Asus WL-500g a firewall = " VYRESENO "

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asus WL-500g a firewall = " VYRESENO "

Příspěvek od jamesjapp »

Zdravim ..
Potreboval bych poradit jak se u tohoto routeru zapina interni firewall ,protoze co jsem se dival do manualu tak by mel byt normalne v konfiguraci . Ja to tam vsak vubec nemam ...Myslim samozrejme v menu nastaveni routeru .Zkousel jsem i aktualizovat FW a nic ( v 1.9.5.0)

Nebo je firewall pouze u modelu Deluxe ? ...

Tady je kdyztak fotka toho menu ....
(podle manualu by tam mela byt polozka "Internet FIrewall")

http://img488.imageshack.us/my.php?image=wl500gka7.jpg

Diky
Naposledy upravil(a) jamesjapp dne čtv 26. črc 2007, 11:51, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

firewall ma urcite i Tvuj router, zkus to prolezt jeste jednou poradne, asi to tam bude nekde zahrabany, mozna se to bude schovavat pod SPI (stateful packet inspection)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

Dekuji za odpoved ,bohuzel jsem vse jeste jednou prosel ...zatim bez vysledku .Muze mi nekdo rict jestli to fakt neni tim ,ze ja mam jen WL-500g bez toho DELUXE ???
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

jamesjapp píše:Dekuji za odpoved ,bohuzel jsem vse jeste jednou prosel ...zatim bez vysledku .Muze mi nekdo rict jestli to fakt neni tim ,ze ja mam jen WL-500g bez toho DELUXE ???
ne, je to tam ... kdyztak si dje novej fw :)

mno a ja jdu napat post, ze mi klekl wl500g pri davani novyho FW :(
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

ked je to ešte aktualne tak zajtra mozem mrknut do mojej 500 g a buchnut ti to sem
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

Stale aktuelni problem ...Nekdo tady psal at vyzkousim novy FW ,ale jaky novy ? ... pokud se nepletu tak na Asus strankach jiny neni . ( v 1.9.5.0 a tu jsem zkousel )

Pokud si myslite ,ze jsem slepej ...tak zkouknete ten obrazek v prvnim postu ,opravdu v tom menu routeru neni polozka Firewall .

Dekuji za dalsi pomoc .
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

jamesjapp píše:Stale aktuelni problem ...Nekdo tady psal at vyzkousim novy FW ,ale jaky novy ? ... pokud se nepletu tak na Asus strankach jiny neni . ( v 1.9.5.0 a tu jsem zkousel )

Pokud si myslite ,ze jsem slepej ...tak zkouknete ten obrazek v prvnim postu ,opravdu v tom menu routeru neni polozka Firewall .

Dekuji za dalsi pomoc .
Mám ho doma, odpoledne to prověřím, ale skutečně by to tam být mělo. Máš opravdu tento model? A tímto FW 1.9.5.0??
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

jj ..protoze jsem provedl update firware ,ale dost jsem si s tim hral ,ted presne nevim jakou verzi jsem tam nakonec zanechal (delal jsem to uz vice nez pred mesicem)

WL-500g to je urcite ...ale pro jistotu se podivam jeste jednou na krabici .
Po praci napisu .

Byl by si moc hodny,protoze vsude na forech jsem si vsiml ze to tam standardne firewall ma (alespon podle fotek )
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

Tak jsem se pro jistotu jeste jednou dival na ten muj Asus router a je na nem napsano WL - 500g a verze FW je 1.9.5.0 ...

Nejake napady ?
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

jamesjapp píše:Tak jsem se pro jistotu jeste jednou dival na ten muj Asus router a je na nem napsano WL - 500g a verze FW je 1.9.5.0 ...

Nejake napady ?
Tak veškeré nápady asi došly. Já mám ASUS wl-500g a FW mám 1.9.2.7 a položku "Internet Firewall" v něm skutečně mám!
Ale je zajímavé, že mám starší verzi FW. Kdysi jsem jí upgradoval (na tu, co mám nyní), protože se starým FW se mi při stahování velkého objemu dat zasekával. Nyní běhá naprosto v pohodě.

EDIT: Ale je mi to divný, protože jsem kdysi určitě upgradoval na FW 1.9.5.0, tak kde se mi tam teĎ vzal 1.9.2.7, to netuším?!
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

nj ..diky za snahu ,ale proste se tam ta polozka v menu neobjevi .Uz jsem se jednou ptal ,jestli se treba nemusi nekde povolit nebo zapnout ten firewall,ale asi je to blbost .

Mozna by bylo na case zkusit Asusackou podporu ...ale jestli mi vubec nekdo odpovi na tom jejich foru .Protoze co jsem se dival na ceskou verzi ,tak to tam nejak moc nezije .
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

jamesjapp píše:nj ..diky za snahu ,ale proste se tam ta polozka v menu neobjevi .Uz jsem se jednou ptal ,jestli se treba nemusi nekde povolit nebo zapnout ten firewall,ale asi je to blbost .

Mozna by bylo na case zkusit Asusackou podporu ...ale jestli mi vubec nekdo odpovi na tom jejich foru .Protoze co jsem se dival na ceskou verzi ,tak to tam nejak moc nezije .
Je to opravdu záhadam stejný model ,stejný FW, tak kam se ta položka poděla, bůh ví. Leda by mě tak napadalo, jestli třebas podle toho, v jakém módu ti zrovna ten ASUS běží, tek jestli se podle toho nemění i ta nabídka v menu.
(v jakém módu máš toho ASUSe? (OPERATION MODE)) Já ho mám jako HOME GATEWAY.
Naposledy upravil(a) Stanley dne čtv 26. črc 2007, 06:31, celkem upraveno 1 x.
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

Tak jsem to okouknul a mam tam nastaveny " Access Point" ...Myslis si ,ze by to mohlo byt tim ...?
Ja bych to zkusil zmenit ,ale abych to zase nerozjebal .
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

Stanley ty ses fakt bedna ...bylo to tim ,dal jsem tam "Home Gateway" a skutecne tam naskocil Firewall .

Diky ...diky ...diky ....
(kdybych mohl ,tak ti libam ruce )
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

jamesjapp píše:Stanley ty ses fakt bedna ...bylo to tim ,dal jsem tam "Home Gateway" a skutecne tam naskocil Firewall .

Diky ...diky ...diky ....
(kdybych mohl ,tak ti libam ruce )
Líbat ruce mi nemusíš, hlavně, že jsme to rozlouskli 8) Samotnýho mě to moc zajímalo, taková záhada.

EDIT: teď už by to asi mohlo být LOCK, ne?!
jamesjapp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamesjapp »

jj ...prosim moderatory o LOCK .Diky ...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“