Silent Hunter IV - Wolves of the Pacific
Moderátor: Baneshee
- mungo
- Začátečník

-
Vseobecna ponorkarska skusenost (SH4 nemam, ale SH1 a SH3 ano):
Umiestnenie zasahu je dolezite, SH to modeluje. Takze zasah do oblasti strojovne ci palivovych nadrzi ma iny efekt nez do prednej casti, kde je za normalnych okolnosti prazdny kolizny priestor, u ktoreho sa moznost znicenia predpoklada.
Tiez zalezi od nakladu (GWX mod pre SH3 to myslim modeluje, ci SH4 neviem) - inertny naklad cohokolvek sa chova inak, nez palivo alebo vybusniny.
Kolko torped sa uplne odhadnut neda. Zalezi to od nastavenia reality, tvojej presnosti pri torpedovani a aj rozhodnuti, kolko torped obetujes.
Najma na zaciatku vojny ponorky trpeli zlyhaniami torped - predcasne explozie, nefunkcne rozbusky ci nedodrzanie plavebnej hlbky.
Dalsia vec - nerobis chyby pri nastavovani torped? Lode maju rozny ponor a podla toho je potrebne nastavovat aj hlbku, v ktorej plava torpedo.
- pozor pri strelbe na uhol, pod ktorym torpedo narazi do lode. Nestaci len trafit. Idealny uhol narazu je 90 stupnov, prilis tupy uhol a torpedo zlyha.
Takze rozhodovanie by bolo asi nasledovne:
- ak mam dostatocne cenny ciel a som si isty dobrym zasahom, vypalim 1 alebo 2 torpeda, podla toho, ci chcem poistit mozne zlyhanie. Ak lod nie je ozbrojena a nema eskortu, mozem ju dorazit delom.
- u velkych tankerov 2-3 torpeda.
- ma torpedoborec, ak ma neohrozuje torpeda plytvat nebudem
- na krizniky by som dal aspon 3-4 torpeda, to uz je z vojenskeho hladiska vcelku cenny ciel (ak to hodnoti hra neviem)
- na cokolvek vacsie, teda bitevne a lietadlove lode by som bol ochotny vypalit plnu prednu salvu.
Umiestnenie zasahu je dolezite, SH to modeluje. Takze zasah do oblasti strojovne ci palivovych nadrzi ma iny efekt nez do prednej casti, kde je za normalnych okolnosti prazdny kolizny priestor, u ktoreho sa moznost znicenia predpoklada.
Tiez zalezi od nakladu (GWX mod pre SH3 to myslim modeluje, ci SH4 neviem) - inertny naklad cohokolvek sa chova inak, nez palivo alebo vybusniny.
Kolko torped sa uplne odhadnut neda. Zalezi to od nastavenia reality, tvojej presnosti pri torpedovani a aj rozhodnuti, kolko torped obetujes.
Najma na zaciatku vojny ponorky trpeli zlyhaniami torped - predcasne explozie, nefunkcne rozbusky ci nedodrzanie plavebnej hlbky.
Dalsia vec - nerobis chyby pri nastavovani torped? Lode maju rozny ponor a podla toho je potrebne nastavovat aj hlbku, v ktorej plava torpedo.
- pozor pri strelbe na uhol, pod ktorym torpedo narazi do lode. Nestaci len trafit. Idealny uhol narazu je 90 stupnov, prilis tupy uhol a torpedo zlyha.
Takze rozhodovanie by bolo asi nasledovne:
- ak mam dostatocne cenny ciel a som si isty dobrym zasahom, vypalim 1 alebo 2 torpeda, podla toho, ci chcem poistit mozne zlyhanie. Ak lod nie je ozbrojena a nema eskortu, mozem ju dorazit delom.
- u velkych tankerov 2-3 torpeda.
- ma torpedoborec, ak ma neohrozuje torpeda plytvat nebudem
- na krizniky by som dal aspon 3-4 torpeda, to uz je z vojenskeho hladiska vcelku cenny ciel (ak to hodnoti hra neviem)
- na cokolvek vacsie, teda bitevne a lietadlove lode by som bol ochotny vypalit plnu prednu salvu.
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno kazda lod by mela mit sve slabe mista, tzn treba tankery a vetsina nakladnich lodi maji strojovnu s kotli v zadni casti, nekde ve 2/3 delky lode, pokud se trefis tam, lod by ten vybuch mel rozlomitPzKpfw VI Tiger píše:Ja sem oprašil SH4, hodil 1.2 a rozjel kampan. Ale potřeboval bych poradit od zkušených ponorkářů.![]()
Furt nějak nemůžu odhadnout kolik torpéd do jedné lodi. Do jedné sem napálil 6 a furt plavala a pak mi prijde, ze ta samá po 2 rupne. Zaleží to na tom, kam se trefím? Totéž torpedoborce. Nekolikrat sem ho potopil jedním torpedem a pak se vypálil po lodi a jeden mi tam vjel. Jedno torpedo ho podjelo a druhy trefilo do pride. Nic mu nebylo, ne ze se nepotopil, ale ani nehore ani nic.
Jake mate zkusenosti s misema v kamani? Ja mel jet hlidkovat a potapet lode. To sem delal ale nesplnil. A pak sem trikrat dostal za ukol vylozit agenta. A vzdycky na to same místo. Po ctvrte zase agent, ale jinam.A pred tim bylo takove hezke video jak bude bitva o Midway, tak sem se tesil, ze si zastrilim.
Potkali ste nekdy jenom tak v misi v kampani treba letadlovou lod nebo bitvení lod nebo alespon kriznik? Treba u te Midwaye.
k tem misim
-prevzato ze sub sim fór(ted je tam myslim nutna registrace)
Guard.
You're required to go to the objective location and pick up pilots who parachute into the sea. You get 250 renown points if you pick up 5 pilots.
Insertion Commando.
You have to go to the objective location and drop off a team of six commandos. The radius of this mission is usually 3 nautical miles. You have to surface the boat once within this radius and bring the boat to a stop (or go very slowly) in order to be able to launch the commandos' dinghy. Once the dinghy is launched the objective is completed. The option to launch the dinghy will not appear unless you surface, so you can either enter the area submerged or do a quick dive and resurface once at the objective. You usually get 200 renown points for completing this mission.
Insertion Spy.
You have to go to the objective location and drop off a spy. The radius of this mission is usually 3 nautical miles. You have to surface the boat once within this radius and bring the boat to a stop (or go very slowly) in order to be able to launch the spy's dinghy. Once the dinghy is launched the objective is completed. The option to launch the dinghy will not appear unless you surface, so you can either enter the area submerged or do a quick dive and resurface once at the objective. You usually get 200 renown points for completing this mission.
Insertion Supplies.
You have to go to the objective location and drop off a dinghy containing two sailors and supplies. The radius of this mission is usually 3 nautical miles. You have to surface the boat once within this radius and bring the boat to a stop (or go very slowly) in order to be able to launch the dinghy. Once the dinghy is launched the objective is completed. The option to launch the dinghy will not appear unless you surface, so you can either enter the area submerged or do a quick dive and resurface once at the objective. You usually get 200 renown points for completing this mission.
Patrol.
This mission requires only that you stay within 100 nautical miles of the objective for 48 hours. You usually get 200 renown points for completing this mission.
Photo.
You must travel to within 8 nautical miles of the objective then, while submerged, lock an enemy vessel in your periscope and press the menu bar button to take a photo. You may need a number of photos to complete the mission. You usually get 300 renown points for this mission.
Sink.
Here you must travel to within 100 nautical miles of the objective. Once on station a second objective will appear telling you to sink enemy shipping. You are free to go anywhere to sink ships. You get 100 renown points for arriving on station and a further 250 points if you sink 10,000 tons or more.
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

