Vývoj cen DDR2
- Kollda
- Začátečník

-
Vývoj cen DDR2
Zdravim, když se podívám na cenu ddr2, tak se mi honí hlavou, že bych celej systém překopal na DDR2. Ted ale k veci. V poslední době začínám čítat o chystaném zdražování těchto ram, tak se chci optat, jestli nás čeká něco drastického, jako minulý rok, nebo se to zdražení bude týkat pouze pár stokorun? V posledním týdnu zdražili o cca 150-300 kč podle shopu.
- Stano K.
- Středně pokročilý

- Kollda
- Začátečník

-
Doufám, že se těch 30% nepotvrdí, 5% je ještě přijatelných.sTano11 píše:Ceny paměťových čipů prý šly o 30% nahoru
- Kollda
- Začátečník

-
Přemýšlím, že bych rovnou pořídíl 4GB paměti, tak by mě zajímalo jestli někdo nemá přesnější imformace co se týče nárustu cen. Jestli jsi opravdu pospíšit a koupit ted, sice by mi doma nejakou chvili lezeli, nez bych poridil zbytek, ale kdybych usetril cca 1000,- oproti tomu nez kdybych to kupoval cirka za mesic, tak si myslim, že by to už mělo smysl.
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- AigorW
- Začátečník

- Maddogg
- Čestný člen

Já koupil v alfě 2x1GB A-data 667Mhz za něco přes 6000,- takže bud v klidu. Je to sice už nějaká doba ale když ted vidím ceny tak je mi špatně...AigorW píše:No já koupil v pátek Alfě 2x1GB A-DATA za 2.500,- a už jsou o 300,- zase levnější
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- AigorW
- Začátečník

jasně, já taky na pořádný RAMky slintám od loňskýho podzimu. Už sem měl objednaný, ale po další slevě sem to ještě stornoval a za 3 dny už byla cena o 50% vyšší. Zastavilo se to na dvojnásobku, takže teď už kupuju radši dřív, než později.Maddogg píše:Já koupil v alfě 2x1GB A-data 667Mhz za něco přes 6000,- takže bud v klidu. Je to sice už nějaká doba ale když ted vidím ceny tak je mi špatně...
Jenom je divný, že jinde už stoupají...
- pavel.tenista
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
- Thorus
- Nováček

Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhu
Konečně slevy! Pojďme nakupovat!
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mozno niektore high end modely. ale urcite nie lacne pamate. ved uz teraz stoja 2x1GB Adata 800Mhz 1900KC a co cakas ze budu stat pod 1000KC? to my neprijde ako moc realneThorus píše:Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhuKonečně slevy! Pojďme nakupovat!
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Mrtvola
- Začátečník

- jaluvkap
- Začátečník

Mno ten clanek je z pulky dubnaThorus píše:Ceny pamětí DDR2 půjdou do září až o 60% dolu!!! Na stránce http://www.beyond3d.com/content/news/199 je důkaz. Tento server je dost důvěryhodný, takže bych tento článek nebral na lehkou váhuKonečně slevy! Pojďme nakupovat!
- Mrtvola
- Začátečník

- Kollda
- Začátečník

-
Za tuto cenu se naposledy dali sehnat před 14 dny, ale pouze v nakupu a jednalo se o 2x1GB a-data 667Mhz. Ted již stojí o 300,- více.Mrtvola píše:2GB za 1200,- proč ne
Jinak se chystané zdražení už začína promítat i do cen. Nejvíce to asi postihlo Geily, které stojí v průměru o cca 300,- vice nez minulý týden. Ale zase takové A-data si svoji cenu zatim drží, jedná se především o 800Mhz moduly. V některých e-shopech dokonce o cca 100,- zlevnili vyborné A-data EE 800Mhz.
Jenom ještě doplním, že příjemně zlevnili DDR paměti, a to v průměru o 300,- na 1GB modul
- markro
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslite ze aka bude cena DDR2 ramiek tak za 2-3mesiace?? Nejak vyrazne vyssia nez je teraz alebo rovnaka?? Mna by zaujimalo len ze ked uz sa tak strasi s tym zdrazovanim ako dlho sa tie ceny budu drzat
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- jaluvkap
- Začátečník

Mno to je tezke odhadovat, ale ber to tak, ze od zacatku roku klesla cena na 1/3 ... takze pokud by to ted slo timhle tempem z5, tak by se dalo pocitat teoreticky s dvojnasobnou cenou oproti te aktualni ... dobre to je treba videt tady ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39983 ... ale tohle je spis reseni pro kristalovou kouli ... v kazdem pripade pokud mas v planu kupovat v nasledujicim pulroku pameti, tak bych neriskoval a radeji je vzal hned, pameti uz pomalu zas lezou nahoruMichiGen píše:Myslite ze aka bude cena DDR2 ramiek tak za 2-3mesiace?? Nejak vyrazne vyssia nez je teraz alebo rovnaka?? Mna by zaujimalo len ze ked uz sa tak strasi s tym zdrazovanim ako dlho sa tie ceny budu drzat