Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
peetr
Nováček
Nováček

Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?

Příspěvek od peetr »

Problém : PC normálně běží, při zapojení napájecího káblu do druhého HDD se kompl úplně vypne, nechápu proč (HDD je mrtvej ?)
Další : když je DVD mechanika zapojena jen napájecím káblem, normálně funguje (roztáčí se a vysouvá dvířka). Po připojení IDE přestane reagovat a ani se nevysune.
Zdroj 200W.
Pokud je problém ve slabém zdroji, klidně koupím silnější, ale nechci vyhodit peníze zbytečně.
Dík za pomoc
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Potrebujeme poznať celu zostavu!
peetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetr »

složil jsem to teď dopoledne ze tří starejch krámů :
deska GB GA8-SIMLNF
celeron (1700MHz ?)
GK MX400
1. HDD western 10GB
2. HDD western 20GB - problémovej
DVD Toshiba - problém(dělá to ale jakákoliv mechanika)
2x128MB DDR2
integrovaná zvukovka a síťovka
nějakej 8cm chladič na procesoru
200W zdroj
//
další zajímavost : po takovýmto vypnutí, co jsem popsal nahoře, ho znovu nenastartuju - nejdřív musím vytáhnout a znovu zastrčit síťovej kabel, jinak síťovej vypínač na čelní m panelu vůbec nereaguje. A ten kabel musím doslova vytáhnout, nestačí jen vypnout hlavní vypínač 0/1, kterej je přímo na zdroji

//sTano - edit dvojpost
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

prvni co bych udelal tak bych zkusil vymenit sitovej kabel... i kdyz tohle to asi nevyresi.. potom bych vzal jinej zdroj a vyzkousel bych tos nim (predpokladam ze druhej PC mas nekde pobliz)...
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
peetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetr »

síťovej kabel je dobrej
jinak mám ještě jeden zdroj, ale taky 200W, navíc má napájecí konektor k MB jen 12 pinů, kdežto ten co potřebuju 20.
Myslím že zdroj je v pohodě a že to bude v HDD, protože i když odpojím veškerej hardver a zapnu zdroj naprázdno, stejně se při připojení HDD kompl vypne. Ten původní HDD jde připojit bez problému.
//
A co ta mechanika?
Bez ní do toho nedostanu žádnej OS.
Při zapojení jen síťovýho káblíku funguje, po připojení IDE kabelu zdechne.
Dík

//sTano - edit dvojpost, nauč sa používať tlačítko EDIT!
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Re: Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?

Příspěvek od James.Sniper »

peetr píše:Problém : PC normálně běží, při zapojení napájecího káblu do druhého HDD se kompl úplně vypne, nechápu proč (HDD je mrtvej ?)
mám to chápat tak, že za provozu zapojíš napájecí kabel do HDD??? :twisted:
peetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetr »

No, jednou jsem to udělal, abych se ubezpečil, že ten problém je opravdu v napájení druhýho HDD. Je mi jasný, že jsem to mohl odvařit celý, ale ber to tak, že je to kompl z hardwaru, kterej se válel prakticky na smeťáku.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

spíš bych řekl,že jsi tím mohl poškodit ten HDD
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
peetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetr »

To myslím že ne, protože jsem ho vytáhl z komplu, kterej byl úplně odepsanej. Asi včetně hdisku. Nejdřív jsem postavil ze starejch krámů funkční kompl, ale jen s 10GB HDD. Tak jsem tam přidal ještě 20GB, ale už to nejelo. Myslel jsem, že to třeba neutáhne zdroj, tak jsem odpojil všechny mechaniky i grafiku a nakonec i 10GB HDD, ale neroztočil jsem ani větrák na zdroji, ani se nerosvítila dioda na desce. Takže 20GB poletí do popelnice. Proč ale zamrzá ta cdromka?
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

Coze je to presne za desku?? Estli nema treba strop nejakech 15GB
//
....... nevsiml jsme si ze to mas nahore rozepsany.. no to asi strop 15GB nebude mit.. kdyz v tom 1,7C...
Puc si nekde zdroj a zkus to uplne z jinym zdojem.. ta 200W se mi zda dost malo..

//sTano - edit dvojpost
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
peetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetr »

Tak jsem na tom konečně rozchodil WinXPH SP2, akorát ten 20GBHDD je v háji, mechanika asi taky, protože druhá jede v pohodě.
Dík

Vyřešeno
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“