Některé DVD nenačte nikdy, některé někdy ano, někdy ne a některé vůbec.
Testovaná média Verbatim obyč., Verbatim AZO, Imation, Emtec. Nejvyšší úspěšnost měl Emtec, nejmenší Verbatim AZO.
Přitom DVD-RW a CD (R i RW) zapisuje a čte opakovaně spolehlivě (Verbatim, TDK). Stejně i DVD vypalené před začátkem problémů, případně vypálené v jiných mechanikách.
- jhora
- Nováček

-
Mám stejný problém
ale vzhledem k tomu, že jsem tuto mechaniku kupoval v listopadu 2003 - má už nárok na odpočinek. Byla to (a ještě tedy je i když s problémy) OEM Pioneer špička !!! kde je nebo bude ostatním mechanikám v jejím věku konec. Ostatní mechaniky TEAC už stály totálně za houby. Kdeže je sláva jejich CDROM mechanik. Někdy jde , někdy blbne - podle toho jakou má náladu. Nejdřív mi blbly DVD+R, ted už i DVD-R. V jiné mechanice to jde v absolutní většině přečíst. Někdy i v PC pomocí Isobusteru.
- kuklos
- Nováček

-
Však už jsem to taky vyřešil koupi nové mechaniky.
Když jsem si spočítal kolik mě stály vadné DVD, když jsem zkoušel kde je problém, tak bych měl tu novou o 200 Kč levnější
.
Nová mechanika čte všechny DVD bez problémů (i ty z Teacu).
Zajímavé je, že Linux (Mandriva 2007.1) zmrší výpis souborů z některých DVD vypálených v Teacu. Místo názvů souborů jsou jen zmatené znaky a nezobrazí adresáře, jen soubory v rootu. Přičemž soubory v rootu jsou čitelné. Vypadá to že to záleží na booktypu. WinXP zobrazí vše OK.
Některé DVD (ty neuzavřené) jsem pro Linux "zachránil" změnou booktypu na DVD-ROM, pak je to OK.
Když jsem si spočítal kolik mě stály vadné DVD, když jsem zkoušel kde je problém, tak bych měl tu novou o 200 Kč levnější
Nová mechanika čte všechny DVD bez problémů (i ty z Teacu).
Zajímavé je, že Linux (Mandriva 2007.1) zmrší výpis souborů z některých DVD vypálených v Teacu. Místo názvů souborů jsou jen zmatené znaky a nezobrazí adresáře, jen soubory v rootu. Přičemž soubory v rootu jsou čitelné. Vypadá to že to záleží na booktypu. WinXP zobrazí vše OK.
Některé DVD (ty neuzavřené) jsem pro Linux "zachránil" změnou booktypu na DVD-ROM, pak je to OK.