Intel pentium D a brutální teplota

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

0sid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Intel pentium D a brutální teplota

Příspěvek od 0sid »

V pátek večer jsem si dohromady složil komp s procesorem Intel pentium D a nestihl jsem dojít koupit pastu.

No nic, dal jsem na to originál větrák na kterym jsem už neměl tu teplovodivou folii co tam výrobce dává.

Pustil jsem kompa a po pěti minutách to spadlo....vlezu do biosu a procesor měl 92 stupňů.

Chci se zeptat jestli to pasta sníží na těch 70 stupňů o kterejch všichni řikaj žej jsou normální.

popřípadně co na to stačí dát za větrák? dík sid
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

jasne ze znizi....jak ta mohlo napadnut nedat pastu medzi CPU a chladic... este ktomu pri procesore co tak neskutocne hreje :stupid:
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

imho máš špatně nasazenej chladič, pořádně ho zkontroluj, mně se nasadit podaří vždycky tak napotřetí po řádným kur*ování :oops:
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
0sid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0sid »

No......v takový řiti jako je kutná hora nemaj v sobotu ráno nikde otevříne....sem to chtěl zkusit no.......
0sid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0sid »

Na kolik vlastně s tim jejich origoš větrákem má běhat pentium D :D :D nevěřim že může běhat podle návodu na 40 stupňů
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

0sid píše:Na kolik vlastně s tim jejich origoš větrákem má běhat pentium D :D :D nevěřim že může běhat podle návodu na 40 stupňů
Me s boxem chodila D805ka pri max otackach okolo 68°C v plne zatezi, byla tam ta puvodni pasta.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

scream píše:jasne ze znizi....jak ta mohlo napadnut nedat pastu medzi CPU a chladic... este ktomu pri procesore co tak neskutocne hreje :stupid:
s lapovanym stock chladicom tu mam semprona 2.8 na soc 754 tusim a teplota po OC na 2400Mhz teplota bola taka ze sbiol chladic studeny max 50 stupnov :D ;) a to BEZ pasty :D a fici jak hodinky :D
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

u CPU s IHS nieje potrebne davat pastu ak su povrchy dost hladke.
Ja pastu vacsinou nedavam.
A keno nemachruj sa s tym sempronom ked je moj :lol: mas ho iba pozicany :lol:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Vždy by tam alespoň tenký film pasty měl být, aby se zacelily miniaturní a pouhým okem sotva viditelné nerovnosti v povrchu heatsinku a IHS.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sockete vetsi pikacovinu sem neslisel...

osobne mi D805ka bezela pri 90°C stabilne na 4GHz, ale s ninjou. pochybuju ze by to chudera vydrzela bez pasty :stupid:
0sid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od 0sid »

Ja na to teda koukal a ten medenej povrch je poskrabanej jako pes, stahnul jsem z toho lihovim polstarekm tu starou follii, teda kdyz jsem menil MB
a koukal jsem jak je to poskrabane,

rekl bych ze ten vetrak original od intel stoji dost za hov*o
0sid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0sid »

Jan Machalík píše:
0sid píše:Na kolik vlastně s tim jejich origoš větrákem má běhat pentium D :D :D nevěřim že může běhat podle návodu na 40 stupňů
Me s boxem chodila D805ka pri max otackach okolo 68°C v plne zatezi, byla tam ta puvodni pasta.
JJ...tj ono....s tou původní foliii to běhalo na 67-70 C, ale vyměnil jsem desku a jak jsem řikal nestacil jsem tam nic dat a z procesoru se mi stal topinkovac :oops:
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

to je niic uz sa my 4x stalo ze som nemal zapaty vetrak na semprone 2.5 :D a isiel na pasiv cca 5 min zdycky potom sa vypal :D ale zda sa ze aj taketo brutalne prehrievanie vydrzal ;)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

//zmen si obrazek v podpisu ;) jinak te tu admini killnou :lol:

ten cpu to kolikrat vydrzi i tak
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

Flegy píše:sockete vetsi pikacovinu sem neslisel...

osobne mi D805ka bezela pri 90°C stabilne na 4GHz, ale s ninjou. pochybuju ze by to chudera vydrzela bez pasty :stupid:
mno tak vsetky CPU ktore mam doma a su s IHS mi bezia bez pasty :roll:
to mam semprona 2800, 2600, athlona 3000 venice, 3000 winch, PD 805 alebo aj tulene..
naco tam davat pastu ked ju potom musim davat dole a je tam na nic..
ak je IHS +- rovne tak netreba pastu :)
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

lol, sockete ty ses dobrej vymastek
samozrejme pasta je nutna, obzvlast u takovejch primotopu jako je netburst
davat chladic na cpu jen tak uplne "na sucho" muze jedine neznalek, idiot a blazni, kteri lapujou oba povrchy k dokonalosti zrcadla ci vymysli jiny sileny vyfikundace
proste pasta musi byt a pak uz je celkem jedno jaka, jakakoliv je lepsi nez zadna
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ta pasta krome toho co uz tu bylo receno pomaha i k lepsimu dosednuti cpu k chladici ... to je fyzikalni zakon ... a nedovedu si predstavit jak otacim chladicem na cpu aby dosedl perfektne nasucho ... jojo to by skripalo ...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

oni se jen snazej vymejslet pikacoviny :wink: , podobna diskuze tu byla pred rokem a pul... :roll:
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

0sid:

Kup brusný papír s jemností 600 (water proof) a opatrně ten poškrábaný povrch vylešti do zrcadlového lesku (samozřejmě namokro). Pak už jen tenkou vrstvu pasty a teploty poletí dolů. Některé chladiče jsou nejen poškrábané, ale i křivé. Jednou jsem musel použít obyčejný pilník ke srovnání povrchu a až pak lapovat. Broušení dělám obvykle na skle (staré zrcadlo bez rámčku). Není to žádná věda.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nj, ale zaruka... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“