Výměna chladiče CPU

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Výměna chladiče CPU

Příspěvek od Rhino.M »

Mám tento chladič...

http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 343&kat=82

a chci ho vyměnit za tento...

http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=2209&kat=2

Vyplatí se to? Případně znáte lepší chladič než je ten LC, ale stejného typu?
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

proboha to nedelej....jestli to bude kvalita jako zdroje, tak ti vetrak bude za tejden jecet jako svina
Jit do neceho jinyho v tyhle cene podle me nema smysl, Freezer je super chladic
.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj to radeji tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29744

muzes se jeste mrknout tady je tu test chladicu a vysledky http://www.svethardware.cz/art_doc-4E64 ... C3D4F.html

trochu o tom popremyslej jestli by se treba nevyplatilo koupit neco jako je Sycle Ninja nebo neco jineho, aby pak treba pri vymene desky nedoslo ke kolizi s chladicem od chipsetu
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Helstik > no zalman vůbec.. výkonově se vůbec nechytá
vzal bych freezera nebo něco z bazaru (já sem koupil typhoona za 400kč)
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Cujo píše:Helstik > no zalman vůbec.. výkonově se vůbec nechytá
Kdyby ses podíval , tak píše že má freezra .

t.m.Petnov : Bud nech freezra , a pokud potřebuješ něco lepšího tak noctua nebo scythe , popřípadě nějaký Thermalright. Vše za cenu přes 1200Kč.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Maddogg píše:
Cujo píše:Helstik > no zalman vůbec.. výkonově se vůbec nechytá
Kdyby ses podíval , tak píše že má freezra .

t.m.Petnov : Bud nech freezra , a pokud potřebuješ něco lepšího tak noctua nebo scythe , popřípadě nějaký Thermalright. Vše za cenu přes 1200Kč.
sry nepodíval jsem se no :oops:
pokud bys chtěl jít přes hranici 1k tak bych doporučil Coolermaster GeminII..
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Cujo píše:
Maddogg píše: Kdyby ses podíval , tak píše že má freezra .

sry nepodíval jsem se no :oops:
pokud bys chtěl jít přes hranici 1k tak bych doporučil Coolermaster GeminII..
no pokud ses dival na ty obrazky tak ten GaminII je pekna obluda a borec musel posunout grafiku do jineho slotu.Vysel z toho testu sice nejlip ale kolik zabira mista!!
Spis bych bral ten Termalright Ultra - 120 bohuzel je nejdrazsi ale jak se rika za kvalitu se plati :roll:

Termalright SI -128 taky neni k zahozeni :)
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Helstik píše:no pokud ses dival na ty obrazky tak ten GaminII je pekna obluda a borec musel posunout grafiku do jineho slotu
Jestli si si vsimnul, je to problem jen u amd a jen pokud je socket orientovanej nevhodne... nevime jak ho ma t.m.petnovova deska...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

http://www.alza.cz/dfi-lanparty-ut-nf3- ... d54487.htm
ma tuhle ma to v popisu a pokud jsem spravne hledal :)

tak nevim nevim jestli by se tam ten Gamin mozna by to bylo hodne natesno zrejme
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

vymenit tenhle za tenhle? to snad ne:D
zalman se chyta ale tak treba CNPS9500 ale to je uz jina liga a pisu to jen z hlavy pac ho mam..ani nevim esli by ti sel na socket (takze sorry za zbytecnej post :D ale NEKUPUJ to)
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

no pro představu mám toto... BTW: chladič byl původně fanem dolů, tak jsem trochu přemontoval sponu...

Obrázek
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Kdyz vezmes to co mam ja - Noctua NH-U12F tak imho chybu neudelas, navic i na AMD socketech jde otacet libovolne po 90°
pripadne noiseblocker coolscraper - http://www.ridea.cz/?cls=stoitem&stiid=77562
Tan jde otacet libovolne - treba po 1° a dle recenzi je dobrej...
Oba jsou v kategorii kolem 1500kč
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

ovšem tenhle Noiseblocker je pecka, vypadá opravdu dobře, sice vyšší cena, ale je vidět, že odpovídá kvalitě. :wink:

BTW: nemáte někdo zkušenosti s tímhle Asusem?
http://www.alza.cz/chladic-asus-silent- ... d67117.htm
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Uz podle parametru bude hlucny.

Ventilátor: 90 x 90 x 25 mm 2500RPM
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Abych nezakládal zbytečně další thread, dávám post sem.

Hledám někoho kdo má CoolerMaster GeminII . Potřeboval bych zjistit jeho rozměry (vzdálenost od základny k jednotlivým vyoseným koncům chladiče). Potřeboval bych ho na desku se sck. 775, takže by nemělo být problém ho dát svisle, což bych právě chtěl, ale nevím, jestli se od patice vejde ke grafice. Kdo ho tedy má a mohl by to odměřit, ať se prosím ozve.
Děkuji
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

KUP scythe Katana 2 není moc drahá a výkon potěší
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Nechci, ten už jsem měl. Potřebuji Gemini. Ani ne tak kvůli chladícímu výkonu, protože 4GHz procák zvládne téměř jakýkoli lepší chladič, ale hlavně kvůli vzhledu, který se mi u geminiho hodí do modu.
Puma17
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Puma17 »

ako mam postupovat pri vymene chladica na CPU ? Na Athlone XP 2600+ s jadrom Barton mam BOX chladic a teplotu mam 54°C
jio2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jio2 »

možno som si to nevšimol alebo ze by to tu fakt nebolo napisane preco chce vlastne t.m.petnov ten chladic menit?
MAOrh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MAOrh »

heh kdyz ja jsem ted menil chladic na CPU tak jse mi CPU prilepilo tak k boxovanymu chladici tak jsem sundach procak i s chladicem jak byl prilepenej...nastesti jse nic neskodilo ale lekl jsem se kdyz mi zustal procak prilepenej na chladici :lol:
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
MB GIGABYTE B550 GAMING X V2 CPU AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-U12F GPU NVIDIA GeForce RTX 3070 RAM Kingston FURY Beast DDR4 32GB 3600MHz SSD WD Blue SN570 1TB HDD Seagate SkyHawk 16TB ZDROJ SEASONIC FOCUS GX-750 CASE Fractal Design Define 4+window MONITOR MSI Optix G273QF + Philips 55PUS8303
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“