Intel pentium D a brutální teplota
- 0sid
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Intel pentium D a brutální teplota
V pátek večer jsem si dohromady složil komp s procesorem Intel pentium D a nestihl jsem dojít koupit pastu.
No nic, dal jsem na to originál větrák na kterym jsem už neměl tu teplovodivou folii co tam výrobce dává.
Pustil jsem kompa a po pěti minutách to spadlo....vlezu do biosu a procesor měl 92 stupňů.
Chci se zeptat jestli to pasta sníží na těch 70 stupňů o kterejch všichni řikaj žej jsou normální.
popřípadně co na to stačí dát za větrák? dík sid
No nic, dal jsem na to originál větrák na kterym jsem už neměl tu teplovodivou folii co tam výrobce dává.
Pustil jsem kompa a po pěti minutách to spadlo....vlezu do biosu a procesor měl 92 stupňů.
Chci se zeptat jestli to pasta sníží na těch 70 stupňů o kterejch všichni řikaj žej jsou normální.
popřípadně co na to stačí dát za větrák? dík sid
- scream
- Začátečník

- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- 0sid
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- 0sid
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Me s boxem chodila D805ka pri max otackach okolo 68°C v plne zatezi, byla tam ta puvodni pasta.0sid píše:Na kolik vlastně s tim jejich origoš větrákem má běhat pentium D![]()
nevěřim že může běhat podle návodu na 40 stupňů
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
s lapovanym stock chladicom tu mam semprona 2.8 na soc 754 tusim a teplota po OC na 2400Mhz teplota bola taka ze sbiol chladic studeny max 50 stupnovscream píše:jasne ze znizi....jak ta mohlo napadnut nedat pastu medzi CPU a chladic... este ktomu pri procesore co tak neskutocne hreje
- socket
- Začátečník

- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Vždy by tam alespoň tenký film pasty měl být, aby se zacelily miniaturní a pouhým okem sotva viditelné nerovnosti v povrchu heatsinku a IHS.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- 0sid
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hmm
Ja na to teda koukal a ten medenej povrch je poskrabanej jako pes, stahnul jsem z toho lihovim polstarekm tu starou follii, teda kdyz jsem menil MB
a koukal jsem jak je to poskrabane,
rekl bych ze ten vetrak original od intel stoji dost za hov*o
a koukal jsem jak je to poskrabane,
rekl bych ze ten vetrak original od intel stoji dost za hov*o
- 0sid
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
JJ...tj ono....s tou původní foliii to běhalo na 67-70 C, ale vyměnil jsem desku a jak jsem řikal nestacil jsem tam nic dat a z procesoru se mi stal topinkovacJan Machalík píše:Me s boxem chodila D805ka pri max otackach okolo 68°C v plne zatezi, byla tam ta puvodni pasta.0sid píše:Na kolik vlastně s tim jejich origoš větrákem má běhat pentium D![]()
nevěřim že může běhat podle návodu na 40 stupňů
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- socket
- Začátečník

mno tak vsetky CPU ktore mam doma a su s IHS mi bezia bez pastyFlegy píše:sockete vetsi pikacovinu sem neslisel...
osobne mi D805ka bezela pri 90°C stabilne na 4GHz, ale s ninjou. pochybuju ze by to chudera vydrzela bez pasty
to mam semprona 2800, 2600, athlona 3000 venice, 3000 winch, PD 805 alebo aj tulene..
naco tam davat pastu ked ju potom musim davat dole a je tam na nic..
ak je IHS +- rovne tak netreba pastu
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- axloth
- Začátečník

-
lol, sockete ty ses dobrej vymastek
samozrejme pasta je nutna, obzvlast u takovejch primotopu jako je netburst
davat chladic na cpu jen tak uplne "na sucho" muze jedine neznalek, idiot a blazni, kteri lapujou oba povrchy k dokonalosti zrcadla ci vymysli jiny sileny vyfikundace
proste pasta musi byt a pak uz je celkem jedno jaka, jakakoliv je lepsi nez zadna
samozrejme pasta je nutna, obzvlast u takovejch primotopu jako je netburst
davat chladic na cpu jen tak uplne "na sucho" muze jedine neznalek, idiot a blazni, kteri lapujou oba povrchy k dokonalosti zrcadla ci vymysli jiny sileny vyfikundace
proste pasta musi byt a pak uz je celkem jedno jaka, jakakoliv je lepsi nez zadna
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- kocourleo
- Začátečník

0sid:
Kup brusný papír s jemností 600 (water proof) a opatrně ten poškrábaný povrch vylešti do zrcadlového lesku (samozřejmě namokro). Pak už jen tenkou vrstvu pasty a teploty poletí dolů. Některé chladiče jsou nejen poškrábané, ale i křivé. Jednou jsem musel použít obyčejný pilník ke srovnání povrchu a až pak lapovat. Broušení dělám obvykle na skle (staré zrcadlo bez rámčku). Není to žádná věda.
Kup brusný papír s jemností 600 (water proof) a opatrně ten poškrábaný povrch vylešti do zrcadlového lesku (samozřejmě namokro). Pak už jen tenkou vrstvu pasty a teploty poletí dolů. Některé chladiče jsou nejen poškrábané, ale i křivé. Jednou jsem musel použít obyčejný pilník ke srovnání povrchu a až pak lapovat. Broušení dělám obvykle na skle (staré zrcadlo bez rámčku). Není to žádná věda.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518