Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Indexovani

Příspěvek od H2SO4 »

Uz se to tady resilo ale nevite nekdo ktere sluzby presne delaji indexovani.

ovladaci panely => Zmenit spusob hledani v systemu windows,tam jsem vsechno zakazal,mam tam napsano i dokonce 0 polozek bylo indexovano ale stejne porad hardisk hrabe.

Napr: kdyz si dam spravne uloh,je tam kolonka Fyzicka pamet a podtim je Celkem,V mezipameti,Volno a disk hrabe vzdy dokud u "Volno" neni cca 50 a vsechno se nepremisti do "V mezipameti.

Po vypnuti hry napr.WoW se uvolni cca 500MB a disk zase hrabe dokud se vsechno nepresune do V mezipameti.Todle je taky indexovani nebo nejaka jina sluzba?

Jde to nejak vypnout nebo to tak proste je u vist?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

mám možnost získat Vistu x64 v USA, jde do ní po nainstalování přiinstalovat čeština stejně jako do x86?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

m1112 píše:mám možnost získat Vistu x64 v USA, jde do ní po nainstalování přiinstalovat čeština stejně jako do x86?
teoreticky ano, ale české MUI ještě není možno stáhnout, což je dost napřesdržku, MS už ho slibuje celkem dlouho
ignorelist: kremrole a dezoláti
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

zombux píše:
m1112 píše:mám možnost získat Vistu x64 v USA, jde do ní po nainstalování přiinstalovat čeština stejně jako do x86?
teoreticky ano, ale české MUI ještě není možno stáhnout, což je dost napřesdržku, MS už ho slibuje celkem dlouho
díky za odpověď, snad to bude brzo
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Caues, od vcerejska mam take visty, konkretne vista home premium, dnes jsem narazil na takovy maly problem a jelikoz se v nich jeste nevyznam prosim o radu. Pri instalaci acrobat readera 8, freeware verze mi to pise hlasku: Složka pro dočasné soubory je umístěna na disku, který je plný, nebo k ní nelze získat přístup. Uvolněte místo na disku nebo se přesvědčte, zda máte u této dočasné složky oprávnění pro zápis. Pritom na disku mam dost mista, nevite nekdo co s tim?
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

mám ultimate visty a dělá mě to to samý =)) vyřešil sem to tím že sem si nainstaloval Foxit reader.je mnohem rychlejší než nějakej acrobat reader...
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

On to neni problem instalnout neco jinyho, treba acrobat 7 mi tam jde v pohode, jenom me zajimalo jestli nema na tohle nekdo nejaky reseni...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Po nainstalovani aktualizaci ovladacu (oznaceno cervene) se mi oba SATA disky zobrazuji jako SCSI zarizeni a prestal fungovat S.M.A.R.T. Nevite jak se tech aktualizaci zbavim? V moznostech pro odinstalaci aktualizaci se tam neobjevi.

Obrázek
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Snah
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snah »

harleymaster píše:Caues, od vcerejska mam take visty, konkretne vista home premium, dnes jsem narazil na takovy maly problem a jelikoz se v nich jeste nevyznam prosim o radu. Pri instalaci acrobat readera 8, freeware verze mi to pise hlasku: Složka pro dočasné soubory je umístěna na disku, který je plný, nebo k ní nelze získat přístup. Uvolněte místo na disku nebo se přesvědčte, zda máte u této dočasné složky oprávnění pro zápis. Pritom na disku mam dost mista, nevite nekdo co s tim?
Mě pomohlo nastavit u toho instalačního souboru mod kompatibility jako WinXP+SP2, pak instalace proběhla bez problémů.
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Zdar,poradíte mi nějaký kvalitní program na čištění registru? dík (jedná se o vista 64 bit verzi)
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Raiderpaco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raiderpaco »

