Silent Hunter IV - Wolves of the Pacific

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Jamato sem chtěl taky, ale nebyla. Ale jak to, že tam byly dvě Fuso? :? Nemají být ty lodě "unikátní" a jmenovat se každá jinak?
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

PzKpfw VI Tiger píše:Jamato sem chtěl taky, ale nebyla. Ale jak to, že tam byly dvě Fuso? :? Nemají být ty lodě "unikátní" a jmenovat se každá jinak?
to je třída a to samy i Yamato, jen podle ni byla tato třída pojmenována

viz military.cz
"Ve velice přísném utajení byly vyprojektovány plány čtveřice lodí o standardním výtlaku 60 000 tun s děly zatím nepoužívané ráže 460 mm. První z lodí, po které byla třída pojmenována, byla Yamato, druhou Musashi a třetí projektovanou lodí byla Shinano (tato bitevní loď byla ke konci války přestavěna na letadlovou loď). Čtvrtá loď nebyla nikdy dokončena."

PzKpfw VI Tiger píše:Myslíš ten přehled lodí?
Když dáš periskop, tak dole je Recognition manual. Kliknout a objeví se ti knížka s vlajkou. Najdeč požadovanou zem, klikneš a uvidíš loď. Nákres, můžeš i zepředu, tonáž, rozměry a jméno. Nalistüješ co hledáš, ale s tím si snad už poradíš.

//Edit
Nákladní lodě nejsou pod zeměma, ale mají vlastní část. Merchants.
no uz ve trojce bylo muzeum a 4ka v tom pokracuje, takze v muzeu si je muzes prohlednout (3D modely) + zakladni specifikace

sem to narval do jednoho postu :)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Proč mi zničehonic při loadování savnuté hry to hodí error hlášku SH4.exe neodesílat blabla... ? :(

edit: LOVIT... jasný, ale já chtěl přímo v kariéře, abych nemusel lézt do Menu.
Já si pořád říkal co to je za bloček ve kterém jdou měnit vlaječky :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Frostys píše:Proč mi zničehonic při loadování savnuté hry to hodí error hlášku SH4.exe neodesílat blabla... ? :(

Máš nakoplej save,zkus ten před tím,pokud nenajede,musíš začít mïsi od začátku tzn.ze základny.
Zásada - pokud chceš maximálně předejít poškození savu ukládej pouze:když je ponorka na hladině,když jsi mimo přístav s čímž souvisí i mimo dosah jakýchkoliv lodí,time compression nastavenou na 1x a nejlépe ukládej přes mapu (F3).
Jinak příručka je nezbytná už jen kvůli ponoru.Nalistuješ zemi a pak klikneš kdekoliv vedle vlajky a listuješ.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

LOVIT píše:
PzKpfw VI Tiger píše:Jamato sem chtěl taky, ale nebyla. Ale jak to, že tam byly dvě Fuso? :? Nemají být ty lodě "unikátní" a jmenovat se každá jinak?
to je třída a to samy i Yamato, jen podle ni byla tato třída pojmenována

viz military.cz
"Ve velice přísném utajení byly vyprojektovány plány čtveřice lodí o standardním výtlaku 60 000 tun s děly zatím nepoužívané ráže 460 mm. První z lodí, po které byla třída pojmenována, byla Yamato, druhou Musashi a třetí projektovanou lodí byla Shinano (tato bitevní loď byla ke konci války přestavěna na letadlovou loď). Čtvrtá loď nebyla nikdy dokončena."
Ja vím, že byly třídy. Al už mi to asi došlo. Já nepotopil Fuso, ale bitevní loď třídy Fuso, která se jmenovala nevim jak. Stejně jako když identifikuju nákladní lodě, neznám jméno, jenom třídu. :oha:
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Frostys píše:Proč mi zničehonic při loadování savnuté hry to hodí error hlášku SH4.exe neodesílat blabla... ? :(

ty asi nehrajes na 100% realismus? resp. manualni mireni, pac to by jinak byla klavesa N tvuj nejlepsi pritel :)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

LOVIT píše:

ty asi nehrajes na 100% realismus? resp. manualni mireni, pac to by jinak byla klavesa N tvuj nejlepsi pritel :)
EE začínám. Jsou to moje první ponorky, tak mám problémy, ale už se do toho pomaličku dostávám. Tak tam nějaký realismus přihodím :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To Frostys:Pokud se chceš stát totálním ponorkovým ztracencem,doporučuju i SH3,už spadnul na 499Kč,s Grey Wolves módem je to něco extra....Jak říkám,jsou hry a nad tím vším je SH3 a 4.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Swat píše:To Frostys:Pokud se chceš stát totálním ponorkovým ztracencem,doporučuju i SH3,už spadnul na 499Kč,s Grey Wolves módem je to něco extra....Jak říkám,jsou hry a nad tím vším je SH3 a 4.
Přesně tak :) Jinak po delší pauze jsem se zase pustil do SH 4 ale fakt jsme na tom časově špatně, takže spíš se těšim na zimní čas kdy budu mít víc času, dřív se stmívá takže k tomu vlezu a jen tak to nepustim :)

