DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - problemy a jejich reseni

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

USB

Příspěvek od Sheep-Master »

mě někdy nenajede myš nebo modem v USB, když to vypojim a zase zapojim tak OK, ale pěkně mě to štve.. nestává se to taky někomu?
aRf
Nováček
Nováček

Příspěvek od aRf »

No mě dřív nebyl občas vidět HDD na IDE a ztracela se mechanika DVD ,zkoušel jsem měnit biosy a různě nastavení v biosu ,nepomohlo ,tak jsem tam dal ještě jeden Sata disk ,místo IDE a nechal tam jen jednu mechaniku :sad: protože jsem toho laborování měl plný zuby :x
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tohle jako tobě se mi naštěstí neděje ale i tak mě to stim USB štve!
EDC
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: USB

Příspěvek od EDC »

Sheep-Master píše:mě někdy nenajede myš nebo modem v USB, když to vypojim a zase zapojim tak OK, ale pěkně mě to štve.. nestává se to taky někomu?
to máš ještě dobrý, mně když se občas nespustí myš, tak pomůže jedině restart, vypojit a zapojit vůbec.....
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

FSB

čus, už to opravdu nechápu, na 11x237@2607MHz to fachá v pohodě ale problém nastane pokud nastavim 10x260@2600MHz to vždy po najetí do windows tvrdej restart :evil: , těch 260FSB by se mi hodilo kvůli lepší děličce pamění :roll:
přidával sem napětí na chipsetu,hypertransport mám na 1x,mennší děličku sme nastavoval, přehazoval sata konektory... :(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

holt radic v procesoru takovy fsb uz nepobira no... :roll:
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mám na tom 3500+ winchestra na 2,6GHz víc ani ťuk :( ale i tak si myslim že to je celkem slušný...
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Problem s pametma

Příspěvek od Rodeo65 »

Cau mam problem s ramkama na teto desce. Mam 4x512MB A-DATA VITESTA 500MHz a v CPU-Z mi to ukazuje ze slot 1 a 2 mam DDR4000(500Mhz) a 3 a 4 mam jen DDR3200(400Mhz) je to jen chyba programu, nebo celeho nastaveni v PC?? Jinak jedu na 400Mhz 2.5,3,3,6 2T
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no podla mna by ti to malo ist na 333:D...tak to mozes byt asi celkom tad ze to mas na 400 mhz....ale ze ci je to vobec tak... :wink:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Mám první revizi (tusím revize 00?) LANPARTY UT nF4 Ultra-D a chtěl bych upgradovat z X2 3800+ na X2 4800+ (výhodná bazarová koupě). Má někdo zkušenosti s podporou tohoto CPU? Pojede to?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no..tak malo by to ist.....:)..a este sa kcem spyata..kde si ho zohnal?...:P...ten cpu...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

fat4l píše:no..tak malo by to ist.....:)..a este sa kcem spyata..kde si ho zohnal?...:P...ten cpu...
Melo melo. Chtelo by to jistotu :)... Je to pres znameho...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Tak nevim. Mam prokazatelne funkcni desku i funkcni grafiku. Tedy, dneska odpo mi no dvakrat nabootovalo a dostal jsem se i do instalatoru Woken (pak jsem to vypnul).
Nicmene to blblo, prestalo se to zapinat, pipalo... Koupil jsem novej zdroj (Chill SKUTECNE dela problemy). No a porad to nenabiha, i kdyz jsem se dostal o krok dal.
Nabiha nabiha, ale zustane svitit jedna LEDka, coz je podle manualu "VGA detected". Jo a kdyz zustane svitit, deska jednou pipne. A to je cely. Pak se zastavi vsechny vetraky (krom chipsetu) a monitor samozrejme porad cernej.

deska LanParty UT nF4 Ultra-D
grafika x1900XT od Sapphire

poradi nekdo?

