FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

myom píše:mohl by mi tady nekdo srovnat xilence red wings s nexus real silent co se tyce hlucnosti, proudu vzduchu a moznosti snizeni otacek? nexus stoji 2x tolik a potrebuju nakupit hoodne techto fanu.

mi staci kdyz pojedou treba na 800 otackach, protoze na radiatoru jich bude 9ks + ve skrini dalsi 3. xilency uz mam 3, takze bych rad vedel, jestli by se ta investice navic vyplatila... :?
Mam oba tydle vetraky a sou priblizne stejny. Ten nexus se toci jen trochu pomaleji, prutok vzduchu mi prijde stejny.
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

nexxusi nekupuj jsou to sroty....Po pul roce me vsechny 4 ventilatory zacli delat bordel a zacli jim sustet loziska....Na radiatorech mam xilenci uz rok a zadnej problem,jsou pri stejnych otackach naprosto stejne kvalitni jako nexxusi kdyz byli novy.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Highlander píše:nexxusi nekupuj jsou to sroty....Po pul roce me vsechny 4 ventilatory zacli delat bordel a zacli jim sustet loziska....Na radiatorech mam xilenci uz rok a zadnej problem,jsou pri stejnych otackach naprosto stejne kvalitni jako nexxusi kdyz byli novy.
ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu.. :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

myom píše:
Highlander píše:nexxusi nekupuj jsou to sroty....Po pul roce me vsechny 4 ventilatory zacli delat bordel a zacli jim sustet loziska....Na radiatorech mam xilenci uz rok a zadnej problem,jsou pri stejnych otackach naprosto stejne kvalitni jako nexxusi kdyz byli novy.
ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu.. :)
tak to uz bude delat dobrej rev:D:D devet uz je fakt hodne
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Drummz píše:
myom píše:ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu.. :)
tak to uz bude delat dobrej rev:D:D devet uz je fakt hodne
ee to se stahne tak na 800-600 otacek a neuslysis... xilency maji dobre civky i loziska...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
keraM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od keraM »

myom píše:
Drummz píše:tak to uz bude delat dobrej rev:D:D devet uz je fakt hodne
ee to se stahne tak na 800-600 otacek a neuslysis... xilency maji dobre civky i loziska...
Musím potvrdit, ted jsem tři zapojil, fakt tichý ventilátory :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

na 5.5V je mám a sotva se točí,hluk=0
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Highlander píše:na 5.5V je mám a sotva se točí,hluk=0
jj presne dal sem ten xilence na 5V a sam uz se neroztocil, jedine kdyz sem do nej stouchl. Sice se ale roztocil ale prutok vzduchu byl temer nulovy
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne tiche

Drumz oni se roztoci az od 6V tusim ze to i vyrobce udava ..
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Luděk píše:
tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne tiche

ten nexus se na 5V roztoci. Jinak fakt muzu rict ze ty chladice az na barvu jsou uplne stejny, Nexus je po 8 mesicich porad stejne tichi. Xilence mam teprve 14 dni, ale doufam, ze neodejde nejak zavratne rychle, kdyz stal o 180kc min nez ten nexus
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Drummz píše:
Luděk píše: tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne tiche

ten nexus se na 5V roztoci. Jinak fakt muzu rict ze ty chladice az na barvu jsou uplne stejny, Nexus je po 8 mesicich porad stejne tichi. Xilence mam teprve 14 dni, ale doufam, ze neodejde nejak zavratne rychle, kdyz stal o 180kc min nez ten nexus
jo nexus se na 5V roztoci pripada me ze fouka vic nez Xilence ale zase si myslim ze ty necele 200 kc navic za to nestoji a je lespi koupit Xilence, nebo priplatit hodne a jit do Papstu
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

a nebo priplatit hodne a jit do noctui
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Drummz píše:a nebo priplatit hodne a jit do noctui
tu bych nikdy nebral... to uz radsi papst, ale ty jsou hlucne, tak bych je stejne stahoval. kdyz jsem zkomal test na SHW, tak tam v podstate byl xilenc na 3 miste v prutoku...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Rekl bych ze to uz je na osobnich preferencich.
Nexusy mam 3. Z toho jeden trochu zlobi.
Prutokove ma drobnej naskok Nexus.
Lozisko maji kluzne. Nexus ho ma krasne utesnene aby olej neutekl. Xilence jsem jeste rozebranej nemel.
Kamarad nebyl z Xilence moc nadsen. Byl nadsen z Akasy. Ja zase nebyl nadsen z Akasy. Ale Xilence jsem jeste v ruce nemel.
Tak si vyberte. :-)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

myom píše:
Drummz píše:a nebo priplatit hodne a jit do noctui
tu bych nikdy nebral... to uz radsi papst, ale ty jsou hlucne, tak bych je stejne stahoval. kdyz jsem zkomal test na SHW, tak tam v podstate byl xilenc na 3 miste v prutoku...
Drummz prej je ta noctua nic moc moc nefouka a je jen o 100 levnejsi nez papst

Myom no jasne ze by se musel ztisit na tech 1400 otacek musi delat peknej kraval ale stejne tu vsici mate vetraky se snizenyma otackama ..
Xilence sou na max take hlucne
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Podle mě hodně záleží na kusu. Zvlášť když si ty fany necháte poslat poštou... Mě třeba Noctua slabě vrní a v recenzích o tom není ani zmínka. Xilence je za ty prachy asi nejlepší volba. Jeden mám a není špatnej. Pod 800rpm jde slyšet jenom v noci.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Do Xilence sem se nechal taky ukecat, ale uz nikdy vic. Po pul roce delaji vsechny 3 2x vetsi kraval :evil:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

AigorW píše:Do Xilence sem se nechal taky ukecat, ale uz nikdy vic. Po pul roce delaji vsechny 3 2x vetsi kraval :evil:
nevim co čekáte od fanu za kilo, moc dobře si to pamatuju, kdy si fany vybíral a upozorňoval jsem, že to nejsou papsty za 500,- který vydržej dva roky, ale větráky "na jedno použití" který se musej po 3/4 roce vyměnit...
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Ja ted obednal Xilency ale pocitam ze pristi mesic koupim dva Noctuy S12-800 , ted sem uz nechtel tolik utracet...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Gr8 Vivec píše:...upozorňoval jsem, že to nejsou papsty za 500,- který vydržej dva roky, ale větráky "na jedno použití" který se musej po 3/4 roce vyměnit...
Je dobře si to občas připomenout, zvláště když slyším příliš optimistické hlasy 8)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“