Teď mám každej večer tak hoďku času což je u týhle hry o ničem :)
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nikdy jsem podobnou hru nehral, takze jsem v tomhle uplny amater a potreboval bych od vas par rad. V manualu od hry je vse docela dost stroze napsane. :( Potreboval bych zakladni inormace o tom, jak navigovat ponorku na urcity cil (at uz na nejake misto na mori ci na utok na nejakou lod). Hral jsem jen treninkove mise, nevim cim to, ale nejde mi zapnout radar. Zakladni veci jako rychlost ponorky, hloubku ponorku, ovladani del, periskopu atd. chapu, ale vubec nevim jakym zpusobem ponorku otacet. Predem diky za vase rady.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

EfineSS píše:Nikdy jsem podobnou hru nehral, takze jsem v tomhle uplny amater a potreboval bych od vas par rad. V manualu od hry je vse docela dost stroze napsane. :( Potreboval bych zakladni inormace o tom, jak navigovat ponorku na urcity cil (at uz na nejake misto na mori ci na utok na nejakou lod). Hral jsem jen treninkove mise, nevim cim to, ale nejde mi zapnout radar. Zakladni veci jako rychlost ponorky, hloubku ponorku, ovladani del, periskopu atd. chapu, ale vubec nevim jakym zpusobem ponorku otacet. Predem diky za vase rady.
otaceni mas ten treti budek mezi hloubkou a rychlsoti vlevo dole
radar si musis upravit nebo nejak pridat pred zacatkem mise jak si treba doplnujes posadku a torpeda
KDO mi odebral moji zlutou kartu
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

r1pper píše: otaceni mas ten treti budek mezi hloubkou a rychlsoti vlevo dole
Jak se v tom mam orientovat? :oops:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

EfineSS píše:
r1pper píše: otaceni mas ten treti budek mezi hloubkou a rychlsoti vlevo dole
Jak se v tom mam orientovat? :oops:
Jestli tomu nerozumíš, tak si přepni ten budík na jiný budík ve kterém se jednoduše zorientuješ i ty. Budík přepneš tak, že klikneš na takové tlačítko přímo pod budíkem, který chceš změnit.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nejake rady ohledne te navigace?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

EfineSS píše:Nejake rady ohledne te navigace?
No ja si přepnu na bitevní mapu , a podle te se naviguju . Když mám mířit na lodě , tak pořád přepínám mapa/periskop a tak nějak se rovnam abych k nim byl kolmo (strilis jim pak do boku , nejvetsi plocha).
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

bohuzel i to nekdy nestaci
KDO mi odebral moji zlutou kartu
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

EfineSS píše:Nejake rady ohledne te navigace?
-co sa tyka "velkej navigacie", pouziva sa velka mapa, na ktorej hovoris ponorke, kam ma ist.

- co sa tyka "mikronavigacie"; teda pohyby v uzkych priestoroch, utoky na lode a uniky, vyuzijes kusok mapu, trochu zakladnej geometrie a ich vhodne kombinovanie. Zapoj trosku fantazie a bude to fungovat:
- zaklad je pouzivanie kompasu, resp ukazovatela kormidla, kde volis alebo vysledny kurz, alebo vychylku kormidla a ked si spokojny s natocenim lode, das prikaz na kormidlo do neutralu.
Doplna to prepinanie vykonu motorov, natavujes podla potrieb.

Mensi priklad:
Chcem zautocit na lod v dialke. Zistim si jej vzdialenost, kurz a rychlost.
Nakreslim ciaru jej kurzu a zistim si vzdialenost svojej ponorky kolmo k nemu. Ak je moc velka, natocim ponorku potrebnym kurzom a priblizim sa. Ak mala, tak sa vzdialim.

Problem je, ze neraz sa nestihas priblizit do bodu, kde je optimalne torpedovat. Takze vezmes vzorec
draha = rychlost x cas
zistis, kade poplava lod, ako rychlo tam bude a ci tam stihnes doplavat ty.

Proste povacsinou pracujes s uvedenym vzorcom a riesis geometricke tvary ako trojuholnik, obdlznik a pod, kde strany predstavuju drahy, po ktorych sa pohybujes ty a tvoj ciel. A v idealnom pripade sa snazis dosiahnut, aby si bol v dostatocnym casovym predstihom kolmo na jeho drahu tak povedzme 1000 metrov od nej. To je potom pri dobrom nastaveni dost tazke sa netrafit.

To su vseobecne rady, inak skus popisat konkretny problem a nieco poradime.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Diky za vystizne shrnuti podstatnych veci.. Uz se do toho zacinam trosku dostavat.. :) Nicmene urcite mam jeste nejake dotazy..

Jak zjistim kurz a rychlost pronasledovane lodi?
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Neviem, ci topresne funguje v SH4, ale skus mrknut toto
http://www.kiwisim.net.nz/article.php?s ... 2115439746
ev. toto
www.letka13.sk/~mungo/MANUAL_TDC2.doc
je to word-dokument z tohoto:
http://www.subsim.com/phpBB/viewtopic.p ... highlight=
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

mereni casu uplavane vzdalenosti lodi bude fungovat nejen v SH3, ale i v SH4 ci nekde na Vltave, takze zadny strach :-).

btw. nomo mod je uz i do SH4.
Naposledy upravil(a) J X P dne stř 25. črc 2007, 19:03, celkem upraveno 1 x.
---
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“