Jo zkousel jsem i reset biosu a oba PCIe sloty.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

ako si skusal dosku ze je prokazatelne funkcna?....zober inu grafu..a skus to s inou..ako to pojde....k tym chillom....ano ..su na pichu...a s touto doskou taktiez aj enermaxi....dalsi problem moze byt v pamatiach....nastaveniach konkretne...a jak vlastne doslo k tvojmu problemu..?....
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Dneska rano mi prisla deska. Zapojim, nebootuje, akorat to vytrvale pipalo. Pak to jednou nebo dvakrat nabehlo, dostal jsem se do biosu a pustil kousek instalace Windows.
Pak to ovsem opet nebootovalo.

Nakonec jsem se nastval, vyhodil Chill zdroj a Koupil 430W Seasonic. Uz to nepipa, ale pokazdy se to s jednim kratkym pipnutim zastavi u rozsviceny posledni diody ("VGA detected"). A nic. Fakt nechapu. Nejvic me mate, ze to dvakrat nabehlo (=deska i grafika jsou funkcni).

Rano jeste vezmu grafiku a zkusim ji v praci, ale jsem si dost jistej, ze pobezi. Pak jeste vezmu nejakou starou PCI grafiku a jinou PCIe a zkusim doma.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

presne presne...poskusaj tie grafiky..kde a ako idu....pravdepodobne je problem v doske...sak uvidime no...ja som mal raz takyto problem...tiez som kupil dosku...zapojim...prebehne post..a dalej nic....sal som to reklamovat..hned mi dali iny kus..a bolo po probleme...
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

No jo, ale me nejvic mate, ze to bootovalo. Jinak bhych to neresil.. Lanparty s zadnyma konkretnima grafikama problemy nemelo, ze?
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

co ja viem tak nie....niekedy vsak pri taktovani trebalo menit frekvenciu PCIe.....ale kedze ty si nicn etaktoval..tak by v tom nemal byt asi problem...
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Tak nenabiha s jakoukoli grafikou. Vsechno vcetne jumperu na default... A to samy. Zacne se spoustet a zustane s jednim pipnutim viset na posledni LEDce. Pritom jsem si dost jistej, ze puvodnimu majiteli slapala v pohode.
Petroubek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petroubek »

Zdar. Sestavu na této desce mám už od prosince 2005. Mám na ní opterona 144 na zatím jen 2,3GHz, X800GTO, 2*512MB Ram Kingston HyperX. Vše mi jelo (a vlastně i jede v pohodě). Celé mi to napájel 400W Noname zdroj (ze skříně KME). Rozhodl jsem se pro výměnu zdroje, abych mohl konečně to CPU kloudně nataktovat (mám ozkoušeno zatím pár MHz přes 2,8GHz stabilně, ale s tím starým zdrojem jsem si to netroufl raději provozovat. Vybral jsem klasiku v podobě Fortron BlueStorm II 500W. Hodně lidí tady na fóru zdroje značky Fortron má s touto deskou a jedou bez problémů, tak jsem myslel, že mě problémy taky nepotkají.
Zdroj jsem klasicky připojil, deska neudělala ani štěk. Tak jsem vše odpojil, znovu zapojil, pořádně dotlačil všechny konektory a sláva, sestava se rozjela (to bylo včera večer). Tak fajn, mám to zprovozněno, ještě jsem byl pár minut na netu a pc jsem vypnul. Dnes ráno jsem pc zapnul, napsal si ve Wordu jednu stranu textu, dám tisk, a pc se vyplo. Tak hned všechno očuchávám, nic nesmrdělo. No jako první jsem šel zkusit starý Noname zdroj a normálně mi vše jede. Ten Fortron jsem zkusil ve starém pc s Bartonem a nic, bez reakce. Je vněm slyšet takové malé pískání, když dám ucho přímo k němu. Každopádně je po něm a teď ho se ho chystám reklamovat.
Jen by mě zajímal názor, co si o tom myslíte. Je možné, že to zapříčinila deska, že zdroj odešel? Nebo to byl prostě jen vadný kousek... Přemýšlel jsem totiž o tom, že bych vzal kdyžtak nějaký jiný - třeba Chieftec.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“