FAQ: nLite - program na úpravu instal. CD Windows XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Server2003
Nováček
Nováček

Příspěvek od Server2003 »

kuceraj píše:Pokud se nekomu nechce stahovat aktualizace postupnen necht pouzije program Windows updates downloader. Naprosto super programek. Oznacite aktualizace a jednim kliknutim je stahnete do zadaneho adresare. Programek stahujte zde.
blbost zbytečnost nefungujeto tak či tak a stejně kdo neni lama a vi kde to hledat aj ty aktualizace co ma nainstalovane urobi soi tovšecko sám
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Server2003 píše:
kuceraj píše:Pokud se nekomu nechce stahovat aktualizace postupnen necht pouzije program Windows updates downloader. Naprosto super programek. Oznacite aktualizace a jednim kliknutim je stahnete do zadaneho adresare. Programek stahujte zde.
blbost zbytečnost nefungujeto tak či tak a stejně kdo neni lama a vi kde to hledat aj ty aktualizace co ma nainstalovane urobi soi tovšecko sám
Kdo neni lama tak za chvili zjisti, jak ten program funguje! Je to jednoduche a elegantni reseni, ktere nezabira cas zdlouhavym hledanim! :x
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Server2003
Nováček
Nováček

Příspěvek od Server2003 »

:lol: haha zdlouhavim hledaním to je lama prosimtě když umíš tak umíš ti všechny ty aktualizace sesosam do 5 minut z webu
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

ahoj
mam jednu otazocku, "trochu viac" som si osekal wokna a teraz ich nemozem vypnut - zobrazi sa hlaska "teraz mozete pocitac bezpecne vypnut" a pre vypnutie musim podrzat "power" 7-8s - proste nasilu ho vypnut
neviete cim to moze byt???
vdaka
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

zdarec, mám krapet problém, osekal sem si widle, vše v pohodě.
Ale odebral sem asi podporu modemy, no doted mi to nevadilo, ale když sem si koupil tel Samsung Z400, kterej se nehlásí jako mass-storage ale jako modem či co...
Problém je že s kompem telefon nekomunikuje, zobrazí se že to nenašlo instalační soubory .inf, jde je tam do widlí nějak donahrát?

díkec
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Mirda85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirda85 »

Prvně si ošahávám nLite a mám dotaz. Musím v téhle části něco zaškrtávat, nelze to jednoduše vynechat pokud nevím??

Obrázek

Dík za postřehy
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Mirda85 píše:Prvně si ošahávám nLite a mám dotaz. Musím v téhle části něco zaškrtávat, nelze to jednoduše vynechat pokud nevím??
samozrejme to muzes vynechat.
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

Cele jsem to tu sice neprocetl,ale jde udelat aby pc nabyhalo do win rychleji..?dekuji :wink:
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

habitat3 píše:Cele jsem to tu sice neprocetl,ale jde udelat aby pc nabyhalo do win rychleji..?dekuji :wink:
a o čem myslíš že je tenhle program :)

Jinak včera jsem se do toho konečně taky pustil vyházel jsem přibližně to co je napsáno v úplně první příspěvku tohodle tématu. Ale jelikož jsem měl hodně málo času na reinstal, tak jsem vyzkoušel náhradní řešení a dal jsem instalaci woken jen opravit a zabralo to skvěle - tedy některé věci tam zůstali, takže to nebyl 100% postup, ale to si vyházím pomoci XPlite.
Náběh woken je rychlejší, ale né nijak razantně, ale pak samotná práce se zrychlila minimálně o 100%, programy mi teď nabíhají všechny do 2 vteřin, World, který předtím startoval dobrých 5-6 sekund se otevře skoro okamžitě...až se mi tomu nechce věřit :)

Nejvíce se mi líbily možnosti tweakování, je jich tam opravdu dost a můžete si pohrát dle libosti....jsem si konečně odstranil ty blbý šipky na ikonách na ploše a z názvů zmizel"zástupce" - jasně jde to i jinak, ale tohle je moc elegantní rešení, nehledě na to, že to tak už bude i při přístím reinstal.

Jediné co jsem nenašl je tato záložka:

b)file open/save dialog: zde jsem zaškrtnul: disable file MRU-List , což jsou informace o v poslední době nejvíce používaných souborech, aplikacích, dokumentech apod. , zkuste si dát scan Ad-awarem a uvidíte kolik informací obsahují

nevíte kde to je v té nové verzi??