Takze kdyz to shrnu tak:
1. Nepálit do přídě, ale cca 2/3 délky.
2. Pokud možno, tak se snažit aby torpédo narazilo kolmo.
3. Rozlišovat roznetky. Narazove palit do mensi hloubky a magneticke pod kyl. Fakt to bouchne a nepodleti?
Jinak cile delim takhle. Když je to samostatná nákladní loď, beru to většinou palubním dělem. Torpedoborcům se vyhýbám, jenom jednou sem útočil, když sem se nemohl ponořit a byla děsná mlha. Vůbec nebylo vidět a je do něho málem narazil.
U konvojů se snažím předjet a ponořit se před konvoj a stát a čekat než ke mě dojedou (už sem si jednou stoupl tak chytře, že do mě narazili
) Pak najít největší cíl vepředu a vypálit, dokud sou torpéda na cestě ještě vypálit ze zadu, pak se posunuju tak abych toho potopil co nejvíc. Jedzim max na 3, většinou na 2, abych nehlučel a nevycucaval baterky. Potapim dokud nedojdou lode nebo torpeda, spis dojdou torpeda. A to mam 6 torpedometu vpredu, 4 vzadu a vzdycky plny zasoby. Do toho torpedoborce sem vystrelil, protoze zastavil.
Jinak ze potkam v kariere neco vetsiho sem vzdal, tak sem si udelal misi sam. Yamato a ja. Mel sem to presne 90° k nim, klidna voda. Tak sem vypalil celou predni salvu a sli ke dnu. Pak sem dal USS nevim co (asi north Carolina). A ti vybuchli po druhym torpedu. Doslova se ta lod rozprskla. Asi municak.
Jinak editor doporucuju. Kdyz date spojenecky bitevni lode, japonsky bitevni lode a pridate torpedoborce, krizniky a tak, date to k sobe a slusne seradite do skupiny, tak uvidite uzasnou podivanou, ja to mel na 5.1 zvuk a doporucuju zacpat usi.
1. Nepálit do přídě, ale cca 2/3 délky.
2. Pokud možno, tak se snažit aby torpédo narazilo kolmo.
3. Rozlišovat roznetky. Narazove palit do mensi hloubky a magneticke pod kyl. Fakt to bouchne a nepodleti?
Jinak cile delim takhle. Když je to samostatná nákladní loď, beru to většinou palubním dělem. Torpedoborcům se vyhýbám, jenom jednou sem útočil, když sem se nemohl ponořit a byla děsná mlha. Vůbec nebylo vidět a je do něho málem narazil.
U konvojů se snažím předjet a ponořit se před konvoj a stát a čekat než ke mě dojedou (už sem si jednou stoupl tak chytře, že do mě narazili
Jinak ze potkam v kariere neco vetsiho sem vzdal, tak sem si udelal misi sam. Yamato a ja. Mel sem to presne 90° k nim, klidna voda. Tak sem vypalil celou predni salvu a sli ke dnu. Pak sem dal USS nevim co (asi north Carolina). A ti vybuchli po druhym torpedu. Doslova se ta lod rozprskla. Asi municak.
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no 2/3 neni univerzalni rada, kazdopadne spis strilet do zadni casti a kdyz budes hodne velkej frajer da se i trefit kormidlo se sroubem a to pak mas nepohyblivej cil
, to samy se da i s delem, ale tam je to tezsi
jo jo 90% je nejlepsi uhel, taky je dobry strilet z mensi dalky - mensi pravdepodobnost ze bude torpedo zpozorovano, mensi sance na uhybny manevr
k tomu magnetickymu funguje na principu zmeny magnetickeho pole, pokud vim pozdeji se alespon anglicke lode "odmagnetizovavali"
jo jo 90% je nejlepsi uhel, taky je dobry strilet z mensi dalky - mensi pravdepodobnost ze bude torpedo zpozorovano, mensi sance na uhybny manevr
k tomu magnetickymu funguje na principu zmeny magnetickeho pole, pokud vim pozdeji se alespon anglicke lode "odmagnetizovavali"
- Swat
- Mírně pokročilý

