Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

zombux píše:nevím jestli to tady už bylo, asi ne :) VHD předkonfigurovaný image Visty s 30denní zkušební lhůtou ke stažení na webu MS

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
Pěkny:_) zrovna sem jdu že se zeptám jestli jde někde stáhnout legálně trial verze a vidim tohle.
Co to je za verzi?bych potřeboval zkusit ultimate ,kvuli media center..nebo prostě verzi kde je media center.
ale ted na to koukam,ma to nějak málo,to nejsou asi wokna to je jen nějakej doplněk k nim nebo co?
Naposledy upravil(a) Dex_Holland dne pon 9. črc 2007, 14:17, celkem upraveno 1 x.
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

myslím, že ten vhd (virtuální disk pro virtual pc) ti k otestování funkce media center bude napůl k ničemu. například TV karta ti tam určitě nepůjde
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

aha,to jsem právě nevěděl že to je jen nějakej virtual disk.
a trial vist ke stažení není? třeba xp64 bit šly trial stahnout ještě nedávno,nevim jak ted....
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Mám disk rozdělený na C: a D:. Na Céčku je Windows Vista, na D: pouze data. Když nainstaluji na D: WinXP, bude to fungovat? Aby mi to nějak nepřepsalo boot.ini a já si mohl vybrat operační systém při startu. Dík
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

no, na to opatrně, starší OS přepíše spouštěcí mechanismy toho novějšího...
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

DoomHammer píše:no, na to opatrně, starší OS přepíše spouštěcí mechanismy toho novějšího...
no právě z toho mám strach :(
A nechci to zase potom celé přeinstalovávat.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tohle jsem kdysi řešil s win xp +win 98 a postup byl nejdříve nainstalovat win 98...pokud se to udělalo naopak tak se přepsal boot xp a nešlo to
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Dex_Holland píše:tohle jsem kdysi řešil s win xp +win 98 a postup byl nejdříve nainstalovat win 98...pokud se to udělalo naopak tak se přepsal boot xp a nešlo to
hmm asi to fakt nemá cenu takže to raděj nechám být :(
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

a nebo zkus nějakej nástroj na zálohování systému.třeba acronis,kdyby se náhodou něco pokazilo,ikdyž nevim jestli tohle pomůže.(ale normální oprava jak bývá nabízena při bootu by pomohla beztak)...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lojza píše:Mám disk rozdělený na C: a D:. Na Céčku je Windows Vista, na D: pouze data. Když nainstaluji na D: WinXP, bude to fungovat? Aby mi to nějak nepřepsalo boot.ini a já si mohl vybrat operační systém při startu. Dík
ano, jde to přes utilitu třetí strany, například http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

nj, to už zase vypadá složitěj, ale dík. Ještě jeden dotaz - jak potlačitl obnovovací frekvenci ve hrách? Dík
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

na netu jsem četl nějaké spekulace ohledně tilt bits.Že se můžou aktivovat nějakou napěťovou špičkou,otřesem atd.Jak se vlastně pozná v praxi že je tilt bits aktivováno?A setkal se někdo z vás s tím co je napsáno například v tom článku "vista záměrně vadné.."? Nebo je to zase velkej humbuk akorát.Z jeden článek na mě udělal dojem takovej ,že je možné klopné bity aktivovat i přehnanym OC.Měl jsem možnost visty vyzkoušet cca týden a ničeho jsem si ale nevšiml.Žádná snížená kvalita čehokoliv atd...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

To je přehnaný, udělali záměrně špatný systém - no trocha logiky a jak ti to zní? Jako blbost. Ber to takhle - pořád všichni chtěli bezpečnost, stěžovali si, tak jim MS tu bezpečnost dal. A najednou se zase všichni diví, že že to s sebou nese vedlejší efekty.

Záměrně vadné Visty nejsou, oni nejsou vadné ani nezáměrně. Teď sem si je pěkně osekal o balast ( píšu o tom vedle ) a jsem ještě spokojenější. Rychlost srovnatelná s XP + mám pár nejdůležitějších fičurek + nestarám se o nějakej DX10 pro WXP a o spolehlivost si starost nedělám.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dex_Holland píše:na netu jsem četl nějaké spekulace ohledně tilt bits.Že se můžou aktivovat nějakou napěťovou špičkou,otřesem atd....
Tento dotaz jsem položil jednomu pracovníku MS a odpověď zněla: Nevím, ale je to možné... :blee:
Dex_Holland píše:...že je možné klopné bity aktivovat i přehnanym OC.....
Ano - pokud BIOS najede na jiné (defaultní) datum (třeba rok 2001), tak se mohou spustit tiltbits. :sad:
Visty při průchodu dat přes řadič disku kontrolují datum souborů - pokud se objeví "něco", co má datum v "budoucnosti, nebo editaci v "dávné minulosti", aktivuje to klopné bity a je na klopných bitech, jak to vyhodnotí... Právě na tohle mně nedokázal jistý člověk z MS podat jakoukoliv odpověď. :sad:
Pouze řekl: "Je to možné, víc o tom také nevím". :(

Další rozbor této problematiky najdete na jistých fórech, které nebudu z důvodů pravidel PCT zveřejňovat...
Naposledy upravil(a) Shit dne pon 9. črc 2007, 21:51, celkem upraveno 1 x.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

@Shit: Nevíš pls jak potlačit tu obnovovací frekvenci ve hrách?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lojza píše:@Shit: Nevíš pls jak potlačit tu obnovovací frekvenci ve hrách?
Ne - poslal jsem Visty k ledu, zkusím to možná tehdy, až bude venku Vista SP1....

//Edit:

Kód: Vybrat vše

http://www.zive.cz/Bleskovky/Windows-Vista-SP1-jeste-letos-prvni-beta-pristi-tyden/sr-1-sc-4-a-137012/default.aspx
* Vylepšení výkonu při kopírování souborů, startu a vypínání systému
* Vylepšení výkonu a snížení zátěže CPU díky podpoře pro SD Advanced Direct Memory Access
* Podpora ExFAT, souborového systému pro flash paměti známého z Windows Mobile 6.0
* BitLocker Drive Encryption bude vedle jednotky Windows podporovat i jiné lokální jednotky
* Podpora Extensible Firmware Interface na čtyřiašedesátibitových strojích
* Zvýšení úspěšnosti provozu Windows MeetingSpace a vzdálené pomoci za firewallem
Jestli toho v SP1 nebude víc, tak "musím" počkat až na Vista SP2. :sad:
Naposledy upravil(a) Shit dne pon 9. črc 2007, 22:29, celkem upraveno 2 x.
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Hoj lidi
Mam takovej problem pada mi system, ale fakt nwm cim to je mam OS Visty....proste zapnu kompa a pokazde mi cca tak do 5 minut vyskoci modra smrt pocitac nasledne restartuju a je vse OK a funguje bez problemu jak ma...fakt nwm cim to je jestli je chyba v softwaru bo v hardwaru?? nechce se mi moc do preinstalovani woken..tak se ptam jestli to nejde nak vyresit.. :sad:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

KnOx píše:...
To spíš vypadá na HW problém => Memtest, Prime@Orthos...
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

taky si myslim...ale jen sem zkousel jestli tady nekdo nemel stejnej problem..no nic zkusim ten memtest...prime uz sem testoval a OK..pak dam kdyztak vedet.. :wink:
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Tak MemTest taky v pohode..takze uz fakt nwm cim to je...:( ještě asi zkusim Orthoes a uvidi se... ale ze me ro se*e :evil:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“