Mam oba tydle vetraky a sou priblizne stejny. Ten nexus se toci jen trochu pomaleji, prutok vzduchu mi prijde stejny.myom píše:mohl by mi tady nekdo srovnat xilence red wings s nexus real silent co se tyce hlucnosti, proudu vzduchu a moznosti snizeni otacek? nexus stoji 2x tolik a potrebuju nakupit hoodne techto fanu.
mi staci kdyz pojedou treba na 800 otackach, protoze na radiatoru jich bude 9ks + ve skrini dalsi 3. xilency uz mam 3, takze bych rad vedel, jestli by se ta investice navic vyplatila...
FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015
Moderátor: morke
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu..Highlander píše:nexxusi nekupuj jsou to sroty....Po pul roce me vsechny 4 ventilatory zacli delat bordel a zacli jim sustet loziska....Na radiatorech mam xilenci uz rok a zadnej problem,jsou pri stejnych otackach naprosto stejne kvalitni jako nexxusi kdyz byli novy.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to uz bude delat dobrej rev:D:D devet uz je fakt hodnemyom píše:ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu..Highlander píše:nexxusi nekupuj jsou to sroty....Po pul roce me vsechny 4 ventilatory zacli delat bordel a zacli jim sustet loziska....Na radiatorech mam xilenci uz rok a zadnej problem,jsou pri stejnych otackach naprosto stejne kvalitni jako nexxusi kdyz byli novy.
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- myom
- Středně pokročilý

ee to se stahne tak na 800-600 otacek a neuslysis... xilency maji dobre civky i loziska...Drummz píše:tak to uz bude delat dobrej rev:D:D devet uz je fakt hodnemyom píše:ok, to jsem potreboval vedet. tak se mi na radiatoru bude kroutit 9 xilencu..
- keraM
- Začátečník

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Luděk
- Začátečník

-
tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne ticheHighlander píše:na 5.5V je mám a sotva se točí,hluk=0
Drumz oni se roztoci az od 6V tusim ze to i vyrobce udava ..
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten nexus se na 5V roztoci. Jinak fakt muzu rict ze ty chladice az na barvu jsou uplne stejny, Nexus je po 8 mesicich porad stejne tichi. Xilence mam teprve 14 dni, ale doufam, ze neodejde nejak zavratne rychle, kdyz stal o 180kc min nez ten nexusLuděk píše:tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne ticheHighlander píše:na 5.5V je mám a sotva se točí,hluk=0
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- Luděk
- Začátečník

-
jo nexus se na 5V roztoci pripada me ze fouka vic nez Xilence ale zase si myslim ze ty necele 200 kc navic za to nestoji a je lespi koupit Xilence, nebo priplatit hodne a jit do PapstuDrummz píše:ten nexus se na 5V roztoci. Jinak fakt muzu rict ze ty chladice az na barvu jsou uplne stejny, Nexus je po 8 mesicich porad stejne tichi. Xilence mam teprve 14 dni, ale doufam, ze neodejde nejak zavratne rychle, kdyz stal o 180kc min nez ten nexusLuděk píše: tak zase neprehanejte panove s tema Xilencama sou tiche ale slyset jsou, jejich hlavni nedostatek je ze moc nefoukaji, ale rozhodne lepsi koupit xilence nez nexus, kterej fouka podobne a je 3x drazsi. jinak mam xilence red wing uzdva pul roku a sou porad stejne tiche
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

tu bych nikdy nebral... to uz radsi papst, ale ty jsou hlucne, tak bych je stejne stahoval. kdyz jsem zkomal test na SHW, tak tam v podstate byl xilenc na 3 miste v prutoku...Drummz píše:a nebo priplatit hodne a jit do noctui
- Woyta
- Středně pokročilý

Rekl bych ze to uz je na osobnich preferencich.
Nexusy mam 3. Z toho jeden trochu zlobi.
Prutokove ma drobnej naskok Nexus.
Lozisko maji kluzne. Nexus ho ma krasne utesnene aby olej neutekl. Xilence jsem jeste rozebranej nemel.
Kamarad nebyl z Xilence moc nadsen. Byl nadsen z Akasy. Ja zase nebyl nadsen z Akasy. Ale Xilence jsem jeste v ruce nemel.
Tak si vyberte.
Nexusy mam 3. Z toho jeden trochu zlobi.
Prutokove ma drobnej naskok Nexus.
Lozisko maji kluzne. Nexus ho ma krasne utesnene aby olej neutekl. Xilence jsem jeste rozebranej nemel.
Kamarad nebyl z Xilence moc nadsen. Byl nadsen z Akasy. Ja zase nebyl nadsen z Akasy. Ale Xilence jsem jeste v ruce nemel.
Tak si vyberte.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Luděk
- Začátečník

-
Drummz prej je ta noctua nic moc moc nefouka a je jen o 100 levnejsi nez papstmyom píše:tu bych nikdy nebral... to uz radsi papst, ale ty jsou hlucne, tak bych je stejne stahoval. kdyz jsem zkomal test na SHW, tak tam v podstate byl xilenc na 3 miste v prutoku...Drummz píše:a nebo priplatit hodne a jit do noctui
Myom no jasne ze by se musel ztisit na tech 1400 otacek musi delat peknej kraval ale stejne tu vsici mate vetraky se snizenyma otackama ..
Xilence sou na max take hlucne
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Podle mě hodně záleží na kusu. Zvlášť když si ty fany necháte poslat poštou... Mě třeba Noctua slabě vrní a v recenzích o tom není ani zmínka. Xilence je za ty prachy asi nejlepší volba. Jeden mám a není špatnej. Pod 800rpm jde slyšet jenom v noci.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- AigorW
- Začátečník

- Vivec
- Středně pokročilý

nevim co čekáte od fanu za kilo, moc dobře si to pamatuju, kdy si fany vybíral a upozorňoval jsem, že to nejsou papsty za 500,- který vydržej dva roky, ale větráky "na jedno použití" který se musej po 3/4 roce vyměnit...AigorW píše:Do Xilence sem se nechal taky ukecat, ale uz nikdy vic. Po pul roce delaji vsechny 3 2x vetsi kraval
- PachezZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja ted obednal Xilency ale pocitam ze pristi mesic koupim dva Noctuy S12-800 , ted sem uz nechtel tolik utracet...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
TDi - Ten Dým Ignoruj
- AigorW
- Začátečník