Rozhodně je třeba v příručce zjistit ponor cílové lodi.Pak zásadně nastavuji hloubku torpéda cca o metr méně,než je ponor lodě a dávám náraz.roznětku.Magnetickou pouze když najíždím z horšího úhlu,nebo když mi prostě nevyjde správné přiblížení z důvodu rychlosti cíle nebo když jsem v tichém chodu a nechci se prozradit před doprovodnýma loděma apod.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- mungo
- Začátečník

-
- magneticke torpedo tak ozaj funguje, ze sa odpali, ked vplava pod lod. Akurat minimalne spociatku boli v skutocnosti velmi problemove. Kdesi som cital, ze admiral Halsey dokonca pouzivanie tychto zapalovacov zakazal - udajne aj tak najcastejsou pricinou potopenia bola strata stability a prevrhnutie po zatopeni jednej strany, nez strata vytlaku. A to v pohode urobi narazove torpedo.
- hlbka ponoru - pozri si ponor lode a podla toho nastav. Najma na zaciatku mali torpeda myslim tendenciu plavat vo vacsej hlbke nez nastavena - ak to hra simuluje, tak na to pamataj.
- 90 stupnov - len nezabudni, ze to je uhol dopadu torpeda na lod, nie poloha pri odpaleni.
V SH3 nebol velky problem na relativne kludnom mori tak zhruba 10 - 15 granatmi z dela zasiahnut lodnu skrutku. Tak trochu cheatovanie
- hlbka ponoru - pozri si ponor lode a podla toho nastav. Najma na zaciatku mali torpeda myslim tendenciu plavat vo vacsej hlbke nez nastavena - ak to hra simuluje, tak na to pamataj.
- 90 stupnov - len nezabudni, ze to je uhol dopadu torpeda na lod, nie poloha pri odpaleni.
V SH3 nebol velky problem na relativne kludnom mori tak zhruba 10 - 15 granatmi z dela zasiahnut lodnu skrutku. Tak trochu cheatovanie
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak konecne dlouho ocekavany patch 1.3 je venku
sosejte
http://patches.ubi.com/silent_hunter_4/
210 MB
sosejte
210 MB
- KAR
- Začátečník