Takže to vidím ještě na pár pokusů než se dostanu k finální verzi...ale u XP určitě zůstanu, jsem chtěl přejít na Vistu, ale potom co jsem si takhle hezky Opečoval XP se mi už nechce :)
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

Hladam cloveka/ludi, ktori by so mnou zapracovali na PODROBNOM navode pre nlite. Tzn. popis absolutne vsetkeho co sa da odstranit. Ozvite sa na icq 173791209
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Server2003 píše::lol: haha zdlouhavim hledaním to je lama prosimtě když umíš tak umíš ti všechny ty aktualizace sesosam do 5 minut z webu
Misto machrovani napis jak.
Endli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Endli »

to Tupoun:chtěl bych integrovat WindowsMediaPlayer10 CZ do instalačních souborů Windows XP,jak jsi tady dříve psal.Mohl bys mi napsat,jak jsi to udělal?
Nebo klidně někdo jiný,pokud víte,jak na to.Dík :wink:
Endli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Endli »

Dobrý den,upravil jsem si windows pomocí nLite a dal jsem do něj opravné balíčky.Po instalaci mi ale automatické aktualizace znovu chtějí stahovat balíčky,které jsem už do windows integroval v nLite.Nevíte čím to je?
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ty opravné balíčky WinXP mi přijdou skoro jako davová mánie. Už přes dva roku jedu na WInXP SP2 nLite a SP2 bylo to poslední, čím jsem XP aktualizoval. XP běhají stále bez problému a perfektně rychle, bez jediného viru, útoku, trojana..... a ostatního balastu.

Podle mě, pokud jsou XP v nLite dobře udělané, tak žádné opravné balíčky není třeba.
Jasně, taky občas na noutu aktualizuji, ale na neořezaných XP, kde to má své opodstatnění.

nepřehánějte to!!! nebo z toho zmagoříte :D
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kuavik píše:ty opravné balíčky WinXP mi přijdou skoro jako davová mánie. Už přes dva roku jedu na WInXP SP2 nLite a SP2 bylo to poslední, čím jsem XP aktualizoval. XP běhají stále bez problému a perfektně rychle, bez jediného viru, útoku, trojana..... a ostatního balastu.

Podle mě, pokud jsou XP v nLite dobře udělané, tak žádné opravné balíčky není třeba.
Jasně, taky občas na noutu aktualizuji, ale na neořezaných XP, kde to má své opodstatnění.

nepřehánějte to!!! nebo z toho zmagoříte :D
to že ty žádné balíčky neinstaluješ a nic se ti nestalo, neznamená že nebezpečí neexistuje ;-)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Endli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Endli »

No je fakt,že už jsem z toho začínal magořit,jak píšeš. :-D takže už jsem to nechal tak.Je fakt,že mi taky XP jely celou dobu dobře jen s SP2,ale když je možnost je vylepšit,tak to člověku nedá. :wink: Ale aspoň ten WMP10 jsem tam dostal ... jenže teď už je zase WMP11. :(
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

zombux píše: to že ty žádné balíčky neinstaluješ a nic se ti nestalo, neznamená že nebezpečí neexistuje ;-)
jasan, neříkám přece, že neexistuje, ale chci naznačit, že pro běžného smrtelníka s kompíkem v domácnosti, je riziko minimální 8) , tak proč to dramatizovat
Toshiba P100-10P

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kuavik píše:
zombux píše: to že ty žádné balíčky neinstaluješ a nic se ti nestalo, neznamená že nebezpečí neexistuje ;-)
jasan, neříkám přece, že neexistuje, ale chci naznačit, že pro běžného smrtelníka s kompíkem v domácnosti, je riziko minimální 8) , tak proč to dramatizovat
ano to je pravda :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Endli píše:No je fakt,že už jsem z toho začínal magořit,jak píšeš. :-D takže už jsem to nechal tak.Je fakt,že mi taky XP jely celou dobu dobře jen s SP2,ale když je možnost je vylepšit,tak to člověku nedá. :wink: Ale aspoň ten WMP10 jsem tam dostal ... jenže teď už je zase WMP11. :(
na WMP se vybodni, nainst. si winampa 8-)
Toshiba P100-10P

Endli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Endli »

Winampa mám,ale používám ho spíše na audio než na video soubory. :)
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“