Vývoj cen DDR2

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Vývoj cen DDR2

Příspěvek od Kollda »

Zdravim, když se podívám na cenu ddr2, tak se mi honí hlavou, že bych celej systém překopal na DDR2. Ted ale k veci. V poslední době začínám čítat o chystaném zdražování těchto ram, tak se chci optat, jestli nás čeká něco drastického, jako minulý rok, nebo se to zdražení bude týkat pouze pár stokorun? V posledním týdnu zdražili o cca 150-300 kč podle shopu.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Doufám, že se těch 30% nepotvrdí, 5% je ještě přijatelných.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Přemýšlím, že bych rovnou pořídíl 4GB paměti, tak by mě zajímalo jestli někdo nemá přesnější imformace co se týče nárustu cen. Jestli jsi opravdu pospíšit a koupit ted, sice by mi doma nejakou chvili lezeli, nez bych poridil zbytek, ale kdybych usetril cca 1000,- oproti tomu nez kdybych to kupoval cirka za mesic, tak si myslim, že by to už mělo smysl.
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Kazdou stredu se meni ceny na czechcomputeru, chystam si tam koupit novou sestavu. Pokud se cena ve stredu cena zvysi, tak je radsi uz koupim, pokud zustane nebo mozna i klesne tak je jeste cas. Nemuze to skocit ze dne na den o tisicovku.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Jako ceny DDR2 modulů pujdou urcite nahoru já bych tipoval +10-15% z dnešní ceny.Takže pokud kupovat,tak jedině hnedka.Cena rozhodně už nikam neklesne(aspon v blízké době...cca pul roku)
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

No já koupil v pátek Alfě 2x1GB A-DATA za 2.500,- a už jsou o 300,- zase levnější :evil:
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

AigorW píše:No já koupil v pátek Alfě 2x1GB A-DATA za 2.500,- a už jsou o 300,- zase levnější :evil:
Já koupil v alfě 2x1GB A-data 667Mhz za něco přes 6000,- takže bud v klidu. Je to sice už nějaká doba ale když ted vidím ceny tak je mi špatně...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Maddogg píše:Já koupil v alfě 2x1GB A-data 667Mhz za něco přes 6000,- takže bud v klidu. Je to sice už nějaká doba ale když ted vidím ceny tak je mi špatně...
jasně, já taky na pořádný RAMky slintám od loňskýho podzimu. Už sem měl objednaný, ale po další slevě sem to ještě stornoval a za 3 dny už byla cena o 50% vyšší. Zastavilo se to na dvojnásobku, takže teď už kupuju radši dřív, než později.
Jenom je divný, že jinde už stoupají...
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.tenista »

no ja budu kupovat novy Pc nekdy po prazdninach tak doufam ze nebudu mooooooc nasr...
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ted jsem koukal na levi a v nákupu šli zase o cca 200,- nahoru, ale ne všechny, nejvíce zdražili 667Mhz moduly a-data a např: zase 800Mhz a-data si ponechali cenu z minulého týdne.
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhu :-D Konečně slevy! Pojďme nakupovat!
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Thorus píše:Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhu :-D Konečně slevy! Pojďme nakupovat!
mozno niektore high end modely. ale urcite nie lacne pamate. ved uz teraz stoja 2x1GB Adata 800Mhz 1900KC a co cakas ze budu stat pod 1000KC? to my neprijde ako moc realne
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jo zdračujou, ještě to není hrozný, ale... A data zatím stagnují či dokonce slevňují. Uvidíme. Stejně nemám momeňtálně love, takže mě je to jedno.
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaluvkap »

Thorus píše:Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhu :-D Konečně slevy! Pojďme nakupovat!
Mno ten clanek je z pulky dubna 8-) Takze trosku outdated ...
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jo šly dolů, a u některých to bylo i 50%, ale v září ??? Ted stojí. Ale kdyby to bylo dalších 60%, pokud nemyslelisoučasnou situaci...2GB za 1200,- proč ne 8)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Mrtvola píše:2GB za 1200,- proč ne
Za tuto cenu se naposledy dali sehnat před 14 dny, ale pouze v nakupu a jednalo se o 2x1GB a-data 667Mhz. Ted již stojí o 300,- více.

Jinak se chystané zdražení už začína promítat i do cen. Nejvíce to asi postihlo Geily, které stojí v průměru o cca 300,- vice nez minulý týden. Ale zase takové A-data si svoji cenu zatim drží, jedná se především o 800Mhz moduly. V některých e-shopech dokonce o cca 100,- zlevnili vyborné A-data EE 800Mhz.

Jenom ještě doplním, že příjemně zlevnili DDR paměti, a to v průměru o 300,- na 1GB modul :)
markro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markro »

Zda se ze je nejvhodnesi doba ke koupi, pomaly narust cen je evidentni.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Myslite ze aka bude cena DDR2 ramiek tak za 2-3mesiace?? Nejak vyrazne vyssia nez je teraz alebo rovnaka?? Mna by zaujimalo len ze ked uz sa tak strasi s tym zdrazovanim ako dlho sa tie ceny budu drzat
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaluvkap »

MichiGen píše:Myslite ze aka bude cena DDR2 ramiek tak za 2-3mesiace?? Nejak vyrazne vyssia nez je teraz alebo rovnaka?? Mna by zaujimalo len ze ked uz sa tak strasi s tym zdrazovanim ako dlho sa tie ceny budu drzat
Mno to je tezke odhadovat, ale ber to tak, ze od zacatku roku klesla cena na 1/3 ... takze pokud by to ted slo timhle tempem z5, tak by se dalo pocitat teoreticky s dvojnasobnou cenou oproti te aktualni ... dobre to je treba videt tady ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39983 ... ale tohle je spis reseni pro kristalovou kouli ... v kazdem pripade pokud mas v planu kupovat v nasledujicim pulroku pameti, tak bych neriskoval a radeji je vzal hned, pameti uz pomalu zas lezou nahoru
Odpovědět

Zpět na „Paměti“