Jenom tak pro zajimavost tento patch odstranuje potrebu vlozeneho CD v mechanice (jakobyste meli CD crack, je to vsak oficialni !!)LOVIT píše:tak konecne dlouho ocekavany patch 1.3 je venku
sosejte
210 MB
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

Chodí to bez problémů,taky jsem měl obavy,že budeme muset dlouho čekat,až to Playman hodí do CZ,naštěstí to šlape,stáhl jsem ho z UBi a je to ok.Jinak to,že se nemusí vkládat CD je totální mazec,prostě klik a pluju.Jak jinak lovíte?V jakym jste roce a čím se plavíte?Já červenec 1943,sedmá patrola (hlídka u Karolín),Balao Class viz screen....
http://img341.imageshack.us/my.php?imag ... 409wy1.jpg
http://img341.imageshack.us/my.php?imag ... 409wy1.jpg
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Frostys
- Začátečník

-
- Swat
- Mírně pokročilý

Pokud zněl úkol "hlídkujte v oblasti a napadejte nepřátelské lodě",musíš potopit minimálně 10000BRT,pak máš splněno.Jednou jsem takhle pátral 3 dny a nic,nepotkal jsem ani šlapadloFrostys píše:Zdravim, mohl by mi někdo prosím vysvětlit hned první misi v roce 1941?
Dostanu za úkol objevit oblast okolo japonska a potom zničení obchodní lodě. Kolik těch lodí musím zničit? Potopil jsem 2 a furt to nebylo complete... Mám jich zničit ještě víc nebo co dělám špatně?
- Frostys
- Začátečník

-
To BRT je celková tunáž potopených lodí nebo co to je?Swat píše:Pokud zněl úkol "hlídkujte v oblasti a napadejte nepřátelské lodě",musíš potopit minimálně 10000BRT,pak máš splněno.Jednou jsem takhle pátral 3 dny a nic,nepotkal jsem ani šlapadloFrostys píše:Zdravim, mohl by mi někdo prosím vysvětlit hned první misi v roce 1941?
Dostanu za úkol objevit oblast okolo japonska a potom zničení obchodní lodě. Kolik těch lodí musím zničit? Potopil jsem 2 a furt to nebylo complete... Mám jich zničit ještě víc nebo co dělám špatně?,pak jsem dostal 18000BRT parník (byla na něm jap.vlajka,tak co
) a bylo vymalováno.Zkrátka - 10000BRT ke splnění
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Brutto registrovana tonaz jo je to takFrostys píše:To BRT je celková tunáž potopených lodí nebo co to je?Swat píše: Pokud zněl úkol "hlídkujte v oblasti a napadejte nepřátelské lodě",musíš potopit minimálně 10000BRT,pak máš splněno.Jednou jsem takhle pátral 3 dny a nic,nepotkal jsem ani šlapadlo,pak jsem dostal 18000BRT parník (byla na něm jap.vlajka,tak co
) a bylo vymalováno.Zkrátka - 10000BRT ke splnění
- mungo
- Začátečník

-
Mrkni sa sem:Frostys píše:To BRT je celková tunáž potopených lodí nebo co to je?
http://en.wikipedia.org/wiki/Tonnage
BRT = GRT
zjednodusene je to nieco ako uzitocny objem lode. Dalsi vyraz je NRT, co je objem vyuzitelny priamo na prepravu nakladu
Teda je to nieco ine, ako vytlak (aktualna hmotnost) lode.
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

