Problémy s hardiskem.......asi nevím poradte

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problémy s hardiskem.......asi nevím poradte

Příspěvek od RUSTY »

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám takový problém když zapnu pc tak se celkem nic nedeje ,ale pokud spustím nejákou aplikaci hru nebo tak ,ale třeba nekdy i film tak po chvylce my zmrzne pc nebo se restartuje a chtel bych vedet jestly je třeba špatný hardisk nebo co to je ale upozornuji formátoval jsem už mnohokrát ale chyba se furt vrací
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s hardiskem.......asi nevím poradte

Příspěvek od Dzin »

RUSTY píše:Dobrý den chtěl bych se zeptat mám takový problém když zapnu pc tak se celkem nic nedeje ,ale pokud spustím nejákou aplikaci hru nebo tak ,ale třeba nekdy i film tak po chvylce my zmrzne pc nebo se restartuje a chtel bych vedet jestly je třeba špatný hardisk nebo co to je ale upozornuji formátoval jsem už mnohokrát ale chyba se furt vrací
Napis sestavu! TOhle muže byt spiše zdrojem nebo vadnou RAM a vlastně čímkoliv ale prvni ten zdroj...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

muj zdroj je 400w ale kupoval jsem ji s case a ta je celkem nová
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RUSTY píše:muj zdroj je 400w ale kupoval jsem ji s case a ta je celkem nová
Ale napis sestavu celou a zdroj je asi noname ne? Je jedno jestli je novej pokud je slabej...
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

mám
CA CASE MIDITOWER ML8015 (BLACK/RED) 400W 120MM ATX
athlon xp 1900+
radeon x1600pro 512mb
disk 80gb westerndigital
motherboard asrock K7VT4A Pro
1,50gb ram 1024mb+512mb
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RUSTY píše:mám
CA CASE MIDITOWER ML8015 (BLACK/RED) 400W 120MM ATX
athlon xp 1900+
radeon x1600pro 512mb
disk 80gb westerndigital
motherboard asrock K7VT4A Pro
1,50gb ram 1024mb+512mb
Tak to fakt vypadá na zdroj zkus nejakej poctivej jako Fortron,Enermax a uvidis....
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

jo ale ono my to jelo už dlouho v pohodě s tímhle osazením to až tedka nedávno a touhle sestavu mám už od prázdnin a nikdy sem tyhle problemy neměl je to možný aby se časem ten zdroj něják pokazil
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RUSTY píše:jo ale ono my to jelo už dlouho v pohodě s tímhle osazením to až tedka nedávno a touhle sestavu mám už od prázdnin a nikdy sem tyhle problemy neměl je to možný aby se časem ten zdroj něják pokazil
Jak říkam muže to byt čímkoliv, ale zkus ten zdroj, jen to prepicháš ty konektory.....asi jel na plnej vykon a už má dost, typicke chovaní levnych zdrojů ale zkus memtes, prime95....
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

ach jo to je pěkně blby tedka koupím zdroj a ono to stejnak nepojede a zase to bude kousat a restartovat no tak to už nevím co bych dělal
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

No, tak to bohužel je, buď do toho investuješ svůj čas a peníze za díl(y), kterým(i) to být nemusí, nebo to musíš odnést do servisu (a následně zaplatit práci technika).

Od toho zdroje se obvykle začíná (po tom, co proklepneš diagnostickými programy a burn testy komponenty PC, a nic nenajdeš), často bývá po výměně zdroje problém vyřešen.
Ale být to tím samozřejmě nemusí, může to být závada jakékoliv komponenty, to Ti takto na dálku samozřejmě nikdo neřekne.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

RUSTY píše:ach jo to je pěkně blby tedka koupím zdroj a ono to stejnak nepojede a zase to bude kousat a restartovat no tak to už nevím co bych dělal
Jen si ho od někoho pujč, at víš čím to je...
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

a ty diagnostikovací programy my řeknou třeba jestly tam je něco špatnýho nebo tak jestly jo napište odkaz kde bych je moh sehnat
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Program na otestovani pameti - MEMTEST

Vypalis jako boot CD a pri startu pc z neho nechas nastartovat.. Dal uz jede automaticky..

Test procesoru: PRIME95

Graficke testy: 3Dmark's

Pri testovani kontroluj teploty, hlavne procesoru a graficke karty, ten problem muz byz prave v tom..

Pokud je neco vadneho, muze byt vadna pamet, vadna deska, taky jiz zmineny zdroj.. Nez to ale zacnes postupne zjistovat, opravdu se nejdriv ujistit jestli se jen neco neprehriva, mozna je to prave jen tento banalni problem a zadna komponenta v pc neni vadna..
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

dobrý den mněl bych prozbu potřebuju poradit přenes jsem hardisk ke kamoši bydlí 100 m ode mně a najednou se u něj ukozalo že hardisk ktery ma 80gb tak ma najednou 34,8gb nebo podobný číslo skoušeli jsme ho i
f-diskovat a nic i v dosu ukazuje 34,8gb a v biosu taky předem díka omlouvam se za hrubky v textu . :) :) :) :)
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Takovej malej blbej dotaz kdy si naposledy čistil zdroj v PC a připadně cele pc ??? popřipadě pokud se to nikdy ještě nečistil tak v prvé řadě , vymetl kostku prachu ze zdroje !
dark_stuff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dark_stuff »

BBS píše:dobrý den mněl bych prozbu potřebuju poradit přenes jsem hardisk ke kamoši bydlí 100 m ode mně a najednou se u něj ukozalo že hardisk ktery ma 80gb tak ma najednou 34,8gb nebo podobný číslo skoušeli jsme ho i
f-diskovat a nic i v dosu ukazuje 34,8gb a v biosu taky předem díka omlouvam se za hrubky v textu . :) :) :) :)
Co má za OS? Třeba WinXP SP1 nepodporují větší hardy...
// nebo nemáš nějak přehozenej jumper na tom disku?
Lidi jsou různí. Víc nesmím říct.
Černá karta je rasistická!
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Disky PATA IBM / Hitachi mají jumper, kterým se velikost disku omezí na 30 GB. Smysl nechápu. Ale jeden disk mi takto odešel, prostě si v nepravidelných intervalech usmyslel že bude mít jen 30 GB. Asi tam byl nějaký studeňák.
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

srim čistením co to jë za kravinu jako to mi omezuje harddisk?tak to jsem teda jeste neslišel a ja už jsem to vyřesil mněl jsem tam limit capacit
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

dobrý den potřeboval bych moc poradit třeba hraju neb praciju jsem na netu to je jedno a začne my harddisk jakoby skřípat nebo vrčet a nespravý se to ani resetem musim ho vypnou a to slišim jak to se dotačí to skřípaní nevíte někdo co to je třeba vyčistit od prachu nebo co děkuju?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“