Teac DV-W50D po sobě nepřečte DVD

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kuklos
Nováček
Nováček

Teac DV-W50D po sobě nepřečte DVD

Příspěvek od kuklos »

Mám starší DVD mechaniku Teac DV-W50D. Poslední dobou se stává, že po sobě nepřečte vypálené DVD (CD jsou OK). Pokud dám v Neru kontrolu po vypálení, přečte a ověří jej v pohodě, po znovu vložení do mechaniky už hlásí, že není vložen žádný disk.
Většina disků je čitelných v jiných mechanikách, některé ale také ne.
Firmware je poslední, čistící DVD nepomohlo.
Napadá vás něco? Díky.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Je DVD uzavřené? A na jiném PC je to v pořádku?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
kuklos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuklos »

Ano, je. Na jiném PC je většinou čitelné, ale už jsem měl jedno, které nebylo. Mechanika disk jednoduše nevidí, nebo ho vyhodnotí jako prázdný (při pokusu o zápis napíše, že není zapisovatelný). Pokud už ho přijme, je čtení OK.
Úspěšnost normálního čtení na Teacu vypálených DVD je tak 50%. Některé DVD nenačte nikdy, některé někdy ano, někdy ne a některé vůbec.
Testovaná média Verbatim obyč., Verbatim AZO, Imation, Emtec. Nejvyšší úspěšnost měl Emtec, nejmenší Verbatim AZO.
Přitom DVD-RW a CD (R i RW) zapisuje a čte opakovaně spolehlivě (Verbatim, TDK). Stejně i DVD vypalené před začátkem problémů, případně vypálené v jiných mechanikách.
jhora
Nováček
Nováček

Mám stejný problém

Příspěvek od jhora »

ale vzhledem k tomu, že jsem tuto mechaniku kupoval v listopadu 2003 - má už nárok na odpočinek. Byla to (a ještě tedy je i když s problémy) OEM Pioneer špička !!! kde je nebo bude ostatním mechanikám v jejím věku konec. Ostatní mechaniky TEAC už stály totálně za houby. Kdeže je sláva jejich CDROM mechanik. Někdy jde , někdy blbne - podle toho jakou má náladu. Nejdřív mi blbly DVD+R, ted už i DVD-R. V jiné mechanice to jde v absolutní většině přečíst. Někdy i v PC pomocí Isobusteru.
kuklos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuklos »

Však už jsem to taky vyřešil koupi nové mechaniky.
Když jsem si spočítal kolik mě stály vadné DVD, když jsem zkoušel kde je problém, tak bych měl tu novou o 200 Kč levnější :-).
Nová mechanika čte všechny DVD bez problémů (i ty z Teacu).
Zajímavé je, že Linux (Mandriva 2007.1) zmrší výpis souborů z některých DVD vypálených v Teacu. Místo názvů souborů jsou jen zmatené znaky a nezobrazí adresáře, jen soubory v rootu. Přičemž soubory v rootu jsou čitelné. Vypadá to že to záleží na booktypu. WinXP zobrazí vše OK.
Některé DVD (ty neuzavřené) jsem pro Linux "zachránil" změnou booktypu na DVD-ROM, pak je to OK.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“