Mi se právě povedlo absolvovat misi snů.
Měl sem plout k Marshalovým ostrovům a tam hlídkovat a tam zase nic nebylo. Tak sem to otočil do Bismarkova moře. Tam sem potkal dvě nákladní lodě a úspěšně potopil (zas tak úspěšny to nebylo, stálo mě to zase 6 torpéd) Pak sem dostal zpávu o konvoji, tak sem to tam otočil. Našel sem tři torpédoborce, tak ponořit a ploplul sem pod nima směrem k ostatním lodím. A malem mi vypadly oči z důlků. Na horizontu se objevily lodě s vysokýma věžičkama a usilomě "morseovkovaly". Nalistoval sem a byla to bitevní loď Ise, za ní Fuso a pak další Fuso
a okolo hromada křižníků. Tak sem na to šlápl, doplul před konvoj a vypálil všech 6 torpéd do Ise. Postupné zásahy od přídě po záď, ale ke dnu nešla. Rychle sem přidal abych stihl Fuo ze zádě. Čtyři torpéda, mohutný výbuch a šli ke dnu. Otočil sem a ještě jedno vypálil do Ise, pak to už bylo rychlé. Zbývající tři torpéda šla do lehkého křižníku co byl na dosah.
Nakonec sem si dovezl přes 80000BRT.
Takže bitevní lodě se dají jenom tak v kampani potkat.
Měl sem plout k Marshalovým ostrovům a tam hlídkovat a tam zase nic nebylo. Tak sem to otočil do Bismarkova moře. Tam sem potkal dvě nákladní lodě a úspěšně potopil (zas tak úspěšny to nebylo, stálo mě to zase 6 torpéd) Pak sem dostal zpávu o konvoji, tak sem to tam otočil. Našel sem tři torpédoborce, tak ponořit a ploplul sem pod nima směrem k ostatním lodím. A malem mi vypadly oči z důlků. Na horizontu se objevily lodě s vysokýma věžičkama a usilomě "morseovkovaly". Nalistoval sem a byla to bitevní loď Ise, za ní Fuso a pak další Fuso
Nakonec sem si dovezl přes 80000BRT.
- Frostys
- Začátečník

-
Kde se dá přímo ve hře v kariéře vidět seznam těch lodí atd. ?PzKpfw VI Tiger píše:Mi se právě povedlo absolvovat misi snů.
Měl sem plout k Marshalovým ostrovům a tam hlídkovat a tam zase nic nebylo. Tak sem to otočil do Bismarkova moře. Tam sem potkal dvě nákladní lodě a úspěšně potopil (zas tak úspěšny to nebylo, stálo mě to zase 6 torpéd) Pak sem dostal zpávu o konvoji, tak sem to tam otočil. Našel sem tři torpédoborce, tak ponořit a ploplul sem pod nima směrem k ostatním lodím. A malem mi vypadly oči z důlků. Na horizontu se objevily lodě s vysokýma věžičkama a usilomě "morseovkovaly". Nalistoval sem a byla to bitevní loď Ise, za ní Fuso a pak další Fusoa okolo hromada křižníků. Tak sem na to šlápl, doplul před konvoj a vypálil všech 6 torpéd do Ise. Postupné zásahy od přídě po záď, ale ke dnu nešla. Rychle sem přidal abych stihl Fuo ze zádě. Čtyři torpéda, mohutný výbuch a šli ke dnu. Otočil sem a ještě jedno vypálil do Ise, pak to už bylo rychlé. Zbývající tři torpéda šla do lehkého křižníku co byl na dosah.
Nakonec sem si dovezl přes 80000BRT.![]()
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

Myslíš ten přehled lodí?
Když dáš periskop, tak dole je Recognition manual. Kliknout a objeví se ti knížka s vlajkou. Najdeč požadovanou zem, klikneš a uvidíš loď. Nákres, můžeš i zepředu, tonáž, rozměry a jméno. Nalistüješ co hledáš, ale s tím si snad už poradíš.
//Edit
Nákladní lodě nejsou pod zeměma, ale mají vlastní část. Merchants.
Když dáš periskop, tak dole je Recognition manual. Kliknout a objeví se ti knížka s vlajkou. Najdeč požadovanou zem, klikneš a uvidíš loď. Nákres, můžeš i zepředu, tonáž, rozměry a jméno. Nalistüješ co hledáš, ale s tím si snad už poradíš.
//Edit
Nákladní lodě nejsou pod zeměma, ale mají vlastní část. Merchants.
- Swat
- Mírně pokročilý

To Frostys - viz poslední věta....Jasně že se dají potkat,bylo by špatný,kdyby ne.Já stále čekám,až v nějaký task force potkám mojí loď snů (k potopení
) a tou je beze sporu JAMATO
.Ta loď je prostě nádherná,ale až jí potkám,svou úlohu vůdce USS Balao splním......