TuneUP 2007 je asi to nejlepsi co se da na Vista64 sehnat ale je placenej ...
Asus M2R32-MVP(SB600) Athlon64X2 @2,6Ghz
2x1024 Kingstone@750Mhz HISX1950Pro IceQ3
X-Fi PRO
VISTA64
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Raiderpaco píše:TuneUP 2007 je asi to nejlepsi co se da na Vista64 sehnat ale je placenej ...
Díky funguje bezvadně.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

máte někdo zkušenosti s CADem pod Vistou? Na betě jsem ho nějak zapomněl vyzkoušet.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Určitě už to tady někde je, ale kdo to má hledat - odstranění šipek u zástupců. Ve 32 bit verzi jsem to řešil pomocí souboru noarrow.ico a úprav registru, ale v 64 bitech tohle nefunguje, máte někdo nějakej návod na 64 bitů? Dík Lojza
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tuneup utilities by to měly zvládnout :) bohužel placené...jiné řešení mě nenapadá
sunamo
Nováček
Nováček

Příspěvek od sunamo »

Kynio píše:Zdravím. Mám Vista ultimate v CZ. Problém je ten že mě docela často využívá procesor tak na 90% proces Trustedinstaller.exe. Paměť zabírá jen 11,5Mb a v popisu je Windows modules installer. Začne si prostě zatěžovat procík kdy chce. Nevíte někdo proč to dělá nebo k čemu vůbec tento proces je? Díky
Krom doplňovaní funkcí/modulů do Windows ješte obsluhuje Automatické aktualizace...
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

visty - diky nim se v poslednich dnech opravdu nenudim. Nejenom ze se zapnutym UAC a CAD nejede free verze RealVNC (a jejich odnoze, funguji jen placene verze), ale jelikoz pouzivame v praci pripojeni pres domenu a proxy server s basic autorization, vubec se to nedomluvi. Sitove disky mam, super vsechno v interni siti funguje, ale ven se pres proxy nedostanu (samozrejmne ze ji mam nastavenou a pro jistotu firewall off). Http ani https, natozpak aktualizace ci bitdefender se nedokazi pripojit ven. O problemu s basic autorization (dale jiz jen BA) s updaty, aktivaci win a off a bitdefenderem vim, ale to http a https mi nejde do hlavy. Squid to vraci (v logu pise, ze windowsy se prihlasuji anonymne). Pritom jmeno a heslo by si mely brat z prihlaseni do domeny. FTP funguje, tam se jmeno a heslo zadava pri pripojeni zvlast. Nema s tim nekdo zkusenosti ? XP nemely problem.

A perlicka nakonec - kdyz jsem se vyhodil z domeny, ze to zkusim znovu, chtel jsem se prihlasit (jako uz stokrat drive na xp) na jediny existujici ucet Administratora. Jake prekvapeni kdyz me to napsalo "ucet byl zakazan". Domenovy uz jsem pouzit nemohl jelikoz domena byla vyhozena z prihlaseni. Co ted ? Po dni vareni mozku jsem to vyresil uplne jednoduchou veci - nabootoval Visty z DVD a zvolil obnoveni systemu ze zachraneho bodu (jeste ze jsem si ciste nahodou jeden udelal). Konecne jsem se mohl prihlasit do sveho vlastniho pocitace.
Kriss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

Nazar. Visty ultimate uz mam asi 2 mesice a za tu dobu se mi podarilo povypinat snad vsechny funkce ktery byly uplne na hovno krome dvou.
1) jak dostat do adresniho radku ve slozkach normalni adresu (c:\windows\blablabla)
2) jak primet visty aby vsechny slozky vypadali stejne (zobrazit jako podrobnosti)
Tyhle 2 funkce se mi za 2 mesice usilovnyho zkouseni nepodarilo vypnout. Please help. Pokud sem pisu neco co se tu uz resilo tak sry, necet sem tenhle thread pac je moc dlouhej
CPU: Intel Core2Duo E6300 1,86GHz@3,2GHz MB: Asus P5B Deluxe/WiFi-AP RAM: Geil 2048MB DDR II 800MHz Kit @914MHz GPU: ATI Radeon X1950PRO Ultimate
http://share.csko.net/files/KT-PC/

Posledni vytvor: http://hledej-aukce.cz
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

2kriss: jestli to vubec pujde, preci jen je to novy pruzkumnik a nemuzes predpokladat,ze po dukladnem ladeni to bude to same jako v XP. Ja pouzivam total commander (jsem na to zvykly uz od dob dosu - NC, VC), tudiz se pruzkumnikem prilis nezabyvam, otevru ho pouze obcas.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nevím jestli to tady už bylo, asi ne :) VHD předkonfigurovaný image Visty s 30denní zkušební lhůtou ke stažení na webu MS

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“