NEC FP2141sb od boxed.cz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NEC FP2141sb od boxed.cz

Příspěvek od SleepY.664 »

Uvažuju nad novým monitorem (současný Eizo L568 by nahradilo suxního Samsunga v kanclu, což by se šiklo) a zaujal mě NEC FP2141sb z nabídky na boxed.cz...aneb návrat ke třicetikilový elektronce :roll:

http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000411

Na firmu boxed.cz sem našel na fóru několik víceméně pozitivních ohlasů, nikdy jich ale není dost, že...a pokud má někdo zkušenosti konkrétně s tímhle typem monitoru, taky bych se nezlobil :roll:

Dík :oops:
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

monitor rozhodne nebude spatny, mamka ma v praci podobny, kvalitou je na spickove urovni (az na takovych kousek v miste hodin, kde je vyraznejsi covergence). s firmou zkusenost nemam

jen ta barva se mi nejak nezda :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

IkE Blaster píše:jen ta barva se mi nejak nezda :)
:? jak to myslíš?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

takova vyblita cerna, spis tmave seda, nelibi se mi (desing, barvy monitoru uvnitr jsou skvele)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aha...tak na to se nehraje, hlavně že je to tmavý :roll: I když nad tmavě zelenou bych možná ohrnoval nos.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Boxed

Příspěvek od Antonín Chromý »

Od boxed mám svoje domácí 21" Sony. Hodně v pohodě, jenom bych doporučil osobní návštěvu obchůdku (až navštívíš, pochopíš) a osobní výběr monitoru, protože původně jsem tam jel pro Dell a byl jsem moc rád, že jsem nakonec vzal Sony.

Jednání není problém, předvedou, ukážou - některé monitory jdou rekalibrovat až po půlhodině provozu, dřív to v menu nepovolí - není problém počkat. Celkově tam na mě působili, že jsou na to zvyklí a potkali už spousty větších bláznů :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

JJ.. souhlas.. osobka by byla uplne idealni.. nastava totiz obcas problem, s omlacenym plastem.. ty monitotory putujou k rekalibraci, vycisteni a vymene vadnych nebo opotrebenych komponent, takze k userovi se dostavaji ve stavu, kdy clovek v podstate nepozna, ze jsou jety.. ale pouze co se obrazu tyce.. obzvlaste u mensich uhlopricek se stava, ze napr. plastova vana je vymenena za novou, ale celo je odrene s vrypy apod.. je ale fakt, ze co se tyce vlekych uhlopricek jeste jsem od nich podobnou vec nevidel.. ty vzdycky chodily ve stavu "jako novy"..

No a k NECu samotnemu.. co se tyce DTP patrily jejich monitory po boku firem jako Sony, ViewSonic, EIZO atd.. Stejny obrazovky jako pouziva i HP, resp. Compaq ve svych modelech..
Ja bych do nej sel hned.. je to krasavec jak ma byt.. :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NEC FP2141sb od boxed.cz

Příspěvek od godlike »

Sleepy.664 píše:Uvažuju nad novým monitorem ..
Osobne doporucuji klasiku vsech klasik DELL 1130.Za 4800kc co chces dat za 22cku mas vpodstate 2ks DELLa(2500kc) 21citky.Jinak Trinitron se potrebuju nazhavit tech cca 20min,pak je obraz jak ma byt..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo ještě dotaz...jak moc kvalitní má nVidia 8000 VGA výstup? 1600x1200 při 100Hz by šlo? Aby to nemazalo jako moje stará GF4Ti :D (Na 85Hz nejdu, při tom mi krvácej oči :D )

Dell 1130 vypadá zajímavě, ale já radši NEC, pokud se mi teda vejde na stůl. Mám tu 2 police a musím to nacpat mezi ně, 48cm místa...naštěstí se monitory směrem dozadu zužujou, tak uvidím.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BTW, teď sem si všim, že skladem maj "min. 20 ks" ...no to bude prdel to vybírat, já sem takovej nerozhodnej člověk :sad:

Kdyby mi je šoupli domů a dali mi tak měsíc čas abych si vybral... :roll:

Nebo můžu požádat o radu kartářku :-D A jestli mi bude předpovídat štěstí, tak si ten monitor nechám poslat na dobírku...na 98% to bude dobrej kousek :D
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

Sleepy.664 píše:BTW, teď sem si všim, že skladem maj "min. 20 ks" ...no to bude prdel to vybírat, já sem takovej nerozhodnej člověk :sad:

Kdyby mi je šoupli domů a dali mi tak měsíc čas abych si vybral... :roll:

Nebo můžu požádat o radu kartářku :-D A jestli mi bude předpovídat štěstí, tak si ten monitor nechám poslat na dobírku...na 98% to bude dobrej kousek :D
Na dalku od nich nic nekupuj, stalo me to 5k vyhozenych z okna.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..upresni.. pac ja s nima mam ty nejlepsi zkusenosti..
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zatím OK, zvykám si...ještě to chce doladit. Je to trochu rozmazanější než LCD :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Sleepy.664 píše:Zatím OK, zvykám si...ještě to chce doladit. Je to trochu rozmazanější než LCD :D
Jsou v dobrym stavu..? jakoze plasty apod..?
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Maxtor píše:
Sleepy.664 píše:Zatím OK, zvykám si...ještě to chce doladit. Je to trochu rozmazanější než LCD :D
Jsou v dobrym stavu..? jakoze plasty apod..?
Na levym boku sou trochu větší škrábance, ale zepředu nic...a ten bok není vidět, takže neva. Ostatní měly šrámy i na předku, ale nepatrný.

V levým horním rohu trošku ujíždí konvergence červený barvy, v pravým horním rohu je to malinko mázlý. Ale když se člověk kouká z normální dálky, tak to není vidět...a navíc je v rozích stejně hovno :roll:

////Konvergenci sem trochu poladil, už je to lepší. Ještě sem si musel nastavit větší písmo a vštší kurzor, při 1600x1200 to bylo děsně malinký :roll:
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To rozmazání mě začíná srát, v pondělí ho zkusím vyvekslovat za jinej...snad nedotáhnu ještě horší :lol:
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo, dotáh sem o něco lepší :D Je mi jasný, že od 5 let starýho monitoru nemůžu čekat zázraky, ale je v pohodě. Největší chyba konvergence je asi taková, jakou má tloušťku čárka na pravítku ( :D )...takže zatím OK :roll:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“