Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- peetr
- Nováček

-
Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?
Problém : PC normálně běží, při zapojení napájecího káblu do druhého HDD se kompl úplně vypne, nechápu proč (HDD je mrtvej ?)
Další : když je DVD mechanika zapojena jen napájecím káblem, normálně funguje (roztáčí se a vysouvá dvířka). Po připojení IDE přestane reagovat a ani se nevysune.
Zdroj 200W.
Pokud je problém ve slabém zdroji, klidně koupím silnější, ale nechci vyhodit peníze zbytečně.
Dík za pomoc
Další : když je DVD mechanika zapojena jen napájecím káblem, normálně funguje (roztáčí se a vysouvá dvířka). Po připojení IDE přestane reagovat a ani se nevysune.
Zdroj 200W.
Pokud je problém ve slabém zdroji, klidně koupím silnější, ale nechci vyhodit peníze zbytečně.
Dík za pomoc
- Stano K.
- Středně pokročilý

- peetr
- Nováček

-
složil jsem to teď dopoledne ze tří starejch krámů :
deska GB GA8-SIMLNF
celeron (1700MHz ?)
GK MX400
1. HDD western 10GB
2. HDD western 20GB - problémovej
DVD Toshiba - problém(dělá to ale jakákoliv mechanika)
2x128MB DDR2
integrovaná zvukovka a síťovka
nějakej 8cm chladič na procesoru
200W zdroj
//
další zajímavost : po takovýmto vypnutí, co jsem popsal nahoře, ho znovu nenastartuju - nejdřív musím vytáhnout a znovu zastrčit síťovej kabel, jinak síťovej vypínač na čelní m panelu vůbec nereaguje. A ten kabel musím doslova vytáhnout, nestačí jen vypnout hlavní vypínač 0/1, kterej je přímo na zdroji
//sTano - edit dvojpost
deska GB GA8-SIMLNF
celeron (1700MHz ?)
GK MX400
1. HDD western 10GB
2. HDD western 20GB - problémovej
DVD Toshiba - problém(dělá to ale jakákoliv mechanika)
2x128MB DDR2
integrovaná zvukovka a síťovka
nějakej 8cm chladič na procesoru
200W zdroj
//
další zajímavost : po takovýmto vypnutí, co jsem popsal nahoře, ho znovu nenastartuju - nejdřív musím vytáhnout a znovu zastrčit síťovej kabel, jinak síťovej vypínač na čelní m panelu vůbec nereaguje. A ten kabel musím doslova vytáhnout, nestačí jen vypnout hlavní vypínač 0/1, kterej je přímo na zdroji
//sTano - edit dvojpost
- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
prvni co bych udelal tak bych zkusil vymenit sitovej kabel... i kdyz tohle to asi nevyresi.. potom bych vzal jinej zdroj a vyzkousel bych tos nim (predpokladam ze druhej PC mas nekde pobliz)...
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
- peetr
- Nováček

-
síťovej kabel je dobrej
jinak mám ještě jeden zdroj, ale taky 200W, navíc má napájecí konektor k MB jen 12 pinů, kdežto ten co potřebuju 20.
Myslím že zdroj je v pohodě a že to bude v HDD, protože i když odpojím veškerej hardver a zapnu zdroj naprázdno, stejně se při připojení HDD kompl vypne. Ten původní HDD jde připojit bez problému.
//
A co ta mechanika?
Bez ní do toho nedostanu žádnej OS.
Při zapojení jen síťovýho káblíku funguje, po připojení IDE kabelu zdechne.
Dík
//sTano - edit dvojpost, nauč sa používať tlačítko EDIT!
jinak mám ještě jeden zdroj, ale taky 200W, navíc má napájecí konektor k MB jen 12 pinů, kdežto ten co potřebuju 20.
Myslím že zdroj je v pohodě a že to bude v HDD, protože i když odpojím veškerej hardver a zapnu zdroj naprázdno, stejně se při připojení HDD kompl vypne. Ten původní HDD jde připojit bez problému.
//
A co ta mechanika?
Bez ní do toho nedostanu žádnej OS.
Při zapojení jen síťovýho káblíku funguje, po připojení IDE kabelu zdechne.
Dík
//sTano - edit dvojpost, nauč sa používať tlačítko EDIT!
- James.Sniper
- Začátečník

-
Re: Samovolné vypnutí - přetížení zdroje ?
mám to chápat tak, že za provozu zapojíš napájecí kabel do HDD???peetr píše:Problém : PC normálně běží, při zapojení napájecího káblu do druhého HDD se kompl úplně vypne, nechápu proč (HDD je mrtvej ?)
- peetr
- Nováček

-
- Blue Storm
- Odborník PCT

spíš bych řekl,že jsi tím mohl poškodit ten HDD
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- peetr
- Nováček

-
To myslím že ne, protože jsem ho vytáhl z komplu, kterej byl úplně odepsanej. Asi včetně hdisku. Nejdřív jsem postavil ze starejch krámů funkční kompl, ale jen s 10GB HDD. Tak jsem tam přidal ještě 20GB, ale už to nejelo. Myslel jsem, že to třeba neutáhne zdroj, tak jsem odpojil všechny mechaniky i grafiku a nakonec i 10GB HDD, ale neroztočil jsem ani větrák na zdroji, ani se nerosvítila dioda na desce. Takže 20GB poletí do popelnice. Proč ale zamrzá ta cdromka?
- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Coze je to presne za desku?? Estli nema treba strop nejakech 15GB
//
....... nevsiml jsme si ze to mas nahore rozepsany.. no to asi strop 15GB nebude mit.. kdyz v tom 1,7C...
Puc si nekde zdroj a zkus to uplne z jinym zdojem.. ta 200W se mi zda dost malo..
//sTano - edit dvojpost
//
....... nevsiml jsme si ze to mas nahore rozepsany.. no to asi strop 15GB nebude mit.. kdyz v tom 1,7C...
Puc si nekde zdroj a zkus to uplne z jinym zdojem.. ta 200W se mi zda dost malo..
//sTano - edit dvojpost
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz